Kodin saanut koira: TIMCA

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori, OneVet)
Kokoarvio:

 

23.3.2016
Aktiivimme Romanian matka maaliskuussa ajottui Rosiorin 7. sterilointiprojektiin ja myös käyntiin Rosiorin kunnalliselle tarhalle, jossa on satoja koiria. Osa koirista asustaa kopissa ulkona noin metrin mittaisessa ketjussa ja osa koirista tarhan häkeissä. Syy tällaiseen järjestelyyn on se, että näin eläinsuojelija Cornelia Stan, koittaa vaikuttaa koirien henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, niin hyvin kun se noissa oloissa on mahdollista ja saamaan arimmat isoista laumoista erilleen sekä vähentämään häkissä olevien koirien määrää, jotta myös stressiltä ja siten koiratappeluilta vältyttäisi.

Aktiivimme kohtaavat upean ilmestyksen heidän saapuessa Rosiorin kunnalliselle tarhalla. Siellä heitä on vastassa Timca, joka ottaa avosylin vieraat vastaan, korvat puolittain lurpallaan ja häntä vimmatusti vispaten. Kun aktiivin syli on saatu, voi siihen turvallisesti nojata ja välillä tuhtaa tyyväisenä. Sellainen on upea Timca.

Timca on myös leikkisä koira ja naapurikopissa asustaa Pikku-Töpö, jonka kanssa saa riemukkaan leikin aikaseksi. Jonkin verran innostui myös haukkumaan tarhalla, mutta ei ole jatkuvaa ja kokoaikaista.

Kaunis Timca, odottaa sitä oikeaa ihmistään ja omaa kotiaan ja onnellinen on se koti, joka tuon oven Timcalle avaa.

Timcan koko n. 53 cm, ja paino n. 20+ kg

20.7.2016
Rosiorissa on monta upeaa ja valmista kotikoiraa, näistä ehdottomasti yksi on Timca. Se malttamattomana hyppii ja pomppii ihmisen nähdessään, mutta kun häntä menee tervehtimään, malttaa se myös välillä pitää kaikki neljä tassuaan maassa ja nauttien huomiosta,  kun Timcan luota yrittää lähteä  pois, kietoo Timca tassunsa jalan ympärille pitäen kiinni tiukasti….
Innostuksissaan Timca hieman hammastelee, mutta tekee sen lempeästi ja hyväntahtoisesti. Timca tarvitsee aktiivisen kodin, koska energiaa koirassa on kuin pienessä kylässä ja perheen on hyvä tietää myös paimenkoiran käytöksestä, koska sellaisia piirteitä Timcassa tuntuisi olevan. Haukkuminen on myös hauskaa puuhaa, joten kerrostaloa ei suositella Timcan ensisijaiseksi kodiksi. Kuvia ja video lisätty.

12.10.2016
Aktiivimme tapasivat syyskuussa Timcan. Edelleen tämä kaunis ns. sakumixi odottaa sitä oikeaa perhettään. Iloisuus ja energisyys on pojalla tallessa ja ihmisen lähestyessä, alkaa innokas haukkuminen ja pomppiminen. Tekemisen puute ja jatkuva ketjun päässä oleminen, on monelle koiralle turhauttavaa ja Timca on varmasti myös sitä mieltä. Vaikka koiran kierrokset nousevat huippuunsa, onnistuu edelleen tuo rauhoittuminenkin, kun ihminen tulee Timcan kohdalle ja antaa huomiota. Tämä koira tarvitsee kodin, joka ymmärtää ja näkee hiomattoman timantin kauneuden! Uusia kuvia lisätty.

23.10.2016
Kulkurien päätavoite on koirien sterilointi Romaniassa ja uutena aluevaltauksena on myös valistusohjelma kouluissa. Ensimmäinen kouluvalistuspäivä 18.10.2016 Rosiori de Vedessä oli upea menestys ja tulevaisuudessa valistus tulee olemaan samalla tavalla osa Romaniassa tapahtuvaa työtämme, niin kuin adoptiot ja steriloinnit tällä hetkellä ovat. Koululta matka jatkui Rosiorin tarhalle, jossa solakassa kunnossa oleva Timca, otti aktiivimme riemulla vastaan. Timca rakastaa aidosti ja suurella tunteella ihmistä. Sen suurin ilo on ihmisen huomio ja tuo rinnassa sykkivä sydän on pakahtua onnesta. Jos tuo onni omasta ihmisestä olisi Timcalla jokapäiväinen, olisi tämän vieterijäniksen käytöskin hillitympää. Uusi video lisätty.

3.2.2017
Timcan kuulumisia Rosiorista talvella 2017.
Jokainen koira, joka joutuu olemaan usean sadan koiran tarhalla on stressaantunut. Stressi ilmenee koirilla eri tavoin ja Timcalla se purkaantuu häntä tervehtimään tulleelle ihmiselle astumisena, joka kuitenkin loppuu ja ihmisen syli on ihan paras paikka rauhoittua. Timca on kuitenkin myös iloinen. Paremmasta ei tiedä, ja voisi hyvin kuvitella hänen ajattelevan “elämä on tässä ja nyt, nautitaan siitä mitä on”. Timcan haukkuminen on vaihtelevaa, koska nyt oli ollut jo paljon hiljaisempi, kun aktiivimme olivat Timcaa tervehtimässä. Pusupojan energisyys on kuitenkin hyvin tallella ja hän odottaakin ihmistään, jonka kanssa voisi tehdä vaihtokaupan; Timca antaa liikkumisen ilon ja jos vastapainoksi koti tarjoaisi aivojumppaa Timcalle.

13.2.2017
Saimme eilen illalla erittäin ikäviä uutisia Rosiorista. Useampi koira oli ollut luvattomasti irrallaan tarhan pihalla ja kun stressitaso on koiralla korkea, on tappelu lähes väistämätön asia ja näin oli sitten käynytkin. Timca oli saanut joitakin haavoja tappelussa, mutta onneksi on muutoin kunnossa, koska koirien menehtyminen on aina tuollaisissa tilanteissa mahdollista. Tällä hetkellä Timca on hoidossa eläinklinikalla. Tervehdyttyään, siirtyy OneVetin Cosoban kylässä sijaitsevalle tarhalle. Kuvia lisätty tapauksesta ja uusi video lisätty, ennen tuota ikävää tappelua.

24.3.2017
Näimme Timcan OneVetin tarhalla, jonne hänet oli siirretty Rosiorista. Timca näytti erittäin hyvinvoivalta ja upealta. Sosiaalinen koira edelleen, rakastaa heti kaikkia ihmisiä, oli se sitten vieras tai tuttu. Rauhoittumista oli Timcassa tapahtunut ja malttaa jäädä paikoilleen nauttimaan huomiosta. Sisältä pihalle päästyään, tapaa siellä yksin olevan uros koiran, kohteliaasti kiertäen ja kaartaen päätyy haistelemaan tuota vierasta urosta, joka aloittaa murinan Timcalle. Timca väistää ja siirtyy haistelemaan uusia hajuja toiseen paikkaan. Aikansa haisteltuaan, on jälleen kiinnostunut ihmisestä ja tulee kutsusta, jääden vierelle. Uusia kuvia lisätty, on hän kertakaikkisen upea koira!

10.4.2017
Ihana uutinen. Timca on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

6.5.2017
Vihdoinkin koitti tuo odotettu päivämäärä 4.5.2017, jolloin Timca kohtasi oman perheensä. Odotettu perheenjäsen saapui kotiin.
Onnellista elämää Timcalle ja perheelle <3

__________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Timca saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Timca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Timca Rosiorissa 1/2017 video.

 

 

 

Klikkaamalla, kuva aukeat isommaksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: