Kodin saanu koira: HOLDA

Syntymäaika: Noin 2014
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

24.4.2016
Mihaela Soare on romanialainen eläinsuojelija joka asuu Targovisten kaupungissa. Mihaela on omistanut elämänsä auttaakseen eläimiä jotka ihmisten tietämättömyyden, välinpitämättömyyden ja julmuuden ansiosta joutuvat kärsimään. Varovainen arvio on, että Romaniassa on 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Targovistessa niitä on kaduilla noin 4000.

Yksi koirista joka Mihaelan ja hänen ystävänsä Mariuksen ansiosta sai uuden mahdollisuuden elämään, on Holda. Holda oli ilmestynyt Mariuksen pihamaalle eräänä päivänä, ja oli selkeästi hylätty. Tällä hetkellä Holda on antanut itsestään kovin lempeän, ystävällisen ja rauhallisen kuvan. Holda on tähän mennessä tullut toimeen kaikkien koirien kanssa joihin on päässyt tutustumaan. Ihmisille Holda on hellyyttävä ja rakastava. Holda on päässyt kulkemaan remmissä, joten hihnakävelyt eivät ole täysin uusi asia tälle. Holdan ei juuri olla kuultu haukkuvan.

Ulkomuodoltaan Holda on isokokoinen, noin 70cm ja 32kg. Ikää Holdalla on arvion mukaan noin 2-vuotta.

Hylättyjä puhdasrotuisia koiria on Romaniassa melko harvassa, eikä Holdakaan puhdasrotuinen taida olla. Ulkonäkö kuitenkin kielii siitä, että Holdan suonissa mahdollisesti virtaa jonkin alkukantaisen koiran veri. Romaniassa on suhteellisen paljon paimenia, ja paimenilla on yleensä apunaan erilaisia koiria, laumanvartijoina.

Tästä johtuen haemme Holdalle kotia jossa on kokemusta tämän tyyppisistä koirista, ensisijaisesti haja-asutusalueelta, jossa olisi tarjota Holdalle aidattu piha josta voisi turvallisesti tarkkailla ja valvoa ympäristöään. Laumanvartijat leimaantuvat kiinteästi omaan perheeseensä, ja vieraita kohtaan voi suhtautua viileän välinpitämättömästi. Jos isäntäväki on poissa, laumanvartijoilla on tapana vartioida omaa reviiriään tarkasti ja tunnollisesti. Holdan kohdalla vielä ei pysty sanomaan kuinka vahvasti tällainen käyttäytyminen mahdollisesti tulisi esiin kotioloissa, mutta tulevan kodin tulee olla varautunut siihen, että tätä vahtimista voi esiintyä. Kuitenkin on myös mahdollisuus, että sitä ei esiinny juuri lainkaan, asia johon myös tulee olla varautunut. Holdaa ei luovuteta toisen samanikäisen narttukoiran kanssa samaan kotiin, ja muutenkin koirakavereista tullaan olemaan tarkkoja, minimoiden konfliktitilanteiden riskiä.

29.5.2016
Holda on nyt siirtynyt hoitopaikasta Mihaelan luokse kotiin ja Mihaela kertookin Holdan olevan tilanteesta onnellinen, sillä nyt tämä saa liikkua vapaana sisällä ja pihalla. Holda tulee toimeen Mihaelan luona olevien koirien kanssa hienosti ja haluaisi kovasti leikkiä näiden kanssa jos muut leikkii. Suuren kokonsa vuoksi muut tosin hieman vielä kummastelee tätä lempeää jättiläistä. Kissoihin Holda ei ole vielä törmännyt, joten reagointiin niihin emme osa vielä sanoa mitään. Yhä edelleen harkitsemme tarkkaan millaisia koirakavereita tulevassa kodissaa on entuudestaan mutta uskomme, että Holda voisi hyvinkin asua kodissa jossa on toinen/toisia koiria, kunhan ei ole liian dominiovaa kaveria ryhmässä.

Parasta tietenkin olisi jos Holdalle löytyisi koti, jossa olisi pihamaata jolla myös Holdan kokoinen koira mahtuu juosta ja leikkiä.

Lisätty uusia kuvia sekä videoita.

25.7.2016
Holda löysi kotinsa Englannin maaseudulta, jonne pääsi muuttamaan kesäkuussa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Holda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Holda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Holdan yhteyshenkilö: Mia Takolander
(Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse)

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: