Päivitetty 18.08.2014

Kodin saanut: PUPPET


 

PUPPET

* arvioitu syntymäaika 03/2013

* uros

* Romaniassa

24.7.13
Bukarestilaisen Onevet eläinklinikan eläinlääkäri Dr. Vladut löysi pienet sydäntenmurskaajasisarukset Bukarestin kadulta ja vei ne turvaan klinikan hoitolaan. Nukkemaisen suloiset pennut saivat nimikseen Doll ja Puppet. Pennut ovat nyt läpikäyneet rokotusohjelman ja ovat valmiita valloittamaan maailmaa, ensimmäisenä etsimällä ikiomia koteja.

Pennuista hieman isompi ja siltikin kovin pikkuruinen herrasmies Puppet  on nyt päässyt noin neljän kuukauden ikään ja painaa noin kolme kiloa. Puppetista ei siis kovin isoa poikaa tule kasvamaan. Puppet on normaali, utelias ja leikkisä pentu.

Puppet etsii kotia, joka on harkinnut koiranhankintaa tarkkaan ja jolla on aikaa ja halua rakastaa tätä pientä miestä läpi sen elämän, jopa niillä joskus karikkoisillakin taipaleilla. Puppet tarvitsee pitkäjänteistä ja hellää opastusta kaikkiin kotikoiran oppeihin. Puppet tarvitsee myös aktiviointia ja mukavaa puuhastelua oman perheen kanssa. Puppet annetaan kotiin, jossa sitä rakastetaan perheenjäsenenä.

Puppet viihtyisi varmasti koirakaverin kanssa, mutta pärjäisi myös ainoana koirana. Lapsiperheeseenkin Puppetia voisi ajatella, kunhan perheen aikuiset muistavat panostaa koiran ja lasten sopuisaan yhteiseloon.

Puppet lentää Suomeen 10.8.13 ja tulisi tietysti mileuiten suoraan omaan kotiinsa 🙂

Puppet tullaan luovuttamaan sirutettuna, rokotettuna ja madotettuna. Puppetin matkassa tulee myös olemaan ikioma EU-passi.

Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

 

31.7.13
Puppet on varattu omaan kotiin Suomeen 🙂

 

11.8.2013
Puppet saapui omaan kotiin 10.8.2013

 

18.8.2014
Kuulumisia Kapulta (ent. Puppet):

“Tervehdys Kulkurit!

Täällä sähköpostia lähettelee siis Puppetin koti, joka viime vuoden elokuussa (10.8.)sai kauttanne maailman ihanimman romanialaisen koiran, Puppetin. Annoin koiruudelleni Puppetin sijasta nimen Kapu. Vuosi on mennyt nopeasti ja kaikenlaista ylä- ja alamäkeä tähän on totisesti mahtunut, mitä osasin etukäteen odottaakin 🙂
Kapu tuntui arastelevan aluksi pihalla muita ihmisiä, erityisesti miehet pelottivat. Rauhallisen tahdin kautta Kapu kuitenkin rohkaistu ja tällä hetkellä se on mielestäni hyvin tasapainoinen koira. Kapu oppi jo ensimmäisten viikkojen aikana sisäsiistiksi, pikemminkin minun piti itse oppia Kapun rytmi, milloin piti käydä pihalla.

Asuimme siis viime vuoden Kuopiossa omassa kerrostaloasunnossani. Samasta talosta löysimme heti Kapulle rakkaat koirakaverit, Inkan ja Famin, jotka ovat molemmat kiinanpalatsikoiria. Kävimme ahkerasti lähistöllä olevassa koirapuistossa, jossa Kapu pääsi tutustumaan kaikenkokoisiin ja -ikäisiin koiriin, ihan pienistä koirista nöffeihin. Kapusta on tämän vuoksi tullut hyvin sosiaalinen ja muiden koirien kanssa toimeen tuleva. Parhaimpina aikoina kävimme puistossa lähes päivittäin!
Ensimmäisten kuukausien aikana Kapu käyttäyty tosi hienosti senkin ajan, kun itse olin koulussa. Mutta niinkuin osasitkin jo lentokentällä kertoa mahdollisista tulevista metkuista, niin kyllä, meillä on järsitty tavaroita kirjaston cd:istä television virtajohtoon ja sohvan kulmiin asti 🙂 Kaikkiin olen kuitenkin etukäteen osannut varautua vetämällä esimerkiksi johdot pois seinistä poistuessani paikalta. Nämä pahuudet on tapahtunut Kapun pahimman murrosikäajan aikana, jolloin se on selkeästi vain protestoinut minun poissaoloa. Onnekseni minulla on paljon koiranomistajakavereita, joilta olen saanut apua ja neuvoa asioihin, enkä kertaakaan ole kadunnut koiran hankintaa.
Kapu on ollut koko vuoden terve, eikä eläinlääkärillä ole tarvittu käydä kuin uusimassa rokotukset. Kapulle kasvo lievä alapurenta, mutta se ei vaikuta sen elämään juuri ollenkaan. Tekee vaan persoonallisen näköiseksi:)Tällä hetkellä Kapu on nipin napin 30cm korkea ja painaa 7,5 kiloa.
Viime keväästä Kapulla on ollut hieman remmiräyhää. Tähänkin asiaan olen saanut apua hyvältä ystävältäni, joka on lukenut paljon koiran koulutuksesta. Halusin kuitenkin odottaa vielä kastraation voimaan, joka on tehty nyt viime viikolla.
Kapu on selvinnyt leikkauksesta hyvin eikä mitään ihmeellisiä komplikaatioita tullut jälkeenpäin, hieman ripulointia, mikä johtui kipu- ja tulehduslääkkeestä.
Lähetän tässä postin mukana kopion kastraation laskusta. Eikös ollutkin niin, että yhdistys osallistuu koiran kastraatioon neljänneksellä? Leikkaus maksoin yhteensä 132 euroa, josta laskin neljänneksen olevan 33 euroa. Olen miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että haluaisin suunnata tämän summan nimelläni suoraan Bukarestin kadulla asuvien narttukoirien sterilointiprojekteihin. Tämä varmaankin onnistuu kauttanne?
Tällä hetkellä asustelemme Kapun kanssa Ähtärissä luonnon rauhallisessa helmassa. Meidän tulevaisuus on vielä hieman auki, mihin se meidät vie, mutta se on selvää, että olemme täysin erottamattomat!”
Kiitos Kapun kodille kastrointiosuuden lahjoittamisesta, sillä rahalla tullaan steriloimaan yksi koditon narttukoira Romaniassa <3

 

Puppetin kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.