Kodin saanut koira: PONGO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

8.9.2015

8.9.2015

PONGO

* noin 2-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

18.9.2015
Pongo tuotiin Asociatia Suflete Dragin Jilavan tarhalle 8.9. eli juuri samana päivänä, kun Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla. Pongo oli löydetty Bukarestin kaduilta vaeltelemasta ja vierailevat ranskalaiset eläisuojelijat nappasivat sen turvaan kyytiinsä, sillä se lähti seuraamaan heitä. Muussa tapauksessa Pongolla olisi ollut suuri riski jäädä auton alle tai joutua rankkurien kynsiin ja päätyä siten Romanialaselle tappotarhalle.

Vaikka Pongo oli juuri tuotu tarhalle Kulkurien aktiivien tavatessa sen, oli se erittäin sympaattisen, rauhallisen ja tasapainoisen oloinen. Pongolla on todennäköisesti ollut joskus oma koti, sillä se oli erittäin sosiaalinen ihmisten kanssa eikä lainkaan pelokas tai arka vieraita ihmisiä kohtaan. Kokonaisuutena Pongo vaikuttaa olevan upea pakkaus: lempeä ja itsevarma nuori koira, joka ei turhia hötkyile. Pongo on leikkisä, mutta nuoresta iästään huolimatta osaa myös rauhoittua hienosti.

Pongo on isokokoinen uros, jolla on ikää arviolta 2 vuotta. Kooltaan Pongo on noin 55-60 cm korkea ja painoa sille on kertynyt noin 25-30 kg. Pongo löydettiin kissojen kanssa ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Pongo sopisi parhaiten aktiiviseen kotiin, jossa sille olisi tarjolla riittävästi  liikuntaa sekä muitakin virikkeitä.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pongo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pongo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

26.8.2015
Pongo on varattu Ranskaan ja saa ikioman kodin sieltä! Onnea uuteen kotiin Pongo!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pongon yhteyshenkilönä Suomessa oli Niina.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: