Päivitetty 17.08.2014

Kodin saanut kissa: SIRU


Siru-01SIRU

* n. 5 v

* Tallinna, Viro.

* Suomessa.

* naaras (steriloitu)


Tämä kissa on Siru. Sirun tarina on melko tavallinen, se ehti tehdä useat pennut hylättyyn rakennukseen Tallinnassa, ennenkuin se saatiin talteen. Sirua ruokittiin sitä ennen siellä pitkään ja se antoi lopulta silittää itseään. Sillä on varmasti ollut koti joskus, mutta uusia ihmisiä kohtaan se on epäluuloinen. Viimeiset pentunsa Siru sai tehdä sisällä turvassa ja se on sivuilla kotiaetsivän Kuzjakan, ja jo kodin saaneen Maskan emo, joista se onkin kasvattanut kelpo kissoja.

Kuten Sirun tarina muutenkin, myös ulkonäkö on melko tavallinen ja massukin vähän roikkuu, mutta harmaassa turkissa on kivoja tummia täpliä. Sirulta on muutamia hampaita poistettu ja se tykkää syödä pehmeää märkäruokaa, mutta myös pienirakeinen kuivanaksu maistuu hyvin. Ruokaa se pyytää ruoka-aikaan aukomalla suutaan, mutta ääntä se ei sieltä oikein saa aikaiseksi.

Siru saattaa stressata muista kissoista, kuten todennäköisesti myös lapsista ja liiasta hulinasta. Siru etsii kotia ainoana kissana kissakokeneesta aikuisperheestä. Koiriin suhtautumista ei tiedetä. Siru on rauhallinen luonne, mutta intoutuu välillä leikkimään itsekseen leluilla ja nyt jo tekee juoksupyrähdyksiä. Siru oli pitkään Virossa paikassa, jossa se joutui tilanpuutteen vuoksi istumaan häkissä yksin, tottui ettei päässyt juuri liikkumaan.

Ennen kuin Siru tuli Suomeen kotihoitoon, se on testattu sienen ja Fiv/Felv:n varalta negatiiviseksi. Se on madotettu ja rokotettu, sekä sillä on tunnistesiru, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

24.11.2013
Lisätty uusia kuvia nyt jo vähän kirkassilmäisemmästä Sirusta.

13.4.2014
Sirusta on kuoriutunut varsin leikkisä kissa, joka tykkää itsekseen leikkiä pehmoleluilla etenkin. Muutenkin on nyt elämäänsä niin tyytyväisen oloinen kisu, eikä ihme, kun ei enää tarvitse ulkona palella pentukatraan kanssa jäähileet turkista tippuen. Ehdoton mielipaikka onkin sillä lämmin, vaikkakin kova patterinpäällinen.

Siru on osoittautunut reviiritietoiseksi tomeraksi tytöksi, joka ajaa pois liian pehmot kissat omaksi katsomaltaan alueelta kodissa, riitaa se ei varsinaisesti haasta ja väistää sitten, jos joku vaan sanoo sille takaisin oman mielipiteensä. Sirun tulevassa kodissa voisi olla itsenäinen kollikissa, joka ei sen kotkotuksista piittaa, koska ainakin hoitokodin vanhin kolli tuntuu, että on saanut jopa sen ihailua hieman osakseen, mistä kyseinen kolli ei kyllä niin piittaa. Ruoka-aikaan Siru jakaa ruoan odottamisen jännityksen pyrkimällä puskemaan kanssaodottajiaan, mutta muuten hoitokodin nössökissat ovat sen seurassa varovaisia.

Kosketusta ja äkkinäisiä liikkeitä Siru väistää yleensä vieläkin, paitsi jos on liian hyvä asento lepäilyyn jotta viitsisi siirtyä, silloin Sirua saa vähän jo rapsutellakin. 

Siru sai oman kodin 9.8.2014.

Varaajana toimi Mari

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.