Päivitetty 08.03.2021

Kodin saanut koira: ROSCOE


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 12.04.2020)
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria, jotka ovat päätyneet hänelle tuttujen kautta, tai jotka Ioana on itse pelastanut pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta, joissa koirien olot ovat sanalla sanoen järkyttävät. Mihailestin kunnalliselle tarhalle päätyi myös Roscoe-niminen koira, joka asusteli kadulla ennenkuin rankkurit nappasivat sen tarhalle. Ioanan hyvä ystävä pelasti Roscoen tarhalta ja niinpä se siirtyi Ioanan luo turvaan Cosoban tarhalle.

Roscoe tulee toimeen muiden koirien kanssa ja se asusteleekin tällä hetkellä häkissä narttukaverin kanssa. Roscoe hakee mielellään huomiota ihmisiltä ja se kellahtaa mielellään vasten rapsutuksia antavaa kättä nauttiakseen niistä täysin siemauksin. Roscoe antaa käsitellä itseään ja on päässyt myös harjoittelemaan hieman hihnakävelyäkin pihalla. Tulevan kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että Roscoe ei ole tottunut kävelemään hihnassa, joten siihen täytyy panostaa positiivisin menetelmin.

Roscoe on hyvin energinen koira ja se keksii itselleen tekemistä aktiivisesti. Pojasta saisikin varmasti mukavan harrastuskaverin tekemiseen kuin tekemiseen, sillä pelkäksi sohvaperunaksi tästä pojasta ei ole. Roscoe tarvitsee kodin, jossa sen kanssa jaksetaan touhuta, jottei se pura energiaansa kiellettyihin asioihin. Koska Roscoe haukkuu tarhalla jonkin verran ja tarvitsee aktiivisesti liikuntaa, paras paikka sille voisikin olla omakotitalossa aidatulla pihalla. Kotona voisi odottaa narttukaveri, mutta Roscoe pärjäisi varmasti hyvin ainoanakin koirana.

Roscoe painaa noin 20 kg ja on korkeudeltaan noin 50 cm.

 

Päivitykset:
08.03.2021
Roscoe sai tänään oman loppuelämän kodin Romaniasta. Paljon onnea ihana Roscoe! ♥
16.02.2021
Missä luuraa ihmisrakkaan ja sosiaalisen Roscoen oma koti? Roscoe on etsinyt omaa kotiaan nyt vajaan vuoden Kulkureiden adoptio-ohjelmassa – ja etsii sitä edelleen.
09.10.2020
Upea ja ihmisrakas Roscoe odottaa edelleen omaa kotiaan tarhalla. Olisikin upeaa, jos se löytyisi ennen kylmää talvea.
23.08.2020
Ihmisrakkaalle ja energiselle Roscoelle on lisätty uusi video. Hän odottelee edelleenkin omaa kotiaan tarhalla Cosobassa.
22.07.2020
Roscoelle on päivitetty uusi kuva galleriaan. Kevät on vaihtunut jo pitkälle kesään, mutta Roscoe odottaa edelleen omaa kotiaan tarhalla. Löytisiköhän Roscoelle oma koti ennen syksyn koleiden iltojen alkua?
28.05.2020
Aktiiviselle Roscoelle on lisätty uusi video, jossa herra opettelee hihnakävelyä. Roscoe odottelee edelleenkin omaa kotiaan!

28.04.2020
Ihanalle Roscoelle lisätty uusi video. Herra etsii edelleen omaa kotiaan!

12.04.2020
Energinen ja sympaattinen Roscoe tassutteli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään tositarkoituksella omaa kotiaan.

_________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roscoe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roscoe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.