Kodin saanut koira: CAMINO

Syntymäaika: 5/2015
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romania (Rosiori)
Kokoarvio:

 

11.5.2017
Rosiorin tarha on kaupungin omistuksessa ja siten kunnallinen koiratarha. Romaniassa on kunnallisissa tarhoissa satoja ja joskus jopa tuhansia koiria, jotka jäävät ilman hoitoa ja ruokaa ja loppujen lopuksi kuolevat joko nälkään, tauteihin tai vaihtoehtoisesti koirat lopetetaan. Lopetus ei ole sellainen, kuten Suomessa olemme tottuneet, vaan erittäin kivuliaasti ja raa’alla tavalla suoritettu. Rosiorin tarha on poikkeus ja tästä saamme kiittää eläinsuojelija Cornelia Stania, joka toimii vapaaehtoisena tarhalla. Hänen ansiostaan Rosiorin tarhalla ei mm. suoriteta koirien lopetusta ja koirien tarhatilat ovat vuosien saatossa kohentuneet. Ilman tuskaa ei Cornelia työtään tarhalla voi kuitenkaan tehdä, sillä kaupungin työntekijät, jotka toimivat rankkureina, tuovat jatkuvasti uusia koiria tarhalle ja näiden koirien sijoittaminen tarhalla on haasteellista. Osa koirista on sijoitettu taivasalle omaan koppiin kiinnitettynä. Näin siksi, että koira saisi olla turvallisesti yksinään, eikä tappeluita syntyisi ahtaista tiloista johtuen. Ns. koppikoirana on myös kotia etsivä Camino.

Camino on erittäin rauhallinen ja hieman alakuloinenkin poika. Rauhallisuus voi olla stressioire, joka saattaa kotona muuttua ja tuoda enemmän iänmukaista eloisuutta Caminoon, joten kodin on hyvä varautua myös siihen.
Lempeä on sana, joka Caminossa tulee heti mieleen ja voisi sanoa, että siinä on koira, jonka haluaa rakastaa ehjäksi. Tämä on sikäli helppoa, koska Camino hakeutuu ihmisen viereen ja tassullaan kevyesti koskettamalla näyttäen, että tässäpä olisi aimo annos rakkautta paikalla.Jonkun verran on Caminon kuultu haukkuvan tarhalla, mutta tämä saattaa hyvinkin olla tarhaolosuhteista johtuvaa käytöstä.

Kokoa Caminolla on upeat 60 cm, mutta painoa noin 22 kg, joka on liian vähän ja Camino onkin laihan oloinen, mikä voisi olla myös stressin aiheuttamaa.

12.7.2017
Camino on saanut kodin Saksasta.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Camino saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Camino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: