Enkelikoira: DINAH (nyk. Tiina Karlsson)

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

9.5.2015
Dinahin on löytänyt Suflete Dragi- yhdistyksen Anda ja Alina Murgu. Dinah makasi tien vierellä ja alkuun Murgut luulivat Dinahin olevan vanha koira sillä se ei tehnyt muuta kuin makasi. Dinah on todennäköisesti joutunut jossain vaiheessa kadulle omistajan hylkäämänä ja Dinah vaikuttaa olevan hyvin hämmästynyt Sintestin tarhalla olemisesta. Dinah oli tullut tarhalle päivää ennen kuin Kulkurien aktiivit tapasivat tämän.

Dinahilla oli kallisarvoinen aarre löytöhetkellä, elintärkeä leipäpala minkä se oli löytänyt ja Dinah koki valinnanvaikeuksia Alinan houkutellessa sitä luokseen pizzapalalla. Dinah tuli lähelle ja olisi kovasti halunnut pizzapalan mutta ei myöskään halunnut luopua leivänpalastaan.

Dinah on todella laiha, tyttö on oikeastaan pelkkää luuta ja nahkaa. Korkeutta Dinalla on noin 45 cm.

Dina oli vielä aktiivimme vierailun aikana ujo ja hämmentynyt tilanteesta mutta se on hyvätahtoinen koira. Dinah tulee hyvin varovaisesti ihmisen lähelle mutta antaa koskea ja jopa nauttii ihmisen läheisyydestä. On odotettavissa, että Dinah reipastuu jos saa positiivisia ihmiskontakteja ja kun pääsee tarhalta omaan kotiin.

13.7.2015
Dinah oli jo kertaalleen tulossa Suomeen kotihoitoon mutta onni ei ollut Dinahin puolella. Dinahin testit osoittivat positiivista testitulosta niin sydänmato kuin anaplasmoosin kohdalla. Positiivinen anaplasmoosi testitulos ei olisi ollut este tulolle mutta sydänmatotartunnan tulisi hoidattaa Romaniassa. Tällä hetkellä Dinah siis jää odottamaan sen oman kodin ja perheen löytymistä.

Tapasimme Dinahin heinäkuun Romanian reissullamme ja voimme todeta, että Dinah vaikutti kaipaavan pois tarhalta ja se katsoi uneksien jonnekin kaukaisuuteen. Dinah vastaanotti kohteliaasti rapsutukset mutta ei oikeastaan pahemmin kiinnittänyt huomiota meihin vieraisiin ihmisiin. Dinahin olemus huokui tällä hetkellä rauhallisuutta ja seesteisyyttä ja uskommekin Dinahin nauttivan kodista missä ei olisi liian nopea syke. Dinah antoi käsitellä todella hyvin, vieraatkin saivat katsoa hampaat ja korvat.

27.9.2015
Yhdistyksemme edustajat tapasivat Dinahin syyskuun reissulla. Dinah on reipastunut kovasti, hakeutuu itse ihmisen lähelle rapsutusten toivossa sekä painautuu ihmistä vastaan tiukasti saadessaan rapsutuksia. Tiettyä varovaisuutta edelleen huomattavissa Dinahin olemuksesta mutta muutos on kuitenkin huomattava ja tyttö on paljon avoimempi tällä hetkellä kun vertaa heinäkuuhun tapaamiseen.

Dinah antaa itsestään erittäin sympaattisen, ystävällisen ja rauhallisen kuvan. Dinah asustaa tällä hetkellä samaa häkkiä kolmen pienen pennun kanssa ja on näiden kanssa todella kärsivällinen ja lempeä. Dinahille toivomme löytyvän pian se oma koti, johon tyttö pääsisi nauttimaan hyvästä elämästä ja pehmeästä pedistä sekä kaikesta muusta mukavasta.

Lisätty muutama uusi kuva syyskuulta.

31.10.2015
Suloinen Dinah varattiin omaan kotiin 25.10.2015. Dinah pääsee muuttamaan heti kun sydänmatotartunnan vastaiset hoidot ovat sillä mallilla, että tyttö voi tulla. Kiitos Dinahin perheelle 🙂

20.2.2016
Dinah pääsi vihdoinkin tulemaan kotiin, 19.2.2016. Pitkä odotus päätökseen kun Dinah tallusti lentoboksista Helsinki-Vantaan lentokentällä ja matka jatkui pienen mutkan kautta siihen iki-omaan kotiin. Onnea ja iloa koko porukalle <3

19.3.2016
Joskus ei mene kuten Strömsössä. Näin vaikuttaa myös Dinahin kohdalla. Tyttö pääsi pikapyrähdyksen tekemään omassa kodissa, ennen kuin joutuikin takaisin kotia etsiväksi koiraksi. Dinah on kuvailtu nallukkamaiseksi, kultaiseksi tyypiksi. Dinahin pitäisi ehdottomasti laihtua ja pikkuhiljaa myös kohotellaan kuntoa. Tällä hetkellä Dinahin kunto on erittäin huono mutta Romaniassa Dinah ei liikkunut paljoakaan häkissään joten rapakunto on aika ymmärrettävää.

Dinahin liikkuminen on ollut hieman kankeaa, se sai tulehduskipulääkkeitä kuurina hieman kotiintulon jälkeen. Kotihoitoon Dinah siirtyi 14.3.2016. Kotihoitaja kertoo Dinahin liikkuvan nyt hieman paremmin kun tullessaan ja tyttö myös osoitti ponnahdusvoimansa hypätessä aidan yli naapuria moikkaamaan.

Päivitämme tietoa Dinahista kuvien kera jahka Dinah on hetken ollut hoitopaikassaan.

25.5.2016
Dinah on tottunut hyvin hoitokodin rutiineihin ja arkeen. Myös koirakavereiden kanssa Dinah tulee toimeen, vaikka alkuun olikin vahtimista ruokailu tilanteissa.

Dinah on kiltti, lempeä eikä vaadi paljon huomiota. Seesteinen elämä on Dinahin mieleen.

Dinahin liikkuvuus on parantunut huomattavasti mutta edelleen ravissa on havaittavissa välillä ontumista, ja makuulle meno tai istumaan meno on hieman vaivalloista. Seuraamme tilannetta, ja päivitämme kuulumisia kun on uutta kerrottavaa.

Dinahia pääsee vielä tällä hetkellä tapaamaan kotihoitopaikassa, Oulussa, mutta valitettavasti Dinah joutuu kohta vaihtamaan kotihoitopaikkaa, Dinahista johtumattomista syistä.

8.5.2016
Dinah on varattu omaan kotiin <3

28.5.2016
11.5.2016 Dinahista tuli Tiina Karlsson ja pääsi vihdoinkin muuttamaan siihen loppuelämänsä kotiin. Nyt on sellainen tunne, että Tiina on just siinä missä kuuluukin olla, rakastettuna perheenjäsenenä, elämänsä loppuun asti. Ihanaa yhteistä elämää koko perheelle!

17.11.2021
Saimme Tiinan perheeltä murheellisen uutisen, sillä Tiina on menehtynyt viime keväänä nopeasti edenneeseen sairauteen. Tiina sai elää rakastettuna perheenjäsenenä omassa kodissa viisi vuotta, mistä olemme perheelle hyvin kiitolllisia. Omistjan mukaan Tiina oli tosi rauhallinen, ehkä jopa hieman surumielinen tyttö. Tiina piti autoajeluista ja oli aina innokkaana lähdössä mukaan ja pötkötteli tyytyväisenä takapenkillä. Ruoka näytteli Tiinan elämässä suurta osaa, mikä ei olekaan ihme kun muistaa Tiinan löytötarinan.  Tiinan perheellä on ollut raskas vuosi, sillä perhe on menettänyt vuoden aikana paitsi Tiinan, marraskuussa myös perheen toisen Kulkureiden kautta adoptoidun koiran, Aladinin eli Raaka-Arskan. Tiinaa jäi erityisesti kaipaamaan häntä huomattavasti pienempi Milla-koira, joka piti Tiinaa henkivartijanaan. Nyt Milla on menettänyt myös Raaka-Arskan ja tuntee olonsa varmasti yksinäiseksi.

Myötäelämme perheen surussa ja uskomme, että Tiina ja Raaka-Arska kirmailevat yhdessä jossain tätä maailmaa paremmassa paikassa.

 

———————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dinah saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi on Dinah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: