Päivitetty 27.05.2016

Kodin saanut koira: ROSIE


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

18.3.2015
Arviolta 2-vuotiaan Rosien löysi Kulkureiden yhteistyökumppanin, eläinlääkäriasema OneVetin työntekijä Irina. Rosie oli harhaillut erään rakennuksen pihalla ja vaarana oli joutuminen rankkureiden käsiin. Rosien onneksi Irina osui paikalle ja hänen avullaan tämä kultainen tyttö pääsi turvaan Kulkureiden toisen yhteistyökumppanin, Anda ja Alina Murgun yhdistyksen Asociatia Suflete Dragin Jilavan tarhalle.

Aktiivimme tapasivat Rosien maaliskuussa 2015 Romanian matkallaan ja he kuvaavat Rosiea melko täydelliseksi koiraksi. Rosie on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Tällä hetkellä se jakaakin häkin toisen tarhan koiran kanssa. Se nauttii ihmisen seurasta ja osaa myös rauhoittua. Rosie vaikuttaakin koiralta,  joka sopisi monenlaiseen perheeseen. Tasapainoisen ja sosiaalisen luonteensa vuoksi sen koti tuleva voisi esim. lapsiperheessä. Rosie ei tarhalla juurikaan hauku, joten myös rivi- tai kerrostalo asuinpaikkana olisi mahdollinen.

Rosie painaa noin 20 kg ja sen säkäkorkeus on 50-55 cm.

1.5.2015
Rosien oli tarkoitus tulla Suomeen kotihoitoon 2.5.2015, mutta juuri ennen lentoa se todettiin Romaniassa tehtävissä tautitestauksissa sydänmato-positiiviseksi. Sydänmato-tartunta voidaan hoitaa tehokkaasti, mutta hoidon ollessa pitkä, se viivästyttää koiran Suomeen tuloa huomattavasti. Sydänmatotartunnasta voit lukea lisää tästä.

Löytyisikö kauniille Rosielle koti, jossa oltaisiin valmiita odottamaan sydänmadon hoitojen ajan ja sitoutumaan yhteiseen elämään koko sen loppuelämän ajaksi?

11.5.2015
Aktiivimme tapasivat Rosien matkallaan toukokuussa ja he kuvaavat Rosiea melko itsenäisen oloiseksi koiraksi. Se pitää ihmisistä, mutta ei tuo itseään väkisin tykö. Rosie tulee muiden koirien kanssa toimeen, mutta riehakkaampia se komentaa välillä asiallisesti saatuaan tarpeeksi sen mielestä turhan villistä menosta. Itse se on luonteeltaan rauhallinen, eikä lähde muiden riehumiseen mukaan.

10.7.2015
Aktiivimme tapasivat kauniin Rosien matkallaan jälleen heinäkuussa. Tapaamisella Rosie oli energinen ja leikkisä. Rosie tuli rohkeasti ihmisten luo ja hyppi iloissaan vasten. Hetken ilakoituaan se kuitenkin rauhoittui. Aktiivimme kertovat Rosien nauttineen erityisesti maharapsutteluista. 

20.9.2015
Aktiiviemme syyskuisella matkalla tapasivat he myös ihanan Rosien, joka edelleen odottaa oman kodin löytymistä. Rosie jakaa häkin kauttamme myös kotia etsivän Jolly Jumperin kanssa ja kärsivällisenä jaksaa seurailla vilkkaamman häkkitoverin touhuilua. Rosie pystyy rahoittumaan ihmisen viereen siinäkin tilanteessa, kun Jolly Jumper hyppii ja pomppii energisenä ympäriinsä. Rosie on edelleen iloisen ja luottavaisen oloinen koira, joka hakee huomiota ihmisiltä kohteliaasti pyytäen. Rosien perusluonne vaikuttaa olevan rauhallinen ja tasapainoinen, mutta innostuu tyttö kuitenkin leikkimäänkin välillä. 

28.11.2015
Kulkurien aktiivi Veera tapasi Rosien marraskuussa ja hän kertoo Rosien tulevan hyvin toimeen kaverinsa Jolly Jumperin kanssa. Veera kuvaa ihanan Rosien olevan lempeä, touhukas, sosiaalinen ja iloinen tyttö, joka hakee ihmisen huomiota. Rosie olisi varmasti ikionnellinen omasta rakastavasta perheestä! Lisätty myös uusia kuvia Rosiesta.

16.1.2016
Rosielle lisätty 01/2016 kuvattu video ja uusia kuvia.

18.1.2016
Kulkurien tytöt tapasivat jälleen hurmaavan Rosien matkallaan Romaniaan. Rosie on nyt siirtynyt uudelle Sintestin tarhalle muiden koirien mukana. Rosie ilahtui tapaamisesta niin, että namitkin jäivät kakkoseksi, kun se kiirehti halimaan aktiivejamme. Rosien sydänmatohoitoa ei ole vielä päästy aloittamaan, koska omaa kotia ei ole Rosielle tiedossa. Joko nyt onnistaisi kultaista Rosiea ja sen oma ihminen huomaisi mikä aarre tämä tyttö onkaan?

26.2.2016
Rosien koti löysi sen vihdoin ja Rosien kotimatka Suomeen alkoi.

27.5.2016
Viime yönä lentokone toi Suomeen monta kodin saanutta Kulkuria, Rosie heidän muassaan. Kun Rosien lentoboksi saapui terminaaliin, sen häntä viuhui niin, että koko lentoboksi heilui. Kultainen koiratyttö ei koskaan enää  nuku pakkasessa eikä se enää koskaan ole koditon. Onnea matkaanne, Rosie ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rosie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rosien yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.