Päivitetty 01.12.2020

Kodin saanut koira: PRISS (nyk. Lulu)


Syntymäaika: 05/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Priss on saanut useita kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia kyselyitä. Kiitos häntä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.10.2020

Carpe on Kulkureiden ja romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun yhteinen projekti. Carpen tarha on Mitrenin kylässä, jossa se tarjoaa turvapaikan noin 100:lle koiralle. Carpella koirilla on paremmat oltavat verrattuna moneen muuhun paikkaan. Koirat esimerkiksi pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista. Carpella asustaa myös suloinen tyttöpentu Priss. Priss löydettiin keväällä ison ja paljon liikennöidyn tien viereltä kun paikallinen eläinsuojelija oli matkalla Carpen tarhalle. Priss neidillä kävi siis todellinen tuuri että pääsi pois lukuisten vaarojen joukosta tarhalle.

Alkuun Priss oli tarhalla ujo ja hieman vetäytyvä pentu. Melko normaalia ottaen huomioon millainen elämän alku sillä on ollut. Tarhalla neiti on alkanut avautumaan ja löytänyt pentumaisen uteliaisuuden. Priss on ystävällinen nuori koiraneiti, muut koirat ovat sille ok ja ihmisille se on yleisesti kiltti. On hyvin ymmärrettävää että uudet ihmiset neitiä saattaa hieman aluksi jännittää koska tarhaolosuhteissa kohtaktit kaikkeen uuteen on todella vähäistä. Ruuan ja muiden resurssien suhteen Priss ei ole omistushaluinen, enemmän jopa alistuva ja antaa muille koirille tilaa. Tarhalla hänen ei ole kuultu juurikaan haukkuvan joten tämä neiti voisi sen puolesta sopeutua myös kerrostalo asumiseen.

Priss etsii koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jolla on  tietotaitoa positiiviseen vahvistamiseen perustuvista koulutustavoista ja joka on valmis panostamaan niin koulutukseen kuin koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin jotta Priss neidistä kasvaa avoin ja iloinen aikuinen koira.

Tällä hetkellä noin 5kk iässä Priss on n. 40cm korkea ja aikuisena tulee arvioiden mukaan olemaan keskikokoinen koira 45- 50cm ja noin 15kg. Malliltaan Priss on hieman pötkylämallinen koira.

Päivitykset:

28.11.2020

Odotus päättyi tänään, Priss matkusti Suomeen ikiomaan kotiinsa <3 Onnea Priss ja perhe!

4.11.2020

Ihana Priss on varattu! Oma perhe Suomessa jo kovasti odottaa neitiä kotiin <3

23.10.2020

Priss aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Priss saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Priss on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.