Kodin saanut: SASHA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SASHA

* n.3v

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Sasha on tällä hetkellä Romaniassa eläinlääkäriasema OneVetin hoitolassa etsimässä omaa kotiaan.

Sasha on puhdas shar pei, tosin virallista tietoa tästä ei ole, mutta kyllähän sen tytöstä huomaa kilometrien päähän. Sashalla on löydettäessä ollut iho todella järkyttävässä kunnossa, mutta nyt kunnon ruualla ja hoidolla tyttösen iho on jo hyvässä kunnossa.

Sasha on ystävällinen ja todella kiltti tyttönen. Sasha on todella ihmisrakas ja melkoinen pusuttelija.  Joka kerta kun ihminen meni kyykkyyn silittääkseen Sashan kanssa samassa tilassa olevia pikku koiria, ryntäsi Sasha jostain sivusta äkkiä ihmisen luokse ja änkesi syliin rapsutuksia kerjäämään ja pussailemaan.

Sasha elää tällä hetkellä pikku koirien ja pentujen keskellä ja tyttö toimii tuossa laumassa todella hyvin. Itseään isompien koirien kanssa Sasha ei jostain syystä tule toimeen, ilmeisesti tyttöstä pelottaa nuo ”jättiläiset” niin paljon. Sasha voisi siis sopia kotiin, jossa on pienempiä koiria.

Sashan tulevalta kodilta toivotaan roduntuntemusta ja kokemusta tämän tyyppisistä vahvempi luonteisista koirista. Sasha on elänyt joskus kodissa, mutta tulevan kodin täytyy varautua siihen, että tytölle täytyy opettaa mahdollisesti kaikki sisäsiisteydestä ja remmikävelystä lähtien.

1.11 Yhdistyksemme ihmiset vierailivat Romaniassa ja tapasivat Sashan, tässä hieman heidän kertomaansa.

Tapasimme Sashan lokakuun lopussa matkallamme Romaniaan. Sasha asustaa Onevet hoitolassa “kindergardenin” puolella, eli suurin osa muista koirista on nuoria ja eläväsitä sorttia. Sasha ei viihdy siellä yhtään, siitä näkee kuinka se kaipaisi tilaa ja rauhaa ympärilleen, mutta joutuu sietämään kaikkea muuta.
Meihin vieraisiin ihmisiin Sasha suhtautui äärettömän ystävällisesti ja saimme reippaat suukot ruttunaamalta joka käänteessä.

09.02.2013

Sasha etsii edelleen sitä omaa kotiaan. Sashan onneksi tyttönen on saanut elää hoitolan lämmössä ja suojassa talven yli, Sashan turkilla talvi olisi muuten ollut varmasti melkoinen koettelemus tyttöselle. Sasha on edelleen oma ystävällinen itsensä ja kaipaileekin piakoin oman ihmisensä kainaloon nautiskelemaan kotikoiran elämästä.

Painoa Sashalla on nyt n. 25kg.

Yhteydenotot Veronikalle.

Päivitetty 09.02.2012

Sasha sai oman kodin Suomesta 15.3.2013.

Päivitetty 26.3.2013

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: