Päivitetty 08.09.2019

Kotia etsivä koira: IGORYOK (Kristalin pennut)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Onevet/Ioana Bodea)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 3.8.2019
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, One Rescue Association tarhalle jossa Igoryok odottaa omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä Ioana Bodean löysi kadulle synnyttäneen koiran, seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Onevettiin ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya.

Kaikki muut pesueesta ovat lentäneet pois Romaniasta, paitsi Igoryok ja emo Kristal. Igoryok on tämän porukan suurin ja selkeästi kookkaampi kuin äitinsä  ja säkä huitelee 70 cm korkeuksia.

Kun aktiivimme kävivät heinäkuussa 2019 tarhalla, Igoryok hyppi haukkuen seinää vasten. Iso poika kuitenkin rauhoittui kun häkkiin meni ja meidän reissuporukka kuvaili Igoryokia isoksi mammanpojaksi ja kiltiksi jättiläiseksi. Igoryokin silmät suurenivat namien tullessa esille ja se mielellään herkutteli jokaisen sille tarjotun namin. Se olisi myös mielellään syönyt emonsa Kristalin herkut. Varmasti Igoryok tulisi tarvitsemaan aikaa tottuakseen surren elämänmuutokseen sitten kun toivottavasti joskus löytää sen oman kotinsa, sen verran kauan tämä jätkä jo on tarhalla asunut.

Igoryokin sisaruksissa on esiintynyt jonkin verran oman reviirinsä vahtimista ohikulkijoilta, ja tämä tullaan ottamaan huomioon myös Igoryokin varauksen suhteen. Kerrostaloon emme tule Igoryokia luovuttamaan. Tulevalla perheellä tulee myös olla koirakokemusta ja myös kokemusta koirista joilla saattaa esiintyä vahtimista.

Päivitykset

30.5.2019
Toukokuun vierailun aikana Igoryok oli juuri muuttanut isompaan paddockiin äitinsä kanssa. Igoryok on reipas ja antaa rapsutella ja on kiinnostunut myös vieraista. Ottaa mielellään herkkuja kädestäkin. Vaikuttaa olevan isossa häkissä vähän rauhallisempi. Rupeaa haukkumaan aidalla muiden koirien mukana, kun vieraat ovat poistuneet. Igoryok reagoi muiden koirien mukana ja haukkuu sekä pomppii aidan takana kun aidan toisella puolella, pihalla tapahtuu jotain. 

2.4.2019
Aktiivimme kävivät Romaniassa ja Cosoban tarhalla maaliskuun alussa. Igoryok vaikuttaa hiukan rajulta, kun sen häkin ohittaa, mutta kun Ioana on paikalla ja häkkiin menee mukana vieraskin, se on mitä kultaisin iso poika. Lähestyy avoimesti vierastakin ja on oikea ihmisen koira. Kun Ioana poistuu häkistä, Igoryok jä hieman haukkumaan hänen perään. Rakenteilla on suuremmat häkit jonne Igoryok ja Kristal pääsevät muuttamaan kunhan häkit valmistuvat.

30.12.2018
Marraskuussa kun aktiivimme reissasivat jälleen Romaniaan he kävivät myös One Rescue Associationin tarhalla ja tapasivat taas lempeän jättiläisen Igoryokin joka edelleen asuu emonsa Kristalin kanssa. Igoryok on innoissaan tavatessaan ja pomppiikin aika paljon. Poika myös tekee innostuksissaan melko rajuja luokseentuloja mutta huomaa kuitenkin ettei hän ole niin tottunut vieraiden kanssa toimimiseen sillä hän hieman säpsähtää äkkinäisiä liikkeitä ja vetäytyy alkuun hieman kosketuksesta. Tästä huolimatta Igoryok kuitenkin aina palaa takaisin vieraiden luokse ja rauhoittuu myös nauttimaan rapsutuksista. Aktiivimme kuvailevat tätä kultaista poikaa sanoilla lempeä ja utelias.

19.10.2018
Aktiivimme jotka syyskuun lopussa tapasi Igoryokin kertovat tämän olleen kuin iso sylivauva. Heinäkuun tapaamiseen verrattuna Igoryok innostuu tällä kertaa enemmän vieraista, ja ottaa ilahtuneena vastaan nämä omassa häkissään jonka edelleen jakaa äitinsä Kristalin kanssa. Igoryok rakastaa tuttuja ihmisiä, etenkin Ioanaa, mutta suhtautuu rauhallisen rennosti myös vieraisiin.

14.8.2018
Heinäkuussa tavatessaan Igoryokintämä oli kohteliaan välinpitämätön vieraita kohtaan ja huomioi lähinnä vain sille tutun ihmisen. Omaa ihmistään se selkeästi rakasti. Arka Igoryok ei ole, mutta ei vaan välitä höseltää vieraille. Se on itsenäinen ja rauhallinen koira. Vartioimisvietistä meillä ei ole tietoa, mutta mahdollisesti sitäkin pojasta voi löytyä. Tämän vuoksi Igoryokille paras koti on maaseudulla, jossa ei ole turhaa vahdittavaa liikaa, sillä liiat ärsykkeet eivät ole hyväksi tämän tyyppisille koirille.

1.7.2018

Kesäkuussa aktiivimme matkasivat Romaniaan ja tapasivat Igoryokin. He kertoivat pojasta näin:
“Se päästetään häkistä ulos, jolloin menee äitinsä kanssa pitkälle alueen toiseen päähän tekemään tarpeitaan ja haistelemaan. Ei osoita ulkona kiinnostusta ihmisiin. Haistelee ympäriinsä ja kieriskelee nautiskellen välillä nurmikolla. Se käy loiskuttelemassa vesiastiassa häkissään ja kulkee äitinsä Kristalin mukana. Häkissä Steffin kuvatessa, se on ystävällinen ja rauhallinen. Antaa myös silittää itseään.”
Lisätty kaksi videota komistuksesta.

3.3.2017
Lisätty video pojalle helmikuun lopulta.

20.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”.
Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Igoryok on nyt kooltaan aika iso ja kasvuvaraa on vielä reilusti. Poikanen on tosi kömpelö, kun on pelkkää nahkaa, korvia ja tassuja. On tosi hassun näköinen kun temmeltää menemään ympäri häkkiä. Igoryok ei jännitä vieraita, päinvastoin repeää riemusta kun saa ihmisiä luokseen. Se on ihana hulivili, joka pomppaa syliin, maistelee kengännauhoja sekä tutkii reppua ihan onnessaan. Poika on perustouhukas ja iloinen pentu.

26.4.2017
Lisätty pojasta video huhtikuun lopulta

21.5.2017
Toukokuussa Igoryok sai Suomesta vieraita, kun aktiivimme matkasivat Romaniaan. Igoryok on sellainen hyväntuulen koira! Ihan hymyilyttää väkisin kun tämän koiran toilailuja seurailee. Sen verran isoksi poika tulee kasvamaan. että ihan pienten lasten perheeseen ei poikaa suositella. Igoryok tulee kasvamaan 55-60 cm korkeaksi ja painoa pojalle kertynee noin 27 kg.
Ihmiseen poika liimautuu aina kun muulta sähellykseltään kerkiää ja varmasti tämä rontti tulee nukkumaan kotonaan sängyssä niin, että muu perhe joutuu sykertymään yhteen nurkkaan.

10.8.2017
Heinäkuussa aktiivimme tapasivat Igoryokin. Se on yhtä sosiaalinen ja iloinen koirapoika, kuin ennenkin. Se ei vierastanut aktiivejamme tippaakaan! Poika paineli nurmikentällä ilman huolta huomisesta. Se tykkää sisarustensa tapaan kylpeä vesisaavissa.
Näitä sisaruksia kun seurailee, ei voi muuta kuin hymyillä, niin pölhöä meno on. Samalla kuitenkin tuntee surua, ettei nämä ole jo omissa kodeissaan nauttimassa elämästä. Onneksi nämä kuitenkin ottavat ilon irti hetkestä ja eivät murehdi sellaista, mitä eivät tiedä edes olevan.

11.8.2017
Lisätty video hassun hauskalle pojalle.

16.10.2017
Syyskuussa aktiivimme matkasivat Romaniaan ja tapasivat myös Igoryokin. He kertoivat pojasta näin: “Ah Igoryok, lempeä jättiläinen. Luulisi, että kun Igoryokin kokoinen poika nojaa sinuun koko painollaan, siitä saisi mustelman tai muutamankin. Mutta Igoryok kohtaa ihmisen jotenkin niin hellästi ja hellyyttävän kohteliaasti. Tämä nallekarhu on äärettömän ystävällinen, suloinen mutta samaan aikaan niin komea. Vie palan sydämestä mukanaan, oikea kullanmuru. Igoryok asuu äitinsä kanssa todella pienessä padockissa, jossa luonnollisesti on todella vähän virikettä ja aivan liian vähän tilaa liikkua.”

16.12.2017
Marraskuussa jälleen aktiivimme matkustivat Romaniaan ja tapasivat Kristalin ja tämän pennut.
Igoryok on nyt vuoden ikäinen ja siirtyy etsimään kotia aikuisiin koiriin. Se asustelee äitinsä kanssa ja nämä näyttävät tulevan hyvin toimeen keskenään.
Igoryok on hyvä toisten koirien kanssa, joten se sopii kotiin jossa on entuudestaan koira. Se on iso poika, innokas ja leikkisä kuten vuoden ikäisen kuuluukin olla. Aluksi se ei oikein malta keskittyä vieraisiin kun on innoissaan tilanteesta. Nopeasti kuitenkin rauhoittuu ja antaa ilman ongelmia rentona silittää itseään.
Ioana kertoi testanneensa Igoryokin lasten kanssa ja se tulee näiden kanssa hyvin toimeen. Kuitenkin kyseessä on iso ja nuori koira, joten pienten lasten perheisiin se ei ole paras valinta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Igoryok saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Igoryok on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Igoryokin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.