Päivitetty 13.07.2017

Kodin saanut koira: DUFFY


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

7.4.2015
Duffyn tarina on jälleen kerran samanlainen kuin tuhansien muidenkin kodittomien kulkukoirien Romaniassa. Duffy löydettiin Bukarestista sen ollessa lähes pentu ja löytämisensä jälkeen se on elänyt ja asunut koko elämänsä A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla.

Symppis Duffy-poika on alkuunsa vieraskorea uusia ihmisiä kohtaan ja ujostelee somaisesti lähes punastellen. Ei kuitenkaan kulu kuin hetki, kun poika voittaa jännityksensä ja reipastuu tervehtimään tulokkaita. Duffyn perusluonteeseen tuntuu kuuluvan tasapainoisuus, rauhallisuus ja sosiaalisuus, sekä toisten koirien, että ihmisten seurassa.

Duffy on säkäkorkeudeltaan n.55 cm ja painoa tälle salskealle nuorelle herralle on kertynyt n. 25 kg.

21.7.2015 – 16.5.2016
Duffy pitelee matalaa majaansa Glinalla sisarustensa Daicyn ja Doora A:n kanssa. Duffy on tämän porukan itsevarmin tapaus. Iloisen ja sosiaalisen tuntuinen poika tulee heti uusienkin ihmisten luokse tutustumaan. Se ei kuitenkaan ole tunkeileva, vaan odottaa todella kohteliaasti vuorollaan nameja ja ihmisiltä saamaa huomiota. Duffy on melko rauhallinen ikäisekseen, eikä se sählännyt turhia. Ihmisiä poika pusutteli kiitokseksi rapsutuksista.

 

Duffy on sosiaalinen ja avoin myös uusien ihmisten kanssa. Matkalaisia poika tulee moikkaamaan rohkeasti ja sitä saa käsitellä ja rapsuttaa mielensä mukaan. Duffy tulee hyvin toimeen sisarustensa kanssa, jotka majailevat samassa häkissä, kunnes matkaavat omaan kotiinsa. Touhukas poika oli ottanut pientä nokkapokkaa naapuri häkissä asuvan koiran kanssa ja saanut pienen haavan silmäänsä ja korvaansa.

 

3.12.2016
Duffy odottelee edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla. Siitä on kasvanut kaikin puolin tasapainoinen ja viisas nuori koira. Se on iloinen mutta ei liian energinen, huomionkipeä mutta ei tunkeileva. Duffyssä on vanhan koiran viisautta, vaikkei se vielä edes ole vanha. Duffy on edelleen äärimmäisen kiltti ja kohtelias. Jokin aika sitten myrsky oli riepotellut tarhaa ja Duffyn ja Dooran häkin ovi oli revennyt yön aikana auki. Aamulla tarhalle tullessaan vapaaehtoinen työntekijä oli huomannut tilanteen ja alkuun hätääntynyt, kun koiria ei näkynyt missään. Huhuilun jälkeen kopista oli hitaasti ilmestynyt hieman uninen nassu, sitten pitkäksi venytetyt etujalat ja lopulta koko tokkurainen Duffy. Mihinkä Duffy olisi lähtenyt – ei se tiedä muuta kotia. Häkkiä suljettaessa Duffy oli käynyt tervehtimässä ihmistä nuolemalla lempeästi tämän kohmeisia sormia.

Duffy on jälleen kerran todistus siitä, että todelliset aarteet tulevat välillä hyvin tavanomaisissa paketeissa.

22.3.2017
Kuinka kuvailla koiraa, joka on niin sopivasti kaikkea? Duffy on niitä koiria, joiden kohdalla täytyy vaan kerta toisensa jälkeen pysähtyä miettimään miksi niin upea koira seisoo edelleen Glinan mutaisella tarhalla. Kun Duffyn ja Dooran häkkiä lähestyy, niiden kopista kömpii esiin kaksi rauhallisen unista hahmoa. Vaikka tarhalla raikuu vieraista johtuen lähes jatkuva haukunta ja monet muut koirat ovat todella kiihtyneitä, on Duffy aivan yhtä tyyni kuin muulloinkin. Se ei hauku tai hermostu. Vieraat se vastaanottaa kohteliaan innostuneesti. Häntä alkaa heilua ja katse hakeutuu kysyvänä vierailijan silmiin. Kun häkissä menee kyykkyyn, tulee Duffy heti lähelle ja painaa märän kuononsa poskea vasten. Se on sen lempeä tapa kertoa, että se on kiitollinen saamastaan pienestä hetkestä ihmisen lähellä. Koko vierailun ajan Duffy pysyy uskollisesti ihmisen vierellä. Se ei pompi tai riehu tai vaadi huomiota. Se vain seisoo ja odottaa ja katsoo välillä lempeästi ihmistä silmiin.

Duffy on äärimmäisen lempeä, kohtelias ja kultainen nuori mies. Se on tarhalla vietetyistä vuosista huolimatta mielettömän tasapainoinen ja kiltti koira. Se suhtautuu aivan kaikkiin ihmisiin ja koiriin yhtä ystävällisesti. Duffy sopisi mainiosti monenlaiseen kotiin ja vaikka ensimmäiseksi koiraksi. Kun vain joku vihdoin huomaisi sen kaikkien muiden joukosta.

11.6.2017
Upea Duffy. Vuodenajat vaihtuvat ja se vain odottaa. Ja pysyy ennallaan. Duffy on edelleen loputtoman tasapainoinen, avoin ja ystävällinen aivan kaikissa tilanteissa ja kaikkia kohtaan. Se vastaanottaa kaikki vieraat suurella ilolla käyttäytyen kuitenkin kohteliaasti innokkuudestaan huolimatta. Rapsutuksia saadessaan Duffy painautuu aivan ihmiseen kiinni ja on selvästi onnellisimmillaan. Se on helposti motivoitavissa nameilla ja oppiikin älykkäänä nuorukaisena hyvin nopeasti mitä siltä halutaan. Duffyn sisko Doora on nyt varattu ikiomaan kotiinsa ja pian lempeä Duffy jää ensimmäistä kertaa aivan yksin tarhalle. Se tulee olemaan sosiaaliselle ja läheisyydenkaipuiselle pojalle kova paikka. Löytyisikö vihdoin se ihminen tai perhe, joka huomaisi tämän upean persoonan tavallisennäköisen ulkokuoren alla? Duffy sopii varmasti monenlaiseen perheeseen ja vaikka ensimmäiseksi koiraksi.

15.6.2017
Kultaisen Duffyn pitkä odotus on vihdoin ohi, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen. Nyt sen ei tarvitse jäädä yksin tarhalle siskon löydettyä kotinsa, vaan sisarukset pääsevät matkaamaan koteihinsa yhtä matkaa.

13.7.2017
Komea Duffy on aloittanut uuden elämänsä Suomessa oman perheensä kanssa. Suuresti onnea koko perheelle!

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Duffy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Duffy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.