Kodin saanut koira: KATIA (Kristalin pennut)

Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romania (Onevet)
Kokoarvio:

 

 

18.2.2017

Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen söpöläinen Katia odottaa omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä Ioana Bodean löysi kadulle synnyttäneen koiran, seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Onevettiin ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya. Alla oleva video on löytöpaikasta.

Suloiset pennut ovat nyt noin 4kk vanhoja ja saaneet ainakin kaksi rokotusta, ellei jopa kolme. Ne ovatkin valmiita aloittamaan kotikoiran elämän omassa kodissaan. Pennut ovat ihan normaaleja peruspentuja. Ne vipeltävät pienillä tassuilla menemään, ihmettelevät syliin nostamista ja kameran eteen joutumista. Kaikkia niitä saa koskea, eivätkä ne pahastu hampaidenkaan tutkimisesta.
Pennuista on arvioitu kasvavan noin 50-55 cm korkeita ja painoa kertynee noin 20 kg

2.3.2017
Lisätty Katiasta uusi video helmikuun lopulta.

20.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”.
Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Katia on innokas tyyppi ja sisarustensa tavoin todella reipas ja utelias. Se ei jännitä ollenkaan vieraita, vaan tulee heti rymyämään jalkoihin normaalin pennun tavoin. Häkissä riittääkin tällä pentueella menoa ja meininkiä. Katia on tasapainoinen, iloinen ja reipas tyttö. Se tutkii kaikkea uteliaana, maistelee kengännauhoja ja pomppii kömpelösti syliin. Katiasta ei ole mitään pahaa sanottavaa ja siitä saa joku onnellinen täydellisen kumppanin.

26.4.2017
Lisätty video huhtikuun lopulta.

24.5.2017
Toukokuussa Katia sai Suomesta odotettuja vieraita, kun Kulkureiden aktiivit matkasivat Romaniaan.
Katia vaikuttaa hyvin paimenkoiramaiselta koiralta ja on yhtä touhukas kuin muutkin sisarukset. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tule elämästä puuttumaan tämän koiran kanssa. Katia on jatkuvasti hyvällä tuulella ja meininki on kohdallaan, kun tämän tytön kanssa seurustelee.

8.8.2017
Katiaa kohtasi onni ja sitä odottaa täällä Suomessa ikioma koti. Onnea Katialle ja perheelle!

29.8.2017
Pikkuinen Katia saapui eilen omaan kotiinsa. Onnea Katialle ja perheelle!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Katia tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Katia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Katia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1261337383930933/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1362001760531161/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1424585980939405/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: