Päivitetty 07.10.2017

Kodin saanut koira: RICIO (nykyisin Rico)


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
Katu on julma koti. Sinne joutuneiden kohdalle on osuttava ihan erityinen onni, että yleensä selviää hengissä – puhumattakaan siitä, että vielä tulisi sieltä pelastetuksi. Ricio on yksi näistä hyvin harvoista onnekkaista. Tämän hurmaavan pikkupojan löysi, noin kuukausi sitten, Grădiştean kylän kadulta hyväsydäminen ja ahkera eläinsuojelijan Luiza Mandru.

Ihana Ricio on luonteeltaan kuin mikä tahansa pentu. Se on ystävällinen ja lempeä sekä utelias ja touhukas. Luizan luona Ricio tulee moitteettomasti toimeen niin kissojen kuin koirien kanssa.

Riciolla on tällä hetkellä ikää noin 3,5 kuukautta ja aikuisena se tulee olemaan arvion mukaan keskikokoinen.

07.10.2017
Kaunis Ricio lensi tänään omaan kotiin Suomeen.

09.09.2017
Valloittava Ricio on tänään varattu omaan kotiin! Valtavasti onnea Riciolle ja sen tulevalle perheelle <3

20.08.2017
Upeaa Riciota voisi kuvailla yhdellä sanalla ja se on ihana. Hassu ja leikkisä Ricio on hyvin ihmisrakas pentu, joka nauttii olostaan suunnattomasti ihmisen, niin vieraiden kuin tuttujen, sylissä, vaikka se ei enää mikään ihan pikkuisen kokoinen pentu olekkaan. Sylissä oleminen on Riciolle todella mieluista ajan viettoa. Ricio on luonteeltaa hyvin hilpeä, iloinen ja lempeä. Luizan miestä Stefania Ricio suorastaan rakastaa yli kaiken, mutta myös vieraisiin ihmisiin Ricio tutustuu hyvin mielellään. Luizan luona herttainen Ricio tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Ruokailun yhteydessä Ricio voi ärähtää toisille koirille, mutta tämä voi johtua siitä, että koiria syötetään samaan aikaan heittämällä ruokaa maahan eri puolille pihaa. Pentuja on tällä hetkellä melko paljon, joten kaikki tietenkin haluavat oman osansa ruuasta.

Lisätty valloittavalle Riciolle kuvia heinäkuulta ja video elokuulta.
———————————————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ricio saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ricio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Ricio tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ricion yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.