Kodin saanut koira: DOORA A

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

24.4.2015
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa Romanian matka kohdistui mm. Bukarestilaisen eläinsuojeluyhdistyksen, Asociatia  A Doua Sansan ylläpitämälle  Glinan tarhalle. Tarhalla asuu ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Tutustuessaan näihin koiriin tapasivat aktiivit myös nuoret sisarukset, Dooran ja Daicyn. Glinalle tytöt olivat päätyneet Romanialaisittan tavallisen tarinan mukaan. Vieraillessan vanhempiensa luona alkuvuodesta 2013 toinen yhdistyksen perustajajäsenistä, Iona Diaconu huomasi kadulle hylätyn koirapentueen ja vei ne turvaan tarhalle. Alun perin pentuja oli viisi. Kaksi pennuista on jo adoptoitu Saksaan ja nyt on Dooran ja Daicyn vuoro aloittaa kodinetsintä Suomesta yhdessä veljensä Duffyn kanssa.

Kulkureiden aktiivit kuvaavat Dooraa reippaaksi tytöksi joka tutustuu mielellään uusiin ihmisiin. Se tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Vaikka Doora on viettänyt tarhalla koko elämänsä, vaikuttaa se silti kovin tasapainoiselta koiralta. Sisaruksiinsa nähden se on rauhallinen, mutta kuitenkin elämäniloinen. Doora nauttisi varmasti päästessään aktiiviseen kotiin ja saattaisi normaaliin elämään totuttuaan sopia harrastuskoiraksikin.

Säkäkorkeutta Dooralla on noin 55cm ja painoa parisen kymmentä kiloa.

11.5.2015
Vieraillessaan Romaniassa toukokuussa 2015 Kulkureiden edustajat tapasivat jälleen myös ikäisekseen fiksun ja rauhallisen Dooran. Vieraisiin neiti tuli tutustumaan ystävällisesti ja avoimesti. Doora nautti saamastaan huomiosta ja käyttäytyi ihmisten seurassa luottavaisesti ja rennosti. Rapsutusten loputtua se pyytää niitä kohteliaasti lisää. Doora vaikuttaa helpolta koiralta joka todennäköisesti sopeutuisi hyvin normaaliin kotikoiran elämään. Toisten koirien kanssa Doora leikkii kauniisti, ei kuitenkaan hillu ja rieku ylettömästi.

Lisätty Dooralle uusia kuvia.

13.7.2015
Kulkureiden edustajien Tavatessa Dooran heinäkuussa 2015 neiti antoi hyvin koskea ja rapsuttaa itseään. Se oli vieraidun aikana hyvin rauhallinen, mikä osittain jotui varmasti myös kovasta helteestä. Herkuista Doora innostui kovasti.

Lisätty Doora A:lle uusia kuvia ja kaksi videopätkää.

26.9.2015
Iloinen ja leikkisä Doora A odottaa edelleen oman kodin löytymistä Glinan tarhalla. Tyttö on pentueen ujoin, mutta hakeutuu kyllä ihmisten lähelle ja antaa käsitellä itseään. Herkkuja Doora A rakastaa ja niiden avulla tytöstä saakin hetkessä kaverin itselleen. Häkkikavereidensa kanssa Doora A tulee hyvin toimeen ja käyttäytyy koiralaumasssa itsevarmasti. Se ei dominoi muita, mutta ei ole myöskään liiallisen alistuva tai mielistelevä. Kaikenkaikkiaan Doora A antaa itsestään hyvin tasapainoisen vaikutelman.

Lisätty pari valokuvaa.

16.7.2015
Tapasimme Dooran vieraillessamme Glinan tarhalla marraskuun alussa. Tällöin Doora ei vaikuttanut olevan mitenkään sisaruksiaan ujompi, vaan se tuli yhdessä muiden kanssa reippaasti tutustumaan vieraisiin. Perusluonteeltaan neiti on ehkä aavistuksen muita rauhallisempi. Hetken ihmisten kanssa hengailtuaan päätti Doora poistua koppiinsa päiväunille, muiden vielä jatkaessa seurustelua.

Lisätty Dooralle pari kuvaa.

26.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Doora A:n jälleen vuoden 2016 alussa. Doora A oli tuttuun tapaan rauhallinen ja tasapainoinen oma itsensä. Se antaa tilaa häkin muille koirille, mutta tulee kiinnostuneesti tutustumaan ihmisiin. Muiden koirien haukkuessa myös Doora A haukkuu.

23.3.2016
Doora A:n ja sen sisaruksien häkki Glinan tarhalla on paikka, jonne väkisinkin hetkeksi pysähtyy. On kiire ja meidän Kulkurien aktiivien on ehdittävä päivän aikana tapaamaan vielä monta odottavaa koiraa. Millään vaan emme malttaisi lähteä pois Doora A:n luota. Doora A on koira, joka antaa itsestään tasapainoisen vaikutelman. Aluksi se tulee innoissaan tutustumaan ja yrittää kiivetä syliin. Kokoa on vain tähän hieman liikaa. Doora A on kuitenkin kohtelias, eikä rieku liikaa tai vaadi huomiota. Hellesti se painautuu lopulta kainaloon. Kun jäämme hetkeksi häkkiin oleskelemaan koirien kanssa, Doora A käy viereemme makoilemaan ja nauttimaan kauniista kevätauringosta. Doora A on koira, joka todella on ansainnut oman kodin ja uskomme, että se sopeutuisi uuteen elämään melko vaivattomasti.

Lisätty kuvia.

11.5.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Glinan tarhalla viime viikolla, jolloin tapasivat myös Doora A:n. Neiti olikin kovin onnellinen saadessaan vieraita luoksensa. Dooran sisko Daicy varattiin juuri omaan kotiinsa Suomeen ja ehkäpä Doora ajatteli, että nyt olisi hänen vuoronsa saada hyviä uutisia? Valitettavasti kotia ei vielä voitu neidille luvata, mutta rapsutuksia ja herkkuja oli luvassa sitäkin enemmän. Herkut ja huomio kelpasivat Dooralle oikein hyvin. Se pyöri koko vierailun ajan ihmisten lähellä, mutta ei kuitenkaan ollut liiallisen sählä tai vaativa. Kauniisti Doora odotti vuoroaan ja antoi myös sisarustensa nauttia huomiosta.

Lisätty kuvia.

8.7.2016
Tällä kertaa meillä on hieman ikävämpiä uutisia kerrottavana. Doora A on tarhalla satuttanut vasemman takajalkansa. Jalka on selkeästi kipeä ja Doora ontuu sitä. Ilmeisesti tästä johtuen Doora hieman murisi veljelleen Duffylle aktiiviemme vierailun aikana. Ihmisille Doora oli yhtä lempeä ja läheisyydenkaipuinen kuin ennenkin. Kovasti tytön olisi tehnyt mieli kivusta huolimatta leikkiäkin ja namit maistuivat, totta kai. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Lisätty kuvia.

2.12.2016
Aktiivimme Veera lähetti Doorasta uusia kuulumisia: “Ennallaan, tasapainoinen, rauhallinen ja kiva. Mulla jätti eilen sydän pari lyöntiä välistä, kun tarhalle mennessä huomasin että Dooran ja Duffyn kohdalla häkin ovi repsotti sepposen selällään (oli hillitön myräkkä yöllä, mikä varmaan repinyt sen auki), eikä koiria näkynyt missään. Ehdin siihen kohdalle ja mutisin jotain painokelvotonta, että nyt ne on tuolla pellolla, niin sieltä “kopista” tulee ensin nenä ja sit kurottuu venytykseen etutassut ja sit Duffyn koko pää silleen että huomenta vaan sullekin. Ja Doora perässä. Mihinkäs he sieltä lähtisivät, tulivat moikkaamaan ja nuolemaan näpit kun laitoin portin kiinni. “

Dooran jalka ei vaikuta enää kipeältä, olisiko neiti vain venäyttänyt sen kesällä.

Lisätty uusia kuvia kauniille Dooralle.

19.3.2017
On aivan käsittämätöntä, että Doora A. on odottanut omaa kotiaan pian kaksi vuotta. Tarhavuodet eivät ole neitiä latistaneet, vaan se on yhä yhtä kultainen, kuin ennenkin.  Kaunis, tasapainoinen, hiljainen, sosiaalinen, kiltti, lempeä, kohtelias.. kehusanat eivät tunnu riittävän. Kulkurien aktiivien vierraillessa Glinalla viime viikolla odotti Doora rauhallisena omaa vuoroaan. Kun sen häkkiin lopulta mentiin tuli se Duffy-veljen kanssa rauhallisen iloisina luokse. Dooran häntä heilui ja siltä sateli märkiä nenäsuukkoja pitkin naamaa. Vaikka Doora on selvästi iloinen ja innoissaan, se ei missään vaiheessa alkanut häslätä tai säheltää. Se vain siirtyi ihmisen luota toiselle ja pyysi nätisti huomiota. Doora on kaikille avoin, reipas ja ystävällinen. Se vain haluaa ihmisen lähelle. Doora todennäköisesti  soveltuu monenlaiseen kotiin. Tarhalla Doora ei hauku.

Lisätty kuvia.

9.4.2017
Doora on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

25.4.2017
Dooran varaus on peruuntunut ja se palaa kotia etsiviin. Dooran terveydessä on seikkoja, jotka vaikuttavat sen vointiin. Näistä seikoista enemmän pian.

30.5.2017
Varauksen jälkeen Doora A:lla todettiin oikeassa jalassa nivelrikko lonkassa sekä patellaluksaatio, eli polvinivelen sijoiltaanmeno. Oikeassa polvessa on mahdollisesti myös ristisiteen repeämä. Nivelsiteiden kunto ei näy röntgen-kuvissa, vaan vaatii tarkemman tutkimuksen esim. tähystämällä. Näiden terveydellisten ongelmien vuoksi Doora A. siirtyy eristyisadoptioon.

7.6.2017
Suloinen tyttö saa aloittaa kohta kotimatkansa, kun se tänään varattiin omaan kotiin Suomeen.

6.7.2017
Viimeöinen lento toi Dooran vihdoin ja viimein omaan kotiin. Onnea ja rakkautta matkaanne, Doora ja perhe.

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Doora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Doora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: