Päivitetty 06.05.2017

Kodin saanut koira: RUBERT


Syntymäaika: Noin 2013-2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kastroitu

17.8.2016
Heinäkuussa 2016 kävimme Romaniassa ja suuntasimme myös Rosiori De Veden kunnalliselle tarhalle jossa sitä omaa mahdollisuutta elämään odottaa noin 300 koiraa.  Rosiorin tarhan koirista huolehtii vapaaehtoisena työntekijänä Cornelia Stan, henkilö jota ilman  näillä koirilla ei olisi mitään mahdollisuuksia eikä toivoa. Cornelian ansiosta Rosiorin kunnallinen tarha ei ole ns. tappotarha. Hän on onnistunut saamaan aikaan sopimuksen kunnan kanssa siitä, että kiinniotettuja koiria ei tapeta, kuten monessa muussa kunnallisessa tarhassa.

Yksi koirista joka odottaa omaa vuoroaan päästä tuosta liian surullisesta ja stressaavasta tarhasta on suloinen Rubert. Tarhalla, joka on ääriä myöten täynnä koiria, on oikeastaan kohtalon käsissä sattuuko koira päätymään jonkin yhdistyksen adoptio-ohjelmaan ja milloin tämä tulee tapahtumaan. Tarhalla on niin paljon koiria, että kaikkia ei vaan päivässä kerkeä nähdä eikä kaikkiin kerkeä tutustua. Rubert kuitenkin oli yksi niistä jotka tällä heinäkuun reissullamme kiinnitti huomiomme. Rubert asustaa Rosiorissa ketjukoirana, mikä tarkoittaa sitä, että Rubertilla on koppi johon on kiinnitetty ketjulla. Näin ollen Rubertilla on hieman omaa rauhaa, eikä ole välittömässä vaarassa joutua toisen koiran kanssa tappeluun. Tappelut ovat melko yleisiä tämänkaltaisessa tarhassa, sillä stressitaso on korkea ja koiria tuodaan tarhalle lisää lähes päivittäin.

Rubert on noin 2-vuotias, leikkisä ja aktiivinen kastroitu uros, joka olisi niin valmis jo muuttamaan omaan kotiinsa. Kooltaan Rubert on noin 40cm, 15kg.

Rubert on kaunis vaaleanruskea pötkylä, jonka häntä ylväästi on pystyssä ja katse tiiviisti kiinnittynyt meihin meidän tullessaan lähemmäs Rubertin ”asuntoa”. Kun poika huomaa, että me huomasimme tämän, alkaa Rubert sinkoilemaan edes takaisin ja tekemään pieniä hurmaavia pomppuja. Se tekee kaikkensa, kaikkensa, että me tulisimme sen luokse. Ja me menimme. Rubert oli ratketa liitoksistaan ilosta. Se hyppää kohti, tarraa jaloillaan kiinni meidän jaloista ja painautuu ihan liki, kunhan ensin hieman rauhoittuu.

Rubert on iloinen luonteeltaan ja tulee toimeen muiden kanssa. Voisi kuvitella, että Rubertin kaveriksi sopisi hieman rauhallisempi koira, vähän tasapainottamaan menoa ja meininkiä. Rubert antaa todella nätisti käsitellä itseään ja voimme kertoa, että hampaissa Rubertilla on hieman hammaskiveä. Missä on se onnekas perhe joka saa tämän kultakimpaleen luokseen, rikastuttamaan arkeaan?

20.9.2016
Aktiivimme on parhaillaan reissulla Romaniassa ja ovat käyneet myös Rosiorin kunnallisella moikkaamassa niin vanhoja kuin uusia tuttuja. Rubertista he kertoivat, että tämä kultainen poika yhä edelleen itse hakeutuu ihmisten läheisyyteen ja nauttii suunnattomasti huomiosta jota saa. Rubert oli vierailun aikana rauhallinen mutta tämä voi osittain myös johtua lämpimästä säästä mitä Romaniassa vielä on ollut. Ystävällinen Rubert on edelleen ja jakelee iloisesti pusuja kaikille. Ei puolustanut ruokaansa, eikä herkkujaan. Takakannukset Rubertila ovat irtonaiset.

Lisätty kuvia tästä mahtavasta pötkylästä, tästä valloittavasta persoonasta.

8.3.2017
Kävimme tammikuussa Romaniassa ja myös Rosiorin kunnallisella tarhalla. Siellä meitä tervehti myös yhä iloinen ja ihana Rubert. Rubert on onnistunut säilyttämään avoimuutensa ja ottaa meidät vieraat vastaan yhtä ystävällisesti kuin aiemmin sillä erolla, että tällä kertaa rauhoittui nopeammin aloilleen nauttimaan rapsutuksista. Rubert on varsin mahtava ja kompakti kokonaisuus ja sillä on aivan varmasti paljon annettavaa omalle perheelle, sit kun sellainen löytyy. Kuvia tulossa piakkoin.

15.3.2017
Rubert on uskomaton pienehkö koira. Sillä on niin paljon annettavaa, perusluonne on ehdottoman iloinen ja Rubert ottaa aina vieraat vastaan avosylin. Se nauttii jokaisesta hetkestä jolloin se saa olla ihmisen lähellä ja tekeekin kaikkensa saadakseen vieraat luokseen ja pysyäkseen luonaan. Rubert kiipeää suoraan syliin ja jakelee pusuja ja hyvää mieltä. Se on kovin hellä ja herttainen, niin ihmisille kuin muille koirille, mitä me olemme nähneet tarhalla. Pienet pennut se kaappaa tassuillaan hellään otteeseen, jotta voi rauhassa ja kunnolla suorittaa näille korva ja naamapesut. Maaliskuun reissulaisemme kuvailivat Rubertia mm. lauseella “Todella, todella sympaattinen koira!”.

1.4.2017
Tämä ei ole edes aprillipilaa! Rubert varattiin eilen omaan kotiin, vihdoinkin 🙂

6.5.2017
Vihdoinkin Rubert on poissa Rosiorin kunnalliselta tarhalta. Poika on nautiskelemassa oman kodin rauhasta, turvasta ja perheen huolenpidosta ja rakkaudesta. Rubert tuli kotiin 4.5.2017.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rubert saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rubert on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rubertin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.