Päivitetty 28.11.2020

Kodin saanut koira: CARRIE B (nyk. Kiara)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.10.2020

Carpe on Kulkureiden ja romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun yhteinen projekti. Carpen tarha on Mitrenin kylässä, jossa se tarjoaa turvapaikan noin 100:lle koiralle. Carpella koirilla on paremmat oltavat verrattuna moneen muuhun paikkaan. Koirat esimerkiksi pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista. Carpella asustaa myös ihana pentukatras Carrie B, Bree ja Nixie. Nämä pennut löydettiin tarhan lähimetsästä noin 6 vkon ikäisinä kesällä. Heillä kävi siis tuuri, pienet pennut ovat alttiita saamaan sairauksia tai menehtymään muihin maailman vaaroihin.

Carrie B on tämän pentukolmikon ujoin ja alistuvin pentu. Muut pennut ovat melko dominoivia Carrie B:tä kohtaan joten tarhalla nähty ujo ja alistuva käytös voi hyvinkin olla seurausta siitä. Carrie B rauhaa rakastava neiti joka ei turhia haukuskele. Tarhan olosuhteissa hän on enemmän rauhallinen tarkkailija kuin villi pentuviikari. Carrie B tulee toimeen muiden koirien kanssa mutta pitää selvästi etäisyyttä aktiivisempiin pentuihin. Carrie B:n tulevan kodin tuleekin muistaa että tarhamuistot voivat olla Carriella syvällä mielessä ja hän tulee tarvitsevaa osaavaa ja koiralähtöisesti ajattelevaa perhettä joka osaa tukea Carrietä matkalla aikuisuuteen.

Carrie B:lle etsitään ensisijaisesti kotia, jolla on kokemusta herkemmistä koirista sekä tietotaitoa positiiviseen vahvistamiseen perustuvista koulutustavoista. Carrie B viihtyisi todennäköisesti parhaiten rauhallisessa aikuiskodissa ja rauhallisessa ympäristössä.

Aikuisena suloinen Carrie B tulee olemaan keskikokoinen koira, noin 50cm ja 15-20kg.

Päivitykset:

28.11.2020

Carrie B:n maailma mullistui tänään täysin. Se matkusti Suomeen oman perheensä luokse ja sai uuden nimen. Onnea elämään Kiara ja perhe <3

28.10.2020

Herkkä suloisuus Carrie B saa kuulla elämänsä parhaimmat uutiset. Se on varattu tänään omaan kotiin Suomeen!28

2.10.2020

Uusi kuukausi ja uusi alku, Carrie B aloitti lokakuun siten että se pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään itselleen loppuelämän kotia.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Carrie B saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Carrie B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.