Päivitetty 26.09.2015

Kodin saanut koira: EVA


Eva ihmettelee kameraa 8/2015

Eva ihmettelee kameraa 8/2015

EVA

* narttu

* arvioitu syntymävuosi 2010

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

30.7.2015
Eläinsuojelija Mihaela Soare on yksi Kulkurien luotettavista yhteistyökumppaneista Romaniassa. Mihaela asuu Târgovișten kaupungissa, noin 80km Bukarestin ulkopuolella, omakotitalossa yhdessä äitinsä kanssa. Heidän luona asuu myös Mihaelan ja hänen äitinsä pelastamia koiria sekä muutama kissa. Mihaela kiintyy jokaiseen eläimeen joka hänen luokseen tulee. Hän kuitenkin ilahtuu aina yhtä vilpittömästi kun saa kuulla, että joku hänen koiristaan on pääsee muuttamaan siihen omaan kotiin. Mihaela yrittää löytää aikaa totutella koiria pikkuhiljaa, jo hänen luonaan, kotikoiran tavoille mutta pitää ottaa huomioon, että koiria on useampia ja Mihaelankin aika rajallinen.

Eva on kaunis, noin 5-vuotias steriloitu narttu. Mihaela löysi yksinäisen Evan autioalueelta kesäkuussa 2015. Jonkun ajan päästä Mihaela onnistui voittamaan Evan luottamuksen ja niin hän pystyi ottamaan Evan mukaansa kotiin.

Tapasimme Evan käydessämme Romaniassa heinäkuussa 2015 ja voin sanoa, että vaikka Eva on kuvissakin kaunis, niin kuvat eivät tee tälle oikeutta. Vierailumme aikana saimme nähdä uteliaan koiran, joka puikkelehti sujuvasti pihalla ja sisällä muiden koirien ja kissojen parissa, pitäen samalla Mihaelaa silmällä ja välillä käyden pyytämässä tältä rapsutuksia. On helppoa nähdä, että Eva luottaa tuntemaansa ihmiseen täysin. Meitä vieraita kohtaan Eva oli utelias mutta ei ihan vielä uskaltanut itsenäisesti tulla meitä tervehtimään. Ei kuitenkaan panikoinut tai mennyt piiloon vaan pysytteli lähettyvillä. Uskomme, että Eva olisi kerännyt rohkeutensa melko pian mikäli olisimme kerenneet olla Mihaelalla hieman pidemmän aikaa.

Eva on kooltaan pienehkö keskikokoinen koira, korkeutta on noin 40cm ja painoa on tällä hetkellä noin 10-12kg. Evan rokotusohjelma on saatu päätökseen ja Eva on valmis saapumaan omaan kotiin kunhan sellainen löytyy.

Eva on lempeä, kiltti koira joka tarvitsee hieman aikaa tutustuakseen ja huomatakseen ettei mitään pahaa enää tapahdu. Evassa on paljon potentiaalia oivaksi lisäksi kotiin, jossa ymmärretään myös herkempien koirien ajattelumaailmaa ja jossa osataan tukea ja rohkaista tällaista koiraa positiivisesti. Eva on Mihaelan luona ollut täysin sisäsiisti ja osaa myös kulkea hihnassa joten suurella todennäköisyydellä Eva on hylätty kadulle suoraan kodista jostain syystä.

6.9.2015
IVANAHelsingin Paola Suhonen kävi kiertämässä Kulkurien yhteistyötahoilla 24.8-5.9.2015 ja 31.8 hän oli Mihaelan luona. Voit lukea Paolan vierailusta Mihaelan luona Hobo Dogs meets IVANAHelsinki-blogista. Saman sivun kautta pääset myös lukemaan blogin kokonaisuudessaan, koko Paolan matkan ajalta.

Mihaela kertoo, että Eva on melko rauhallinen koira ja hän uskookin Evan nauttivan sellaisessa kodissa jossa olisi hieman rauhallisempi tempo. Eva tulee toimeen kaikkien koirien ja kissojen kanssa mutta ei lähde mukaan riehakkaisiin leikkeihin vaan ottaa enemmän katselijan roolin. Evalle tekisi hyvä pian päästä omaan kotiin, tottumaan kotikoirana olemiseen, positiivisesti vahvistaen oppeja.

26.9.2015
Eva pääsee muuttamaan Englantiin. Good luck, Eva ja onnellista elämää 🙂

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Eva saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.