Kodin saanut koira: BIBI P

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Bibi PBIBI P

* n.1,5 v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

5.9.2015
IVANAHelsinki on suomalainen muotialan tuotemerkki ja yritys. Nimen takaa löytyy suunnittelija Paola Suhonen. Noin viisitoista vuotta sitten Paola matkasi Viroon ja adoptoi sieltä itselleen rescuekoiran, Affen, koiran. Affe matkusti sateenkaarisillalle ja Paolan sydämeen jäi aukko. Hän halusi täyttää aukon tarjoamalla apuaan Kulkureille, joka otti sen iloisena vastaan. Pitkän ja huolellisen suunnittelun jälkeen Paola matkasi Romaniaan elo- ja syyskuun vaihteessa 2015.

Matkallaan Paola tapasi Kulkurien yhteistyötahoja ja osallistui eläinsuojelijoiden arkeen paahtavassa, miltei neljänkymmenen asteen helteessä. Hänen matkansa vei myös Rosioriin, jossa hän vierailli Rosiorin kunnallisessa tarhassa. Paolan kuvia ja tunnelmia voit lukea myös reissublogista.

Rosiorin tarhalta muutama onnekas pääsi Paolan poimimana Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Bibi P oli yksi heistä. Bibi on tullut tarhalle noin 10 kuukauden iässä ja elänyt siellä siis jo useita kuukausia.

Paolan tullessa tarhalle, Bibi kiipesi tarhan kopin katolle ja napitti vieraita suoraan silmiin. Bibi pitää ihmisistä ja on hyvin miellyttämishaluisen oloinen koira. Luonteeltaan se on pentumaisen leikkisä ja tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Tämä ilopilleri rakastaa leikkiä vedellä ja on muutenkin eloisa ja vilkas nuori tyttö, jonka touhuaminen saattaa välillä mennä hieman sähläämiseksikin.

Bibin sosiaalisen luonteen vuoksi se voisi sopia monenlaiseen perheeseen, eikä koirakaverikaan perheessä olisi ollenkaan huonompi juttu. Koska Bibi omaa aktiivisen luonteen, olisi sen kannalta ihanteellista, jos tuleva perhe nauttisi yhtä paljon yhdessä puuhailusta kuin se itsekin. Vastineeksi rakastavalle ja sitoutuneelle kodille Bibi tarjoaa pyyteetöntä rakkautta ja iloista seuraansa vuosiksi eteenpäin.

Kooltaan Bibi on tällä hetkellä hyvin hoikassa kunnossa ja painaa vain noin 10 kg.

20.9.2015
Syyskuisella matkallaan aktiivimme tapasivat myös energisen touhutyttö Bibin. Sympaattinen Bibi on hyvin ihmisrakas ja hakee ihmisiltä huomiota. Rapsutuksista se nautti kovasti ja iloisena nuoli ihmisten käsiä. Tapaamispäivänä Bibi pomppi ympäriinsä iloisesti ja riehakkaasti, eikä malttanut touhuamiseltaan rauhoittua. Välillä se pyrki hieman pomottamaan tarhakaveriaan, mutta tämä saattaa olla seurausta turhautumisesta tarhan olosuhteiden ollessa aivan liian rajalliset tälle aktiviteetteja kaipaavalle tytölle. Tästä tytöstä tulisi upea perheenjäsen ja vaikkapa harrastuskaveri aktiivisille perheelle.

27.9.2015
Saimme sydäntä lämmittäviä uutisia. Bibi P on saanut oman kodin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bibi P saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bibi P on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Rosannalle.

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: