Kodin saanut koira: SAVI (Nyk. Safi)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Savi 02/15

Savi 02/15

SAVI

* Noin 1-2 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

24.07.2014

Savi on löydetty Bukarestin keskustasta läheltä yhteistyökumppanimme kotia. Emme tiedä Savin alkuelämästä mitään, emme edes sitä, missä tyttö on menettänyt toisen silmänsä. Savi asustaa tällä hetkellä Roxana Deissiman luona pienellä tarhalla.

Savi on erittäin iloinen ja reipas neitokainen, se rakastaa ihmisiä ja ihmisten huomiota. Savi hakeutuu ihan kiinni ihmisiin, jotta saisi mahdollisimman paljon huomiota. Yhdistyksemme ihmisten vieraillessa tarhalla, oli Savi myös välittömästi sitä mieltä, että kaikki haluavat leikkiä hänen kanssaan. Tytöllä onkin vielä pentumainen tapa ottaa ihmisiä leikin aikana kevyesti kiinni hampaillaan.

Toiset koirat ovat Savin mielestä parasta mitä voi olla, tyttönen tulee kaikkien kanssa toimeen ja asuttaakin tällä hetkellä samaa tarhaa vanhemman uroksen kanssa. Roxanan luona asuu myös hevosia ja lehmiä, joille Savi hieman haukuskelee. Savi ei selkeästikkään tiedä miten noihin isoihin otuksiin pitäisi suhtautua, joten haukkuminen on enemmänkin sekoitus komennusta ja leikkiä. Muuten Savi ei juurikaan ääntään tykkää käyttää.

Savi kaipaa tulevalta kodiltaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Tästä energisestä tytöstä ei varmasti ole vain sohvalle makoilemaan, vaan se sopisi loistavasti vaikka harrastuskoiraksi. Savilla on jossain elämänsä varrella kadonnut silmä, emme tiedä miten tai mitä on tapahtunut, mutta silmän puuttuminen ei selkeästikään haittaa tyttöä. Silmä tullaan siistimään ja ompelemaan vielä kiinni ennen Savin suomeen saapumista.

Savi painaa tällä hetkellä noin 15 kiloa ja korkeutta on kertynyt noin 40 senttiä. Savi tullaan steriloimaan ennen Suomeen tuloaan.

24.9.2014
Savia odottaa oma koti Suomessa!

15.1.2015
Savin oli tarkoitus saapua Suomeen jo syksyllä, mutta sydänmatotartunnan vuoksi se joutui valitettavasti jäämään hoitoon Romaniaan. Nyt sydänmato on selätetty ja Saville on suunniteltuna lento 7.2.15. Koirasta riippumattomista syistä Savin varaus on kuitenkin peruuntunut, joten se saapuu tuolloin kotihoitoon. Hoitopaikassa Saviin voi käydä tutustumassa sovitusti.

Sydänmatohoidon aikana Savi on ollut kotihoidossa Romaniassa. Se on edelleen touhukas ja sosiaalinen neiti, niin ihmisten, toisten koirien kuin kissojenkin seurassa. Savi ei ole vielä sisäsiisti, sillä sitä ei ole voitu koiravastaisten naapureiden vuoksi viedä ulos. Myös hihnakäytöksessä on toivomisen varaa. Näitä asioita tullaankin Suomessa opettelemaan alusta asti. Savin voi jättää työpäivän ajaksi yksin kotiin, tällöin se nukkuu rauhassa. Uutena vuotena neiti oli pelännyt kovasti ilotulitusta.

9.2.2015
Savi saapui Suomeen 8.2.15 ja jatkaa kodin etisintää kotihoidosta käsin.

19.2.2015
Savi on ollut kotihoidossa nyt reilun viikon. Kaikki on mennyt neidin kanssa hyvin. Savi on erittäin avoin ja ihmisrakas ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kotihoitoperheessä on kaksi kissaa. Niitä Savi on koittanut välillä leikin lomassa jahdata, mutta uskoo kun kielletään. Savi on sisäsiisti ja osaa odottaa rauhassa kotona työpäivän ajan. Ulkona Savi oli aluksi hyvin varovainen, mutta on nyt reipastunut paljon. Uudet asiat ja paikat vielä hieman jännittävät, tutuilla lenkkipoluilla kulkee häntä heiluen. Pelottavia asioita kohdatessaan Savi väistää ja hakee turvaa ihmisestä. “Möröistä” on päästy nopeasti eteenpäin, kun niitä on hetken yhdessä katseltu. Hihnassa Savi kävelee moitteettomasti ja hakee kontaktia ihmiseen kun vastaan tulee toisia ulkoilijoita. Savi on ollut vapaana aidatulla alueella joten luoksetuloa on päästy jo hieman harjoittelemaan. Sisätiloissa Savi on utelijas ja leikkisä. Se nauttisi varmasti päästesssään kotiin, jossa sille olisi tarjolla myös aktivointia ja harrastustakin, koiran taustat kuitenkin huomioiden.

Säkäkorkeutta Savilla on hieman ennakkotietoja enemmän. Myös painoa on kertynyt sydänmatohoidon aikana muutama ylimääräinen kilo, joten neidin ruokavalio tulee aluksi vaatimaan panostamista.

Lisätty kuvia Savin galleriaan.

16.4.2015
Savi on löytänyt oman kotinsa. Neiti jatkaa elämäänsä kotihoitopaikassa

Ennen yhteydenottoa tutustuthan sivuiltamme löytyviin omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin sekä luovutussopimukseen.

Savin varaajana toimii Taija Mäkinen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: