Kodin saanut koira: BRITTA

Syntymäaika: 5/2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

13.1.2015
Tällä hetkellä Britta asustaa Glinan tarhalla.

Britta on kadulta pelastettu yhdessä kahden muun sisarensa kanssa, heidän ollessaan ihan pieniä pentuja. Ikävä kyllä, nämä kaksi muuta sisarusta eivät selviytyneet hoidosta ja huolenpidosta huolimatta, mutta Britta piti tiukasti elämästä kiinni ja odottaa nyt vain enään sitä loppuelämän kotia.
Britta on nuori, iloinen ja ystävällinen koira, jolla energiaa piisaa. Painoa on n.10 kg ja kooltaan tämä siro tyttönen on n.40 cm ja eikä tuosta juurikaan enempiä kasva, eli jää pienikokoiseksi. On erittäin ystävällinen ihmisille, sekä toisille koirille, olivatpa he sitten minkä kokoisia tahansa. Leikkisä tyttö, ja jos tilaisuus tälle neidille suodaan, innostuu kyllä haukkumaankin muiden koirien kanssa.

4.3.2015
Uusia kuvia Brittasta lisätty. Tuoreimmat kuulumiset tulossa aktiivien reissun jälkeen.

22.4.2015
Romanian matkallamme tapasimme iloisen ja leikkisän Brittan. Britta on aktiivinen koira, joka jaksaa touhuta muiden koirien kanssa ja on siellä missä tapahtuu. On myös vapaana aidatulla pihalla ja tuleekin moitteettomasti toimeen muiden koirien kanssa. Puolensa osaa kyllä pitää, mutta ei äksyile turhia. Ihmisiä kohtaan on avoin ja pitää läheisyydestä ja kipuaa jopa syliin saakka. Brittaa on ilo katsella, hän on hyväntuulinen koira.

24.7.2015
Britasta on kasvanut kaunis tyttö, joka on oikea energiapakkaus. Häntä vauhdista hulmuten häärää ja touhuaa ja myös haukkuukin, ja tästä haukkumisesta johtuen, ei kerrostalo sovi Britalle. Energiseen perheeseen Britta on omiaan, missä positiivinen kouluttaminen ja tekeminen on se “juttu” ja varmasti tästä tytöstä saa reippaan lenkkikaverinkin. Britta ei ole arka, mutta ei hae ihmisen huomiota koko ajan. Osaa myös rauhoittua, jolloin ottaa ihmisen huomion vastaan.

28.9.2015
Britta tulee tervehtimään uusia ihmisiä maltillisesti ja kohteliaasti ja naiset saavat Brittan luottamuksen paremmin, kuin miespuoliset henkilöt, joita saattaa jännittää ja käytös ilmenee joskus näykkimisenä. Britalla on ympärillään useita ja erinlaisia koiria ja tulee toimeen kaikkien kanssa, joten koirakaveri voisikin olla jo Suomessa odottamassa. Britta on tasapainoinen koira, joka on säilyttänyt leikkisän luonteensa ja on ihanan hauska ja sympaattinen tyttönen.
Muutama kuva lisätty.

11.12.2015
Joukko koiria häärää ja juoksentelee Glinan tarhan pihalla. Heillä on leikkihetki, siinä vauhtia piisaa, kuin myös haukuntaa ja iloista pomppimista. Mukana touhuaa myös Britta, jota voisi sanoa onnelliseksi koiraksi, paremmasta kun ei Britta tiedä. Vieraat ihmiset käy tervehtimässä ja ottaa ilolla rapsutuksetkin vastaan, sitten tämä ystävällinen tyttö taas jatkaa matkaa. Mikäli leikki menee rähinäksi, Britta väistää ja etsii sopuisempaa seuraa. Britta on asunut Asociatia A Doua Sansan tarhalla pienestä pennusta asti ja onnistunut pitämään iloisen asenteen elämään ja se iloisuus huokuu tästä koirasta. Kuvia lisätty ja muutama uusi video.

29.1.2016
Britan elämä A Doua Sansan tarhalla jatkuu. Kotia ei vain vielä ole Britta saanut. Tämä touhukas tyttö on päivänpaiste ja iloinen menijä, joka edelleen on siellä missä tapahtuu. Britta on sosiaalinen, mutta miehet ovat vielä aika jännittäviä. Aika ja maltillinen koti saavat varmasti luotua Brittaan tarpeeksi uskoa, että mukaviahan ne ovatkin.

11.4.2016
Pian koittaa jälleen uusi kesä ja Brittan kolmas kesä tarhalla alkaa. Muusta elämästä ei Britta tiedä, joten ei se osaa harmitella, ettei pääse sohvalle tai että yön voisi nukkua vaikka omistajan vieressä, tai että joku olisi sen oma ihminen. Se leikkii ja juoksee muiden joukossa, niin kuin viime kesänäkin, se myös jakaa elämänsä monen kaltaisensa kanssa, niin kuin sen teki edellisenä talvenakin. Keneenkään se ei ole vielä palavasti kiintynyt, Britta odottaa vain sitä oikeaa ihmistään.

11.5.2016
Brittan kuraiset keväät Glinan tarhalla on pian taakse jäännyttä elämää, sillä tyttö on nyt varattu ja pääsee omaan kotiin.

27.5.2016
Viime yö oli Brittan elämässä ihmeelisin koskaan. Matka uuteen kotimaahan, tutustuminen uuteen perheeseen on varmasti jännittämisen arvoista. Onnea perheelle ja ihanaa uutta elämää Britta!

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Britta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Britta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä Britalle on: Stina Nurmikoski

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: