Päivitetty 23.05.2018

Kodin saanut koira: IVANNA (Kristalin pennut), SUOMESSA


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa, Varsinais-Suomi
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
17.2.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen kaunotar Ivanna odotti omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea löysi kadulle synnyttäneen koiran seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Cosoban tarhalle ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya.

Ivanna on elänyt tarhaolosuhteissa noin vuoden ikäiseksi ja 9.12.2017 se sai mahdollisuuden lentää Suomeen hoitopaikkaan. Hoitopaikassa on myös sen veli Borya ja muita koiria ja kissoja. Se saa mahdollisuuden opetella kotikoiran alkeita eli mitä on elää sisätiloissa ja tutustua sille vieraisiin ääniin, kuten televisio ja imuri. Se saa opetella hiljalleen sisäsiisteyttä, kissojen kanssa elämistä, autossa matkustusta ja hihnassa kulkemista. Nämä kaikki ovat tarhalla eläneelle koiralle uusia asioita.

Luonteeltaan Ivanna on hyvin leikkisä ja hauska koira. Se on veljeään lapsellisempi ja touhukkaampi. Ivanna on myös herkkä ja uudet asiat jännittää sitä, mutta usein sen uteliaisuus kuitenkin vie voiton. Ivanna sopii koiralliseen kotiin, mutta pärjää hyvin ainoanakin koirana. Ihan keskustan sykkeeseen Ivanna ei herkkyytensä takia sovi, vaan etsii rauhallisemmalta alueelta kotia.
Ivanna on noin 50 cm korkea laiheliini ja painaa noin 20 kg. Muutaman kilon Ivanna tarvitsisi painoa lisää.

Päivitykset

13.4.2018
Ivanna matkusti omaan kotiinsa. Hyvää elämää pikkuinen!

31.3.2018
Ivanna sai tänään nimensä eteen tekstin varattu.

26.2.2018

Ivannan hihnassa kulkeminen alkaa hiljalleen sujumaan. Meno ei ole enää niin poukkoilevaa, mutta edelleen hihna ja valjaat ovat Ivannasta hieman epäilyttäviä. Tämä on asia joka varmasti korjaantuu ajan kanssa.
Ivanna on matkustanut myös autossa lyhyitä matkoja. Ivannan veli Borya tykkää autossa olemisesta ja velipojasta Ivanna ottaa hienosti mallia. Alun haukottelun, sekä silmien pyörityksen jälkeen, neiti käpertyy nukkumaan tai seurailee uteliaana maisemia, nenä kiinni ikkunassa.

31.1.2018
Kulkurien aktiivi Maarit Auranen kävi tervehtimässä samassa paikassa kotihoidossa olevaa Ivannaa ja velipoikaa Boryaa. Maarit kertoo: “Isossa koiralaumassa sisätiloissa Ivanna on rennon ja mutkattoman oloinen. Se kunnioittaa vanhempia narttuja, joita hoitopaikassa on muutamakin ja tulee tervehtimään vierasta kohteliaasti ja uteliaasti, muttei ole mikään syliin rynnijä. Ivannalla on pilke silmäkulmassaan ja sen voisi kuvitella nauttivan erilaisesta tekemisestä. Sen ei tarvitse olla mitään huipulle tähtäävää agilitya, sillä Ivanna on varmasti onnellinen saadessaan auttaa klapien kantamisessa pihalla. Se tarvitsee varmasti vielä tukea monenlaisissa asioissa, mutta siinä oleva luontainen uteliaisuus ja tahto kohdata asioita ovat sille varmasti avuksi. Ivanna tuskin pistäisi pahakseen, jos uudessa kodissa olisi odottamassa urosveijari, jonka kanssa se saisi keksiä koiruuksia. Ilkikurisen vesikupin kantajan lisäksi Ivannassa asuu hyvin lempeä ja ihmisrakas koira, jonka soisi pääsevän pian oman kotinsa sydänkäpyseksi. Kertakaikkisen upea koira!”

Lisätty kuvia.

28.1.2018
Ivanna on ollut hoitopaikassaan runsaan kuukauden. Se on rohkaistunut ihan silmissä. Kissoja se lapsellisuuttaan vähän jahtailee, mutta ei tarkoita niille pahaa. Kissat tosin ei leikistä tykkää. Ivanna on ollut aidatulla alueella vapaana ja osaa tulla kutsusta tutun ihmisen luokse. Pissavahinkoja vielä ajoittain tapahtuu, varsinkin työpäivän aikana, mutta yöt ovat yleensä menneet ilman vahinkoja. Hihnassa kulkeminen on Ivannalla vielä aika poukkoilua ja sitä harjoitellaan lisää. Ivanna on myös keksinyt ruoka- ja juomakuppien kantamisen. Jälkimmäinen on hieman hankalaa sisätiloissa ja juomakupit onkin nyt siirretty kylpyhuoneeseen. Tämä vekkuli keksii kyllä kaikkea pöhlöä!

26.12.2017
Ivanna on ollut hoitopaikkassaan nyt pari viikkoa. Luonteeltaan tyttö on herkkä, hellyttävä ja hieman ujo. Ivannalla ei ole miehiin kohdistuvaa pelkoa, kuten veljellään Boryalla, mutta ujoilee tasaisesti kaikkea. Ivanna on hyvin paimenkoiramainen koira. Se tökkii nenällä, kun toivoo huomiota ihmiseltä tai haluaa leikkiä toisten koirien kanssa. Hihnassa kulkeminen on ollut aika opettelua, sillä aluksi Ivanna ei uskaltanut liikkua ollenkaan, vaan jäi maahan liikkumattomana makaamaan. Asiassa ollaan edistytty ja nyt Ivanna kävelee pitkässä hihnassa, mutta meno on aika päätöntä vielä. Samoin valot ihmetyttivät alussa Ivannaa ja se kiipesikin pöydälle tutkimaan kattolamppua tarkemmin. Eihän kattolamppuja tarhalla ole ja maailma tuntuu kovin isolta ja kummalliselta pikkuisesta Ivannasta. Sisäsiisteyttä Ivanna ei ole vielä ihan sisäistänyt, koska hihna on ollut alussa kauhistus, mutta eteenpäin ollaan tässäkin asiassa menty.

9.12.2017
Ivanna lensi tänään Suomeen ja saapui samaan hoitopaikkaan, missä Ivannan veli Borya on hoidossa. Kun Ivanna hieman tasaantuu matkatressistä, niin saamme kuulumisia.

8.12.2017
Ivanna on aika onnekas tyttö! Sen tarhaelämä päättyy huomenna ja se matkustaa kotihoitoon Suomeen, etsimään sitä omaa kotiaan.

4.10.2017
Syyskuussa aktiivimme tapasivat Ivannan. He kertoivat kohtaamisesta näin:
“Ivannakin on selvästi stressaantunut ja turhautunut elämästä pienessä häkissä vailla tilaa ja virikkeitä. Se innostuu vieraista kovin, mutta kaikesta patoutuneesta energiasta huolimatta ei ole mikään riekkuja. Tämä kultainen ja lempeä koira on kaikessa yksinkertaisuudessaan energinen nuori koira, joka kipeästi tarvitsisi sisältöä elämälleen. Samaa sarjaa häkkikaverinsa Alyoshan kanssa, sisarukset ovat todella samanlaisia keskenään. Kaikista pennuista Ivanna muistuttaa eniten äitiään Kristalia. Kultakimpale!”

11.8.2017
Lisätty Ivannan vesileikeistä video.

10.8.2017
Heinäkuussa aktiivimme matkasivat Romaniaan ja tapasivat iloisen, aktiivisen ja touhukkaan Ivannan, jonka puuhasteluja on hauska seurata. Aktiivimme kertoivat, että Ivannalla on luonnossa kaunis, milteinpä pysäyttävä katse. Näitä sisaruksia kun seurailee, ei voi muuta kuin hymyillä, niin pölhöä meno on. Samalla kuitenkin tuntee surua, ettei nämä ole jo omissa kodeissaan nauttimassa elämästä. Onneksi nämä kuitenkin ottavat ilon irti hetkestä ja eivät murehdi sellaista, mitä eivät tiedä edes olevan.

24.5.2017
Toukokuussa Ivanna sai odotettuja vieraita, kun aktiivimme matkasivat Romaniaan. Ivanna on sellainen tyttö, joka ei tee mitään vähän sinnepäin. Jos juodaan, niin vettä imetään samalla turkin kautta, eli Ivanna seisoo juomakupissa juodessaan! Ivanna kaipaa painileikkejä, mutta muutkin tekemisen muodot varmasti kelpaa tälle neidille.

19.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”. Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Ivanna on kooltaan pienin ja vilkkain ipana. Se tarvitsee aktiivisen kodin ja paljon tekemistä. Ivanna on todella rohkea, se ei pelkää mitään eikä ujostele. Se kiipeää syliin, nuolee kaikkea ja huitoo tassuillaan minkä ehtii. Se haluaa olla ihan kaikessa mukana ja yrittää ryöstellä repusta tavaroita ja syödä kengän nauhoja. Se on hirmu suloinen karvapallero!

28.2.2017
Lisätty video helmikuun lopulta ja uusia kuvia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Ivanna on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ivanna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.