Kodin saanut koira: RUNO

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Rosiori de Vede)
Kokoarvio:

 

17.03.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitaki kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää arviolta noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä ns. koppikoirista on ihana Runo, joka päätyi maaliskuun vierailun myötä Kulkurien adoptio-ohjelmaan herttaisen luonteensa vuoksi.

Runo on erityisen herttainen tyttökoira, joka ei tee itsestään numeroa millään tavalla. Tarhalla olevista vieraista Runo on hyvin kiinnostunut ja se seurailee tapahtumia kiinnostuneena mutta hiljaisena hieman sivummalta. Aina kun joku kävelee neidin ohi, alkaa sen häntä heilua puhtaasta ilosta. Runo on todella ihmisrakas ja nauttii yli kaiken ihmisen läheisyydestä ja huomiosta. Kutsuttaessa Runo tulee heti kopistaan ulos, mutta tämänkin neiti tekee rauhallisen kohteliaasti, eikä siis innostu liikaa. Jos ihminen peruuttaa liian kauas, alkaa Runo haroa tassuilla saadakseen jälleen huomiota.

Muiden koirien kanssa suloinen Runo tulee todella hyvin toimeen. Neidin kopin vieressä on koirien polku ulos tarhan alueelta, eli Runon ohi kävelee jatkuvasti vieraita koiria ja pikkuinen ei välitä lainkaan tästä liikenteestä.

Runon alaetuhampaat ovat kuluneet jonkin verran, mutta muuten sen hampaat ovat hyvässä kunnossa.

Ystävällisellä ja kiltillä Runolla on arvion mukaan painoa noin 12-14 kg ja säkäkorkeutta noin 45-50 cm.

18.05.2017
Kulkurien aktiivit matkustivat huhti-toukokuussa Romaniaan ja 30.4 he vierailivat Rosiorin kunnallisella tarhalla, jossa satojen muiden koirien tapaan myös uskomattoman suloinen ja kiltti Runo odottaa omaa kotiaan. Runon tavanneiden aktiivien sanojen mukaan neiti on aivan ihana tyttö. Runo on myös hyvin tasapainoinen koira, joka tulee tervehtimään rauhallisen ystävällisesti, mutta väistää toisia koiria se väistää koppiinsa, kun irrallaan olevat koirat haluavat tulla moikkaamaan samaa ihmistä. Runo ei aristele toisia koiria vaan se vain väistää niitä kohteliaasti. Kauniin Runon tulevassa kodissa voisi hyvinkin asua jo valmiiksi rauhallinen ja ystävällinen koirakaveri.

Lisätty Runolle kuvia ja video.

08.06.2017
Tänään on suloiselle Runolle tärkeä päivä, sillä se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea ihanalle Runolle ja sen tulevalle perheelle <3

07.07.2017
Kaunis Runo lensi omaan kotiin Suomeen 05.07.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Runo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Runo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Runon yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: