Päivitetty 28.11.2020

Kodin saanut koira: NIXIE


Syntymäaika: 05/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Nixie on saanut useita kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia kyselyitä. Kiitos häntä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.10.2020

Carpe on Kulkureiden ja romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun yhteinen projekti. Carpen tarha on Mitrenin kylässä, jossa se tarjoaa turvapaikan noin 100:lle koiralle. Carpella koirilla on paremmat oltavat verrattuna moneen muuhun paikkaan. Koirat esimerkiksi pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista. Carpella asustaa myös ihana pentukatras Carrie B, Bree ja Nixie. Nämä pennut löydettiin tarhan lähimetsästä noin 6 vkon ikäisinä kesällä. Heillä kävi siis tuuri, pienet pennut ovat alttiita saamaan sairauksia tai menehtymään muihin maailman vaaroihin.

Nixie on sisarustaan Carrie B:tä hieman reippaampi tapaus. Nixie on ihana hapsuturkkinen vaalea kaunotar joka rakastaa ihmisiä. Luonteeltaan hän on sopiva mixaus rauhallisen ja super aktiivisen pennun väliltä. Tarhalla Nixien ei ole kuultu juurikaan haukkuvan. Sen verran varovaisuutta hänessä on että Nixie pitää etäisyyttä porukassa eniten riehuviin ja aktiivisiin pentuihin. Leikkiin hän ryhtyy muiden pentujen kanssa mutta leikkikaverit ja leikit ovat sieltä rauhallisemmasta päästä. Nixie rakastaa ihmisiä ja valitseekin tilaisuuden tullen ihmiset muiden koirien ohi

Nixielle etsitään koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jolla on kokemusta herkemmistä koirista sekä tietotaitoa positiiviseen vahvistamiseen perustuvista koulutustavoista jotta Nixiestä kasvaa avoin ja iloinen aikuinen koira.

Aikuisena suloinen Nixie tulee olemaan keskikokoinen koira, noin 50cm ja 15-20kg.

Päivitykset:

28.11.2020

Nixie matkusti tänään Suomeen ja tapasi ensi kertaa oman perheensä. Onnea elämään Nixie ja perhe <3

26.10.2020

Voi Onnea Nixie, Sinut on varattu omaan kotiin <3

4.10.2020

Kaunis Nixie aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Nixie saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nixie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.