Päivitetty 08.12.2017

Kodin saanut koira: ROMMI (nykyisin Roni)


Syntymäaika: 2009-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Akaa)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia, sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa lukuisten muiden koirien joukossa myös suloinen Rommi odottaa tällä hetkellä omaa kotiaan. Rommi löydettiin vasta muutama viikko ennen vierailua Cosobaan vievältä tieltä, josta sitä oli hyvin vaikea saada kiinni ja autot meinasivat ajaa Rommin yli. Valloittava Rommi on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan 7.2.2017.

Onevetin hoitolassa helmikuussa Rommi jännitti vielä jonkin verran uutta ympäristöä, erityisesti sisätiloissa, mutta poika oli selkeästi kiinnostunut asioista ja tapahtumista sen ympäristössä. Hoitolassa kiltti ja ystävällinen Rommi hakeutui mielellään ihmisen lähelle ja se istui omatoimisesti ihmisen syliin odottamaan rapsutuksia. Hoitolassa Rommi oli hyvin rauhallinen ja se ei reagoinut muihiin koiriin.

Rommi on ulkonäöltään erityisen komea poika, sillä on pilkkuja ja kaksi isoa ruskeaa laikkua selässä, lisäksi se vaikuttaisi olevan luonteeltaan erityisen sympaattinen.

Ihmisrakas Rommi lensi omaan kotiin Suomeen heinäkuussa 2017. Valitettavasti kotiolosuhteissa huomattiin, että Rommilla on hyvin voimakas riistävietti ja yhteiselo kissojen kanssa on käytännössä mahdotonta. Herra etsiikin tällä hetkellä uutta kotia, jossa olisi sille sopiva stressitön ympäristö. Rauhallinen maalaismaisema, jossa voitaisiin rauhassa pikku hiljaa jatkaa matkaa kelvolliseksi koirakansalaiseksi olisi idyllinen paikka Rommin kodiksi.

Rommilla on säkäkorkeutta noin 40 cm ja se painaa noin 15 kg. Tarhalla Rommi oli hyvinkin laihassa kunnossa, mutta kotiolosuhteissa on herralle kertynyt sopivassa määrin lisää painoa.

Upea Rommi on todella ihana koira, josta varmasti oikeanlaisissa olosuhteissa kuoriutuu mitä parhain ystävä jollekkin onnekkaalle perheelle.

Nykytilanne

08.12.2017
Rakas Rommi nykyisin Roni saapuikin lokakuussa loppuelämän kotiinsa. Onnea Ronille ja se perheelle <3

Aiemmat päivitykset
18.10.2017
Suloinen Rommi on tänään siirtynyt maalle kissavapaaseen kotiin hoitoon. Annetaan Rommin hetki tutustua rauhassa uuteen ympäristöön ja hoitopaikkaan ja lisätään sitten kuvia ja kuulumisia herrasta.
10.10.2017
Rommi etsii hyvin kiireisesti uutta kotia tai vaihtoehtoisesti sille sopivaa hoitopaikkaa. Herttainen ja aivan erityinen Rommi on edelleen hyvin stressaantunut kaupunkiolosuhteista ja sille ideaali ympäristö olisi mahdollisimman maalla, kissattomassa ja lapsettomassa kodissa/hoitopaikassa. Ihana Rommi tulee alkutotuttelun jälkeen toimeen ainakin narttukoirien kanssa.

27.09.2017
Pitkän ja huolellisen pohdinnan jälkeen, Rommi on lisätty uudelleen kotia etsiviin koiriin. Herran ikäarvio on matkan varrella hieman muuttunut, sillä poiketen alkuperäisestä ikäarviosta, joka oli noin 2-3 vuotta, sen ikä on arvion mukaan lähempänä noin 6-8 vuotta. Tässä hieman kuulumisia ja terveisiä Rommin perheeltä:

Rommi on ihastuttava ja hyväntuulien koiraherra, joka pyytää usein hellyydenosoituksia ja antaa niitä vähintäänkin yhtä paljon takaisin.

Rommi on fiksu ja oppivainen koira, se tunnistaa nimensä, osaa istua, tulla luokse ja odottaa lupaa syödä. Rommi on oppinut täysin sisäsiistiksi, alkuviikkojen merkkailutkin ovat jo jääneet. Rommin korvia on hoidettu korvatipoilla parin viikon ajan ja vaikka se inhoaa tippojen laittoa, menee se pyytämättä valmiiksi maahan kyljelleen makaamaan, kun näkee tippapullon kädessäni, kiltti poika kun on. Se tosin tietää saavansa korvahierontaa tippojen laiton jälkeen ja siitä se nauttiikin silmät ummessa.

Rommilla on erittäin vahva riistavietti ja se lähtee ulkona usein seuraamaan hajujälkiä, näkösällä olevat rusakot, hanhet ym. saavat sen kiihdyksiin. Sisällä riistavietti ilmenee kissojemme/jyrsijöidemme saalistamisena, ja pienin askelin tehty siedättäminenkään ei ole tilannetta valitettavasti muuttanut.

Ulkoillessa Rommi tarvitsee paljon tilaa ohituksiin, sillä kaikki vastaantuleva jännittää vieläkin kovasti ja se yrittää syöksähdellä niin ihmisiä kuin koiriakin kohti. Yllättävissä tilanteissa, joissa toinen koira tulee liian lähelle, Rommi purkaa stressiä puremalla ja iskee tällöin hampaansa joko omaan tai lenkkikaverina kulkevan toisen koiramme hihnaan. Rommi osaa kulkea kauniisti hihnassa, kun lähettyvillä ei ole liikaa häiriötekijöitä, ja se tietää saavansa naminsa vasta kun tarjoaa katsekontaktia ja malttaa katsoa muita koiria rauhallisesti.

Rommilla ja narttukoirallamme oli alussa paljon haasteita, mutta nykyään rinnakkaiselo sujuu suhteellisen mutkattomasti.

Rommi olisi onnellisin maalla tai muuten rauhallisemmalla seudulla kodissa, jossa ei ole lapsia, kissoja tai kaneja/jyrsijöitä. Miehet ovat Rommista kovin pelottavia, mutta oikeanlainen mies saisi varmasti kärsivällisyydellä Rommin taas luottamaan. Rommi tarvitsee aktiivisen kodin, jossa sen kanssa ulkoillaan ja touhutaan riittävästi, pelkäksi sohvankoristeeksi siitä ei ole.

Luopuminen herrasta tehdään hyvin raskain sydämin ja Rommi tulee jättämään jälkeensä suunnattoman ikävän.

26.07.2017
Rommi lensi Suomeen omaan kotiinsa 23.07.

04.07.2017
Tänään on suuri päivä Rommille, sillä se on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Rommille ja sen tulevalle perheelle <3

14.05.2017
Suloinen Rommi on hyväntuulinen tepsuttaja, joka häkistä ulos päästeessään ottaa muutamaan iloisen pomppaloikan ja rauhoittuu sitten nopeasti ottamaan vastaan ihmisten varauksettoman ihailun. Rommilla on hieman bokserimaiset kasvot ja sillä on pysyvä iloinen ja hassutteleva ilme kasvoillaan. Poika kestää todella hienosti toisten koirien äksyilyt ja yli-innokuuden. Tällaisissa tilanteissa Rommi sanoo vain lempeästi toiselle koiralle, josko toinen voisi pysyä hieman etäämmällä. Upea Rommi puhuu loistavasti koirien kieltä ja sen voisi kuvitella asuvan luonteensa puolesta monenlaisessa ympäristössä ja kodissa. Kiltin Rommin tulevassa kodissa voisi hyvinkin asua jo valmiiksi toinen koira, joka opastaisi poikaa siihen, millaista on elämä suomessa kotikoirana.

Lisätty Rommille kuvia toukokuulta.

17.03.2017
Ihastuttava Rommi on todella kiltti ja ihmisrakas koira, joka käyttäyttyy jännittävässäkin tilanteessa tyynen rauhallisesti ja suhtautuu tuttuihin sekä tuntemattomiin vieraisiin hyvin lempeästi. Rommi tulee kohteliaasti ja hillitysti hakemaan huomiota ja rapsutuksia. Pikkuisen häntä heiluu ja välillä Rommi antaa märän suukon kasvoille rapsutuksien lomassa. Kerrassaan hurmaava ja kultainen Rommi on todella ihana ja tasapainoisen oloinen koira, jolta puuttuu enää se ikioma koti.

Lisätty Rommille kuvia maaliskuulta ja vaihdettu sen artikkelikuva.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rommi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rommi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rommin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.