Päivitetty 08.01.2017

Kodin saanut koira: RUYA


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

29.8.2016
Romaniassa syntyy joka päivä pentuja, joilla ei ole minkäänlaisia tulevaisuuden näkymiä, eikä niillä ole ketään, joka pitäisi niistä huolta. Toisinaan pennuilla käy tuuri, ja joku paikallinen eläinsuojelija löytää ne ja ottaa huostaansa, lääkitsee, ruokkii ja huolehtii. Mikäli pennut selviävät rokotuksista, saavat ne uuden mahdollisuuden löytää itselleen oman kodin, jossa voi turvallisesti kasvaa aikuiseksi, tasapainoiseksi kotikoiraksi.

Ruya on yksi näistä monista romanialaisista kodittomista pennuista, mutta se oli onnekas, sillä se löydettiin Glinan tarhan läheiseltä tieltä ja tuotiin tarhalle, ettei se jäisi auton alle. Tällä hetkellä Ruya asuu siis Acosiatia A Doua Sansan Glinan tarhalla odottaen oman kodin löytymistä. Ruya on nyt noin 5-6 kuukauden ikäinen ja on valmis matkustamaan ikiomaan kotiinsa. Ruya tulee olemaan aikuisena keskikokoinen, noin 45-50 cm korkea.

Ruya on luonteeltaan leikkisä, kiltti ja iloinen, normaalin touhukas pentu. Kulkurien aktiivit kuvaavat Ruyan olevan hupsun oloinen pikkutyyppi, joka touhottaa ja hassuttelee ympäriinsä. Vieraan ihmisen mennessä Ruyan häkkiin ujostuttaa Ruyaa alkuun, mutta hetken kuluttua se tulee kuitenkin uteliaasti pyörimään ihmisten luo reipastuen hyvin nopeasti. Muiden koirien kanssa Ruya tulee hyvin toimeen. Aluksi Ruya asui usean muun pennun kanssa samassa häkissä ja jäi muiden pentujen jalkoihin. Tästä johtuen Ruya  asui hetken yksin, mutta on nyt siirretty takaisin samaan häkkiin toisten pentujen kanssa. Tarhalla Ruya haukkuu melko paljon halutessaan ihmisten huomiota. Todennäköisesti haukkuminen johtuu myös turhautumisesta tarhaolosuhteissa. Kokonaisuutena Ruya vaikuttaa olevan tasapainoisen oloinen pentu.

11.11.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Ryuan Glinan tarhalla marraskuussa ja kertoivat sen olevan valtavan upea ja fiksu pentu! Ruya on utelias ja kiinnostunut kaikista asioista ja se tulee olemaan todennäköisesti helposti motivoitavissa ja siten myös koulutettavissa. Missä olisi tämän upean kaunottaren ikioma koti? Lisätty uusia kuvia ja video Ruyasta.

8.12.2016
Ruya on varattu tänään ikiomaan kotiin Suomeen!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

8.1.2017
Ruya on saapunut omaan kotiin Suomeen! Onnea Ruya ja perhe!

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ruya saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Ruya tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ruyan yhteyshenkilö on Niina Laaksonen.

Video 11/2016

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.