Kodin saanut koira: SAMI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

8.9.2015

8.9.2015

SAMI

* noin 3-4-vuotias

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

18.3.2015
Upea Sami on ollut äärettömän onnekas, sillä se on pelastettu Cornetun kunnalliselta tappotarhalta. Nyt Sami asustaa Kulkurien yhteistyökumppanin Asociatia Suflete Dragin Jilavan tarhalla odottaen toista onnenpotkua eli ikioman kodin löytymistä.

Kooltaan Sami on noin 50 cm korkea ja 20 kg painava. Samin historiasta tai taustasta ei ole muuta tietoa kuin, että se on aiemmin sairastanut penikkataudin, mikä on hoidettu. Yksi Samin kulmahampaista on penikkataudin johdosta kulunut lähes kokonaan pois.

Kulkurien aktiivit tapasivat Samin maaliskuussa 2015 ja kertoivat, että Sami on kerrassaan mielettömän upea tapaus! Luonteeltaan Sami on rauhallinen, miellyttämisenhaluinen ja viisaan oloinen herra, joka on ihmisille reipas. Sami ei tee itsestään isoa numeroa, vaikka nauttiikin suuresti rapsutuksista ja ihmisen huomiosta. Samin koti voisi sijaita myös kerrostalossa, sillä se ei  juurikaan hauku tarhalla. Samille sopisi varmasti parhaiten elämä ainoana koirana tai rauhallisen nartun kaverina.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Samin Romaniassa toukokuussa 2015 ja kertoivat sen olevan iloinen ja rauhallinen kaveri, joka on onnessaan ihmisen huomiosta. Sami on pehmeä uros, joka on erittäin sympaattinen ja hyväntahtoinen. Missä olisi Samin ikioma koti?

18.7.2015
Tapasimme Samin Jilavan tarhalla heinäkuussa ja tämä herra teki meihin suuren vaikutuksen! Sami on sosiaalinen, rohkea, reipas ja leikkisä poika, jonka häntä heiluu koko ajan. Tarhaan mentäessä se hyppii ensin hieman vasten ollessaan niin innoissaan vieraista, mutta rauhoittuu kuitenkin nopeasti. Sami nauttii todella paljon huomiosta ja antaa vieraankin käsitellä hienosti itseään. Sami ei pahemmin hauku tarhalla. Lisätty uusia kuvia.

6.8.2015
Lisätty video Samista.

15.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Jilavan tarhalla 8.9.2015 ja tapasivat siellä Samin. He kuvailivat Samin olevan energinen, iloinen ja ystävällinen sekä hyvin ihmisrakas ja sosiaalinen. Kuten heinäkuussakin pomppi Sami ensin riemuissaan häkissä ihmisten tullessa moikkaamaan sitä, mutta rauhoittui yllättävän nopeasti. Varsinkin ihmisen lähellä Sami on todella tyyni ja rauhallinen. Missä olisi tämän täydellisen pakkauksen ikioma koti? Lisätty uusia kuvia Samista.

26.9.2015
Sami on varattu Ranskaan ja saa sieltä ikioman kodin!

Sami saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Samin yhteyshenkilönä Suomessa toimi Niina.
Video 7/2015

Video Samista 3/2015:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: