Päivitetty 06.05.2017

Kodin saanut koira: TANYA (Kristalin pennut) (nyk. Tyyne)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
ei steriloitu

 

22.2.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen kaunotar Tanya odottaa omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä Ioana Bodean löysi kadulle synnyttäneen koiran, seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Onevettiin ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya. Alla oleva video on löytöpaikasta.

Suloiset pennut ovat nyt noin 4kk vanhoja ja saaneet ainakin kaksi rokotusta, ellei jopa kolme. Ne ovatkin valmiita aloittamaan kotikoiran elämän omassa kodissaan. Pennut ovat ihan normaaleja peruspentuja. Ne vipeltävät pienillä tassuilla menemään, ihmettelevät syliin nostamista ja kameran eteen joutumista. Kaikkia niitä saa koskea, eivätkä ne pahastu hampaidenkaan tutkimisesta.
Pennuista on arvioitu kasvavan noin 50-55 cm korkeita ja painoa kertynee noin 20 kg

28.2.2017
Lisätty video pikku Tanyasta helmikuun lopulta.

21.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”.
Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Tanya on kooltaan pentueen pienemmästä päästä, silti se tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi. Se rakastaa ihmisiä ja on yhtä huoleton, reipas ja utelias kuin sisaruksensa. Se on vähän rauhallisempi pentu kuin muut ja hakeutuu mielellään ihmisen syliin istuskelemaan. Siinä se on tyytyväisenä ja välillä nuolaisee naamaa. Se on todella herttainen tyttö ja vauhtihäkissä erottuu edukseen, kun on vähän hillitympi. On kotonaan varmaankin normaali touhukas pentu, mutta pehmeämmän oloinen luonteeltaan. Aivan ihana!

6.5.2017
Ihana Tanya saapui kotiinsa 4.5 ja sai nimekseen Tyyne. Yhteiselo on alkanut kivasti ja Tyyne nauttii niin omasta pihasta kuin sohvassa loikoilemisesta.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Tanya tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tanya saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tanya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Tanyan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.