Päivitetty 23.10.2017

Kodin saanut koira: QUAM


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
26.03.2017
Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Onevetin ahkera työntekijä Irina on vuosia sitten löytänyt Quamin talonsa edustalta ja tuonut sen tarhalle turvaan. Herra on siis asunut Onevetin hoitolassa jo vuosia.

Herttainen Quam on todella rauhallinen, hiljainen ja huomaamaton. Se ei juurikaan liiku häkissään vierailijoiden läsnäollessa. Quam vaikuttaa ensin todella aralta, mutta pienen ajan kuluttua selviää, että herra on enemmän luovuttaneen oloinen reppana kuin arka. Ihana Quam antaa todella hienosti käsitellä itseään, muun muassa hampaat ja tassut saa tutkia rauhassa, eikä Quam reagoi muuten kuin seurailee touhuja hieman hämmentyneenä. Raputukset se ottaa mielellään vastaan, lähtemättä pois tai näyttämättä minkäänlaista pelokkuutta.

Ystävällinen Quam tulee muiden koirien kanssa todella hyvin toimeen ja se ennemmin jää toisten koirien jalkoihin kuin itse aiheuttaa ongelmia. Quamin tulevassa kodissa voisi hyvinkin asua jo valmiiksi repas koirakaveri, mutta pomottelevan luonteisen koiran kanssa herra ei ensisijaisesti sovi. Hoitolassa Quam asuu samassa häkissä Emmyn kanssa.

Quam on todella reppanan oloinen herra, jonka koko olemuksesta huokuu se, että sen elämä ei ole ollut helppoa. Quam tarvitsee rauhallisen ja ymmärtäväisen kodin, jossa se saa tulla omaan tahtiin ulos kuorestaan.

Painoa tällä uskomattoman suloisella herralla on arvion mukaan noin 25-30 kg ja säkäkorkeutta noin 55 cm. Quam on tällä hetkellä pulleassa kunnossa ja tulevan kodin täytyy panostaa sen ruokavalioon ja liikunnantarpeeseen.

Nykytilanne
23.10.2017
Herttainen Quam lensi omaan kotiin Suomeen 21.10.

Aiemmat päivitykset
24.09.2017
Quamin elämä muuttui kertaheitolla parhaaseen mahdolliseen suuntaan, sillä sitä odottaa oma koti Suomessa! Valtavasti onnea Quamille ja sen tulevalle perheelle <3

07.08.2017
Kulkurien aktiivit vierailivat heinäkuussa Onevetin tarhalla ja tapasivat lukuisien muiden koirien lisäksi myös ihanan Quamin. Herra on edelleen hyvin ujo ja herkkä tarhaolosuhteissa. Vieraan saapuessa Quamin häkkiin, se ujostelee ja lopulta jäätyy jännityksestä paikalleen. Herra kaipaa siis edelleen kovasti rauhallista ja ymmärtävää kotia, jossa sille osataan antaa aikaa sopeutua. Omassa kodissa herttainen Quam tulisi varmasti kuorestaan ulos ja reipastuisi huomattavasti ajan myötä. Tarhalla kaikki ympärillä tapahtuva hälinä ja voimakkaat äänet ovat selvästi Quamille hyvin stressaavia. Ylipainoa herralle on kertynyt turhankin paljon ja tulevan kodin tulisi ehdottomasti panostaa painon pudotukseen. Quam ei tule toimeen tarhalla kissojen kanssa, joten tulevan kodin tulisi olla kissa vapaa.

Lisätty herralle kuvia ja video heinäkuulta.

01.06.2017
Lisätty herttaiselle Quamille kuva kesäkuulta ja kaksi videoo.

14.05.2017
Ihanalla Quamilla on hieman vaikeaa asua tarhalla. Herra ahdistuu ja stressaantuu toisten koirien riehumisesta ja metelistä, joka johtuu toisten koirien haukkumisesta. Kaikesta huolimatta suloinen ja kiltti Quam tulee ihmisen lähelle ja sille kelpaa myös namit. Quamille tekisi todella hyvää päästä omaan rauhalliseen ja rakastavaan kotiin stressaavasta tarhaympäristöstä.

Lisätty Quamille kuvia toukokuulta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Quam saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Quam on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Quamin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.