Päivitetty 07.07.2020

Kodin saanut koira: SASSY (nyk. Filia)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
4.7.2020

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien.

Paikallinen henkilö oli löytänyt suloisen Sassyn metsästä ja toi Sassyn Happy Dogs Morenin tarhalle sterilointikampanjan yhteydessä. Anda otti koiran tietysti vastaan ja teki sille tilaa yhdessä tarhan häkeistä ja näin Sassystä tuli tarhakoira.

Tällä hetkellä Sassy jakaa häkkinsä toisen samanikäisen ja kokoisen uroksen, Riesun, kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen. Kun vieras astuu sisään koirien häkkiin, on Sassy välittömästi kiipeämässä tulijoiden syliin. Sassyltä ei rakkaus, pusut ja ilo lopu vaan sen häntä huiskii koko aktiiviemme vierailun ajan. “Oikea kullanmuru!”, Sassyn tavanneiden aktiivien sanoin. Sassya ei vaikuta vieraat ihmiset ujostuttavan, vaan se kapuaa sylistä toiseen jakamaan märkiä pusuja kaikille tasapuolisesti.

Sassy on ihana, hellä ja iloinen koira, joka vaikuttaa arvostavan hajuja ja nuuskuttelua, sen verran tarkkaan se tutkii vierailijoiden vaatteet. Esimerkiksi puuhamatto, josta etsiä nameja, voisi olla Sassyn mieleen. Sassy voisikin varmasti sopia monenlaiseen kotiin, kunhan se saa tarpeeksi huomiota, rakkautta, aktivointia ja liikuntaa.

Sassy on noin 40 cm korkea ja painaa 12-13 kiloa.

Päivitykset

4.7.2020
Kuukausien raskas odotus tuli tänään vihdoin päätökseen, kun Sassy saapui kotiin oman perheensä luokse Kulkurien ensimmäisen maantiekuljetuksen kyydissä. Sassy sai uudeksi nimekseen Filia. Onnea Filia ja ihanaa loppuelämää!

7.2.2020
Sassy varattiin omaan kotiin! Onnea Sassylle ja tulevalle perheelle!

23.1.2020
Pieni ilopilleri Sassy aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sassy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sassy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sassyn yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.