Päivitetty 18.04.2015

Kodin saanut koira: ZUZAN (nyk. Zuzu)


Zuzan_hoitokodissaZUZAN

* n. 5 v.

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

10.2.2015
Zuzan on löydetty Bukarestin kadulta ja on tällä hetkellä eläinsuojelija Anda Murgun luona Frumusanin kylässä.

Zuzan on ilonen ja leikkisä koira eikä juurikaan hauku. Touhukas pikkukoira, joka tulee hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa. Zuzan ei ole sohvaperuna tyyppiä ollenkaan, vaan aktiivinen ja reipas koira, ja tunteakseen sielunkumppanuutta ihmisensä kanssa, tarvitsee Zuzan siis liikkuvan ja reippaan perheen itselleen.

Zuzan on noin 35 cm korkea ja painoa 6 kg

Ruokailutilanne on vielä Zuzannalle herkkä asia ja vahtiikin ruokaansa, joten muut koirat väistävät ja täten antavat Zuzanin ruokailla rauhassa. Tähän käytökseen on tulevan kodin hyvä varautua. Ihminen ei sen sijaan aiheuta samalaista käyttäytymistä Zuzanissa.

18.3.2015
Zuzanilta on leikattu tyrä ja toisesta silmästä ns. kirsikkasilmä.

21.3.2015
Zuzan saapui kotihoitoon Suomeen

23.3.2015
Ensimmäiset kuulumiset Zuzanin kotihoitopaikasta;

Zuzan on niin valloittava pieni pötkylä, että sitä on vaikea olla ihastelematta ja rapsuttamatta jatkuvasti! Jo ensimmäisen vuorokauden aikana tyttönen on rentoutunut huomattavasti ja selvästi nauttii olostaan.

Zuzan on tosi valpas ja utelias: lenkeillä edetään reippaasti tassutellen ja tarkkaillaan ympäristöä korvat innokkaasti pystyssä. Zuzan nauttii ulkoilusta ja sen kanssa on hyvä tehdä pidempiäkin lenkkejä. Hihnassa kulkeminen sujui alusta asti kuin rasvattu! 🙂 Sisäsiisteys tuntuu tytöllä olevan aika hyvin hallussa, pientä hienosäätöä vielä tarvitaan.

Sisällä Zuzan tykkää tutkailla tuoksuja ja hajuja, kölliä pedillään tai hakeutua syliin. Osaa siis olla hyvin rauhassa eikä hätiköi turhia. Zuzan nauttii rapsutuksista ja tuleekin ihmisen syliin, kierähtää selälleen, tapittaa silmiin ja heiluttaa vinhasti häntäänsä! Siitä kuoriutuu vielä kunnon sylikoira. 🙂

Pientä vahtikoiran vikaa Zuzanissa on: jos rapusta kuuluu lähestyviä ääniä tai joku tulee sisälle, tyttö valpastuu ja saattaa haukahtaa muutaman kerran.

Zuzan syö ja juo reippaasti. Eräs asia, johon kiinnitämme huomiomme, on ruoan kerjääminen. Zuzan ryntää keittiöön heti, kun pieninkin rapinan ääni kuuluu. Ehkä tyttö on edelleen niin kiinni vieteissään ja tavoissaan, ettei ole vielä tajunnut, että täällä ei tarvitse kerjätä.

9.4.2015
Zuzan on varattu omaan kotiin.

18.4.2015
Zuzan matkusti tänään omaan kotiin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zuzan saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zuzan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Varausta hoiti Stina

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.