Päivitetty 29.05.2016

Kodin saanut koira: PAMPULA


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

8.4.2016
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa…  Pienen pienen Pampula-pennun tarina olisi voinut päättyä ikävästi, sillä se hylättiin yhdessä siskonsa kanssa pahvilaatikossa Bukarestin kadulle. Pennut kuitenkin löysi nuori tyttö ja niiden elämä sai onnellisen käänteen. Tyttö vei pennut Kulkurien Romanialaisen pääyhteistyökumppanin, OneVetin klinikalle. Klinikalla silloin työvuorossa ollut Dr. Adina otti pennut huomaansa ja ne päätyivät asumaan OneVetin Cosoban kylässä sijaitsevalle koirasuojalle. Kulkurien aktiivit vierailivat Cosobassa maaliskuussa 2016 jolloin tapasivat pennut ensi kerran. Pampula osoittautui mahdottoman mukavaksi koiralapseksi ja niin se valikoitui etsimään omaa kotiaan Suomesta yhdistyksen adoptio-ohjelman kautta.

Pampula on luonteeltaan aktiivinen ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin. Aktiivien vierailun aikana se ei millään meinannut pysyä paikallaan kuvattavana ja ihmeteltävänä. Valokuviin se saadaan rauhoittumaan vasta kun sille tarjotaan ruokaa. Pampula on sosiaalinen ihmiselle eikä se jännitä edes vieraita. Se vaikuttaa muutoinkin rohkealta pennulta eikö pelästy esimerkiksi äkillisiä kovia ääniä. Oudolla pinnalla pöydällä tyttö seisoo reippaasti. Pampulalla tuntuisikin olevan kaikki edellytykset kasvaa normaaliksi  tasapainoiseksi, hyvin elämässä pärjääväksi koiraksi. Pampula painaa tällä hetkellä noin 3.5kg. Tytön rakenne viittaa siihen, että aikuisenakin se tulee jäämään pienehköksi.

26.4.2016
Lisätty linkki videoon Pampulasta.

11.5.2016
Pampula on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

29.5.2016
Pampula on saapunut omaan kotiin

——————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Pampula tulee Suomeen steriloimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Pampula saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pampula on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Täältä pääset tutustumaan Pampulaan videon muodossa.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.