Päivitetty 28.05.2016

Kotia etsivä koira: CAROLA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

24.03.2014
Kaunis paimenkoiramainen ja aktiivinen Carola on löydetty kahden sisaruksensa kanssa kadulta keskenään harhailemasta. Andan tytär Alina yhytti kolmikon läheltä kotiaan ja toimitti trion Andan Jilavan tarhalle turvaan kadun vaaroilta. Kadulla eläminen oli kuitenkin jättänyt jälkensä kolmikkoon iho-oireiden muodossa, joita parhaillaan hoidetaan.

Carolalla on ikää n. 8 kk ja kokoa tytöllä on 50 cm ja painoa n. 15-18 kilon välillä. Carola on sisaruksista vilkkain ja muistuttaakin sekä ulkonäöltään, että energiatasoltaan melkoisesti Belgianpaimenkoiraa. Carola on avoin ja sosiaalinen ja ennemminkin innostuu vieraista kuin jännittää heitä. Carola rakastaa ihmisiä ja on heti valmiina toimintaan ihmisen kanssa. Carola tullaan steriloimaan lähiaikoina.

Carola vaatii kodikseen aktiivisen ja motivoituneen perheen, jossa ymmärretään energisen ja vilkkaan koiran mielenliikkeitä. Carolasta olisi varmasti moneen harrastukseen ja tekemiseen oiva kaveri koulutuksesta ja aktivoinnista kiinnostuneelle ihmiselle. Carolan uudessa kodissa tulisi olla ymmärrystä siitä, että varsinkin pentuvaiheessa energian purku saattaa saada myös ei-toivottuja muotoja, ennen kuin järki ja koiran kärsivällisyys kasvaa ja kehittyy.

26.06.2014
Pääsin tapaamaan myös Carolan Romanian matkallani toukokuussa. Ja tyttöhän on melkoinen tapaus. Sähköjänis, duracell, energiapurkaus. Hyvin kuvaavia ilmaisuja Carolan kohdalla. Tyttö oli ihan ensimmäisenä takatassuillaan ja suoran syliin. Siitä ei olisi lähdetty mihinkään, niin kova rapsutuksen ja ihmisen kaipuu tällä nuorella neidillä tuntui olevan. Carolla tulee mainiosti toimeen muun häkkiporukkansa kanssa, jossa on samanikäistä ja energiatasoltaan saman tyyppistä porukkaa. Carolan mitat ovat suunnilleen samat kuin maaliskuussa.

Carola tulee vaatimaan omistajaltaan pitkäjänteisyyttä ja aktiivista elämäntyyliä, sohvaperunaksi tästä tytöstä ei ole. Carolan koulutus tulee aloittaa aivan alusta, minkäänlaista kokemusta esim. remmilenkkeilystä tällä neidolla ei ole. Olisiko sinulla tarjota tälle sähäkälle ladylle se oma aktiivinen koti?

12.02.2015
Lokakuussa 2014 Kulkureiden aktiivien matkalla, Carola oli edelleen oma reipas, hurmaava itsensä. Ehkä hieman rauhallisuutta entistä enemmän näkyvissä tytön käytöksessä, mutta silti edelleen hyvin aktiivinen ja reipas. Kauniin Carolankin olisi jo aika päästä omaan kotiin tarhaoloista, sillä tyttö vaikutti myös hieman stressaantuneelta tarhan hälinässä.

11.05.2015
Hurmaava Carola odottelee edelleen kotiaan Romaniassa Suflete Dragin tarhalla. Kulkurien aktiivien reissuilla maalis- ja toukokuussa päästiin Carolaa myös tapaamaan. Carola on edelleen reipas ja energinen ja vaatii ehdottomasti aktiivisen perheen, Carolasta voisi olla myös harrastamiseen. Carola hakeutuu ihmisen lähelle mielellään, eikä arista vieraita lainkaan. Huolimatta korkeasta energiatasosta osaa Carola myös rauhoittua. Carola tulee mainiosti toimeen häkkitoveriensa kanssa ja vaikka tytöltä luonnettakin löytyy, ei Carola ole kuitenkaan mikään päällepäsmäri vaan kunnioittaa muita. Carola haukkuu jonkin verran tarhalla, mutta tämä saattaa johtua ihan turhautumisesta virikkeettömään ympäristöön. Carola vaikuttaa kuvausten mukaan älykkäältä koiralta, josta varmasti saa mainion kumppanin moneen tekemiseen.

30.07.2015
Hurmaavan ja vauhdikkaan Carolan kodin etsintä jatkuu edelleen. Heinäkuun aktiivien matkalla tavattiin aivan samanlainen Carola kuin ennenkin. Vauhtia riittää ja tyttö on edelleen rohkea ja sosiaalinen. Häkkitoverinsa Herculen kanssa Carola hieman villiintyy, kun kaveri on yhtä energinen kuin Carolakin. Rapsutuksiin ja silityksiin Carola jaksaa kuitenkin hetkeksi rauhoittua. Carola nauttii ihmisen läheisyydestä ja pussailee mielellään.

20.9.2015
Syyskuisella Romanian matkallaan aktiivimme tapasivat myös vauhdikkaan Carolan. Carola on edelleen erittäin energinen ja leikkisä. Vilkkaan luonteen omaavana tyttönä se riehaantuu ajoittain helposti ja saa hepulikohtauksia. Carola hakee sinnikkäästi ihmisiltä huomiota, mutta rauhoittui, kun pääsi ihmisen lähelle. Se antaa myös ihmisen hienosti käsitellä itseään. Tästä tytöstä saisi aktiivinen perhe upean harrastuskaverin.

28.11.2015
Aktiivimme Veera tapasi innokkaan Carolan marraskuussa 2015. Carola pitää ihmisistä kovasti ja hakee edelleen huomiota touhuamalla ja hyppimällä ihmistä vasten. Carola tulee hyvin toimeen tarhakaverinsa Herculeen kanssa ja kaverukset leikkivätkin usein keskenään. Carola vaikuttaa tyytyväiseltä ja taspainoiselta koiralta, mutta kaikkein parasta tietysti olisi, jos se pääsisi ennen kovia talvipakkasia omaan loppuelämän kotiinsa. Lisätty myös Carolalle uusia kuvia.

18.1.2016
Carolalle lisätty tuore video tammikuulta 2016.

21.3.2016
Kevät toi muassaan Romaniaan Kulkurien aktiivit. Ensimmäisenä reissupäivänään he kävivät tervehtimässä Sintestin tarhan koiria ja siellä asustelevaan Carolaa. Carola on tavallisen näköinen koira, joka ei valloita pitkällä, laineikkaalla turkilla, mutta sen luonne on uskomaton. Se tulee moikkaamaan ihmisvieraita hyppimällä, mutta osaa kuitenkin nopeasti rauhoittua vastaanottamaan rapsutuksia. Se on erittäin sosiaalinen koira, joka rakastaa ihmisen huomiota ja se kaipaa kovasti aktiiviseen kotiin. Carola tulee moitteetta edelleen muiden koirien kanssa toimeen ja se onkin häkkikaverinsa Herculeen bestis.

Lisätty myös kuvia.

21.4.2016
Lisätty Carolalle video maaliskuulta.

10.5.2016
Voi kunpa Carolan koti jo löytäisi sen. Sen sympaattisuutta ja iloisuutta on täysin mahdoton sanoin kuvailla, se pitää kokea. Aktiivimme tapasivat Carolan ja kertovat sen edelleen olevan ihan täydellinen koira: sosiaalinen, iloinen ja kiltti. Virtaa sillä riittää ja alkuun se höseltääkin ympäriinsä, kun on niin onnellinen ihmisvieraista. Ensi-innostuksen jälkeen se osaa kuitenkin rauhoittua hienosti myös rapsuteltavaksi. Carola on siis edelleen se todella kultainen, joka on odottanut kotiaan jo kohtuuttoman kauan.

Lisätty kuvia ihanan Carolan kuvagalleriaan.

28.5.2016
Carolan pitkääkin pidempi kodinetsintä päättyi ja se matkaa opiskelemaan ruokakultturia Ranskaan lemmikin statuksella. Onnea matkaasi. Carola.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Carola saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Carola on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Carolan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Carola Jilavan tarhalla tammikuussa 2016

Video Carolasta ja Herculesta 07/15

 

Carla, Carola ja Gizmo 09.03.2014

Video Carolasta tarhalta 05/2014:

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.