Päivitetty 28.05.2016

Kodin saanut koira: BELLA M (nyk. Penni)


Syntymäaika: 5/2015
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Steriloidaan

18.4.2016
Yksi Kulkurien luotettavista yhteistyökumppaneista Romaniassa on eläinsuojelija Mihaela Soare. Mihaela asuu Targovisten kaupungissa jossa hän jakaa omakotitalon äitinsä kanssa. molempien sydät palaa eläimille ja he tekevät kaikkensa, jotta eläimillä olisi hyvä olla. Targovistessa on tällä hetkellä noin 4000 koditonta koiraa kaduilla ja tilanne on huolestuttava. Koirarankkurit pyydystävät koiria ja vievät kaupungin kunnalliseen tarhaan, paikkaan josta harva koira enää hengissä pääsee pois johtuen siitä, että ne lopetetaan tietyn ajan jälkeen. Ja lopetuksella, Romanian kunnallisella koiratarhalla, ei ole mitään yhteistä lopetuksella esim. täällä Suomessa. Siellä lopetus ei ole armollinen, eikä kivuton.

Mihaelan luona koirat ja kissat saavat elää kodinomaisessa ympäristössä, perheenjäseninä. Eläimet saavat olla niin sisätiloissa kuin ulkona aidatulla pihalla. Mihaela on kovin tarkka siitä, että ympäristö pysyy mahdollisimman stressittömänä. Hän ei ota liikaa koiria luokseen kerralla ja harkitsee aina tarkasti tilannetta, ennenkuin tekee päätöksensä siitä ottaako koiran luokseen vai järjestääkö sen kotihoitoon jollekin tuttavalleen.

Eräs koira joka asuu Mihaelan luona tällä hetkellä on Bella M. Mihaela oli kuullut nuoresta koirasta josta perhe halusi eroon. Bella asui perheen pihalla ketjussa. Mihaela meni katsomaan Bellaa ja sai sovittua perheen kanssa, että he pitävät Bellan vielä sen aikaa, että Mihaelalle tulisi tilaa ottaa tämä nuori tyttö luokseen. Kun Mihaelalta muutama koira lähti maailmalle, hän kävi hakemassa Bellan kotiinsa.

Bella M:llä on ikää noin 11 kuukautta tällä hetkellä, ja kokoa on noin 35cm, 8kg.

Bella tulee toimeen niin lasten, aikuisten, koirien ja kissojen kanssa ja tykkää kovasti touhuta mukana päivittäisissä askareissa.

12.5.2016
Bella M on tänään varattu omaan kotiin, hetken joutuvat vielä niin Bella kuin perhe odottamaan ennenkuin pääsevät aloittamaan yhteisen elämänsä, mutta kesästä varmaan pääsevät nauttimaan yhdessä.

26.5.2016
Kun ilta vaihtui yöhön Kulkuri-lento laskeutui jälleen Helinki-Vantaan lentokentälle. Tällä kertaa kyydissä oli myös odotettu Bella M. Bellan uudeksi nimeksi tuli Penni. Ihanaa yhteistä elämää Penni perheineen <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bella M saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bella M on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bella M:n yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.