Kodin saanut koira: FLINT (Navettapennut)

Syntymäaika: 9-10/2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
8.6.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Kodittomista eläimistä ei ole Romaniassa pulaa, niitä on kaikkialla. Myös Cosoban tarhalle ja sen läheisyyteen hylätään jatkuvasti koiria, joita Adina pyrkii parhaansa mukaan auttamaan ja joille hän koettaa löytää koteja. Viiden vekaran porukka, Ferdinand, Francis, Flint, Fergus ja Frieda, navettapennut, päätyivät Cosobaan kun ne tuotiin sinne steriloitavaksi, eikä niitä koskaan haettukaan pois. Pentujen taustasta tiedetään sen verran, että ne ovat asuneet pentuaikansa navetassa, eivätkä ilmeisesti ole olleet kovin paljon tekemisissä ihmisten kanssa, sillä alussa pentuja jännitti ihmiskontakti niin paljon, että ne kiljuivat kauhusta. Aktiivien tavatessa pennut ne ovat olleet Cosobassa kymmenen päivää, ja ne ovat tässä ajassa reipastuneet jo huimasti. Ne ovat vielä ihmisten kanssa hieman tottumattomia, mutta ovat luonteeltaan sosiaalisia, ja varmasti hyvien kokemusten myötä reipastuvat vielä lisää ihmisen seurassa. Koirien kanssa ne tulevat kaikki hyvin toimeen. Mustaturkkinen Flint on porukan tarkin resursseista ja se murisee, jos muut koirat tai tilassa liikkuva kissa lähestyvät sen herkkuja.

Flint etsii reipasta ja koiralähtöisiä kasvatusmenetelmiä arvostavaa kotia, jossa se tulee saamaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja elämästä kotikoirana. Flint ei panisi pahakseen, jos tulevasta kodista löytyisi koirakaveri, mutta se pärjäisi todennäköisesti myös ainoana koirana. Jos kodissa on ennalta toinen koira, on hyvä huomioida Flintin taipumus vahtia resursseja.

Flint on noin 45 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa. Kuten muutkin navettapennut, myös Flint tulee aikuisena olemaan todennäköisesti keskikokoinen tai hieman suurempi koira.

Päivitykset

28.11.2020

Flintin matkassa on ollut monia mutkia ja viimein mutkat johtivat Suomeen oman perheen luokse. Kaikkea hyvää elämään Flint ja perhe <3

21.7.2020

Flint huomattiin uudestaan! Flint on varattu ja häntä odottaa oma koti Suomessa <3

8.6.2020
Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja ikävä kyllä nyt kävi niin. Flintin varaus peruuntui siitä itsestään riippumattomista syistä ja Flint palaa etsimään kotia.

14.5.2020
Jes, Flintin oma ihminen huomasi Flintin ja nyt Flintiä odottaa Suomessa rakastava koti.

5.3.2020
Flint pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja odottaa sisarustensa lailla, että joku ihana ihminen huomaa sen ja on valmis tarjoamaan sille kotinsa ja sydämensä.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Flint saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flint on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: