Päivitetty 26.05.2016

Kodin saanut koira: DAICY


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

 

24.4.2014
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa Romanian matka kohdistui mm. Bukarestilaisen eläinsuojeluyhdistyksen, Asociatia  A Doua Sansan ylläpitämälle  Glinan tarhalle. Tarhalla asuu ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Tutustuessaan näihin koiriin tapasivat aktiivit myös nuoret sisarukset, Daicyn ja Dooran. Glinalle tytöt olivat päätyneet Romanialaisittan tavallisen tarinan mukaan. Vieraillessan vanhempiensa luona alkuvuodesta 2013 toinen yhdistyksen perustajajäsenistä, Iona Diaconu huomasi kadulle hylätyn koirapentueen ja vei ne turvaan tarhalle. Alun perin pentuja oli viisi. Kaksi pennuista on jo adoptoitu Saksaan ja nyt on Daicyn ja Dooran vuoro aloittaa kodinetsintä Suomesta yhdessä veljensä Duffyn kanssa.

Kulkureiden aktiivit kuvaavat Daicya reippaaksi koiraksi, joka tutustuu mielellään uusiin ihmisiin. Neiti nauttikin suuresi saadessaan vieraita häkkiinsä ja pusutteli aktiiveitamme innoissaan. Vaikka Daicy on viettänyt tarhalla koko ikänsä, vaikuttaa se silti hyvin tasapainoiselta koiralta, jonka elämänilo on tallella. Daicy on sisarusparven energisin ja tuleekin varmasti tarvitsemaan paljon liikuntaa ja aktivointia. Kotiuduttuaan siitä saattaisi saada kaverin johonkin harrastuslajiinkiin. Säkäkorkeutta Daicylla on noin 55cm ja painoa parisen kymmentä kiloa.

12.5.2015
Vieraillessaan Romaniassa toukokuussa 2015 tapasivat Kulkureiden edustajat jälleen myös Daicyn. Daicy on sisaruskatraan rohkein ja se tuli heti tutustumaan uusiin ihmisiin. Daicy on kohtelias ihmistä kohtaan eikä hypi päälle. Neiti nautti kovasti saamastaan huomiosta ja vaikutti luottavan ihmiseen täysin. Daicyn esimerkin avulla myös muut koirat uskaltautuivat tuttavuutta tekemään. Daicy on ikäisekseen rauhallinen, mutta leikki kuitenkin paljon etenkin Duffy-veljensä kanssa. Daicyn turkki on hyvässä kunnossa. Vierailun aikana sen ei kuultu juurikaan haukkuvan.

Lisätty Daicylle uusia kuvia.

12.7.2015
Kulkureiden aktiivien tavatessa Daicyn heinäkuussa 2015 neiti oli oma tyyni itsensä. Se oli vierailun aikana rauhallinen, mikä osittain johtui varmasti kovasta helteestä. Vieraita saadessaan Daicy tuli heti oma-alotteisesti hakemaan rapsutuksia ja jäi seisomaan paikallensa huomiosta nauttimaan.

Lisätty uusia kuvia ja videopätkiä Daicylle.

26.9.2015
Iloinen Daicy odottaa edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla. Daicyn kohtalo on ollut syntyä mustana, tavallisen näköisenä ja kokoisena koirana Romaniaan kadulle hylätyksi joutuen. Tällaiset koirat eivät juurikaan herätä ihmisten huomiota ja niiden mahdollisuudet adoptioon ovat heikot. Tavallisesta ulkonäöstä huolimatta on Daicyn sydän täyttä kultaa. Se vaikuttaa sisarusparven helpoimmalta koiralta. Daicy on hyvin sosiaalinen, reipas ja huoleton tyttö joka tuntuu rakastavan kaikkia. Vieraita se tuli jälleen pusuttelemaan ja vaikutti siltä, kuin tyttö nauraisi koko ajan. Daicyn olisikin jo korkea aika löytää oma koti!

Lisätty Daicylle pari uutta kuvaa.

16.11.2015
Tapasimme Daicyn vieraillessamme Glinan tarhalla marraskuun alussa. Sosiaalinen Daicy tuli suoraan vieraan syliin istumaan ja nautti selvästi saadessaan huomiota. Vaikka neiti olikin innoissaan, pystyi se kuitenkin rauhoittumaan nopeasti. Perusluonteeltaan Daicy on tasapainoinen ja  perusaktiivinen. Se soveltuu suurella todennäköisyydellä hyvin perhekoiraksi. Daicy antaa hyvin käsitellä itseään ja katsoa myös hampaat, jotka olivatkin hyvässä kunnossa.

Lisätty uusia kuvia.

26.1.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Daicyn jälleen vuoden 2016 alussa. Daicy oli tuttuun tapaan iloinen ja aidosti sosiaalinen ihmsiä kohtaan. Pusuja se jakeli kaikille. Reipas Daicy haukkui kun muut koirat haukkuivat.

23.3.2016
Daicyn ja sen sisaruksien häkki Glinan tarhalla on paikka, jonne väkisinkin hetkeksi pysähtyy. On kiire ja meidän Kulkurien aktiivien on ehdittävä päivän aikana tapaamaan vielä monta odottavaa koiraa. Millään vaan emme malttaisi lähteä pois Daicyn luota. Daicy on koira, joka antaa itsestään tasapainoisen vaikutelman. Aluksi se tulee innoissaan tutustumaan ja yrittää kiivetä syliin. Daicy on sisarusparven aktiivisin, mutta kuitenkin kohtelias, eikä rieku liikaa tai vaadi huomiota. Koirista se on ensimmäisenä tervehtimässä ja painautuu lopulta lempeästi kainaloon. Vaikka Daicy tuo itseään eniten häkissä esille, ei se millään lailla dominoi sisaruksiaan. Koirien välit vaikuttavat olevan seesteiset ja lauma tasapainossa. Kun jäämme hetkeksi häkkiin oleskelemaan koirien kanssa, Daicy käy viereemme makoilemaan ja nauttimaan kauniista kevätauringosta. Daicy on koira, joka todella on ansainnut oman kodin ja uskomme, että se sopeutuisi uuteen elämään melko vaivattomasti.

Lisätty kuvia.

20.4.2016
Daicyn pitkä odotus palkitaan viimein. Neiti on nimittäin varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen.

26.5.2016
Daicy on saapunut Suomeen ja kotiutuminen on hyvällä mallilla.

 

 

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Daicy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daicy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Daicy sisarusten kanssa 07/15.

Daicy sisarusten kanssa 07/15.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.