Kodin saanut: SIBELIUS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

SIBELIUS

* n. 10 kk

* uros, kastroidaan

 

 

 

 

18.04.2013

Herkkä ja ujo Sibelius heitettiin Andan aidan yli eräänä päivänä. Siinä mielessä poika oli onnekas, että pääsee nyt etsimään omaa kotiaan kauttamme, muutoin tämä kaveri on tuskin ollut kovinkaan onnellinen alkuelämänsä aikana. Sibeliuksen taustoista meillä ei ole tarkempaa tietoa, mutta pojalla tuskin on ollut montaakaan hyvää kokemusta ihmisistä. Sibelius on nyt n. 6-7 kk ikäinen, n. 45 cm korkea ja painaa n. 12 kiloa. Sibelius kasvaa keskikokoiseksi.

Sibelius elää yksityisellä tarhalla, koska Andan tarha on tällä hetkellä täynnä. Sibelius asuttaa häkkiään kahden uroksen ja kahden nartun kanssa, eikä tällä porukalla ole ollut ongelmia keskenään. Sibelius on arka ja pelokas, eikä lähesty vieraita ihmisiä juurikaan omaehtoisesti, vaan lymyilee koppinsa takana, kun muut häkin koirat lähestyvät ihmisiä mielellään. Alina, Andan tytär, haki Sibeliuksen kopin takaa syliinsä kuvaamista varten ja vaikka poikaa silminnähden hirvitti tämä tilanne, Sibelius ei kuitenkaan reagoi pelkoonsa aggressiolla vaan ennemminkin jähmettyy ja passivoituu pelottavassa tilanteessa ja antaa käsitellä itseään. Sibelius on perusluonteeltaan kiltti poika, joka on vain piilossa arkuuden ja pelokkuuden alla.

Pojan uudelta kodilta tullaan edellyttämään kokemusta aroista koirista. Myös mahdollisimman rauhallinen ympäristö on tärkeä kriteeri, sekä myös mahdollinen reippaampi koirakaveri, joka voisi omalla käytöksellään tukea Sibeliusta arkuutensa ja pelkojensa kanssa. Sibeliuksen tulevan kodin tulee myös ymmärtää, että poika tarvitsee aikaa, rauhaa ja kärsivällisyyttä kehittyäkseen, sekä myös sen ettei Sibeliuksen arkuus välttämättä koskaan tule katoamaan kokonaan. Sibelius ei ole lapsiperheeseen sopiva koira.

Jokainen, jolla on joskus ollut arka koira, tietää miten raskasta ja turhauttavaakin elämä aran koiran kanssa voi välillä olla ja sen kuinka paljon iloa tuottavat ne pienetkin edistymisen askeleet. Aran koiran kanssa elämä on kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa, mutta parhaimmillaan valtavan palkitsevaa, kun näkee kuinka koira hiljalleen oppii luottamaan, vapautuu ja rentoutuu, kuinka se ensimmäisen kerran nukkuu syvää unta ja kuinka se leikkii pennun tavoin ensimmäisen kerran.

On kuitenkin selvää, ettei aran koiran adoptointi ole jokaista varten, vaan siihen vaaditaan sopivaa ympäristöä, kokemusta ja ennen kaikkea suurta motivaatiota, halua tehdä yhdelle koirayksilölle maailmasta turvallisempi paikka.

 

11.06.2013

Sibelius on päässyt yksityiseltä tarhalta Andan luokse asustelemaan. Aluksi poika oli päässyt sisätiloihin, joissa oli jo hieman päässyt reipastumaan, mutta tilanpuutteen vuoksi Sibelius oli siirretty ulos ja pojan käytös on taas taantunut. Sibelius on edelleen todella arka. Uudet kuvat on kaikki otettu kopista, sillä Sibelius ei suostunut muutoin lähestymään vieraita ihmisiä. Pojan uuden kodin kriteerit pysyvät edelleen samoina, kokemus aroista koirista ja reipas koirakaveri olisivat tälle pojalle ihan ehdoton vaatimus.

Toiveena on, että Sibeliukselle löytyisi se oma koti mahdollisimman pian, sillä pojan käytös ei ainakaan tule stressaavissa tarhaoloissa paranemaan vaan paremminkin päin vastoin.

06.08.2013

Nuoriherra Sibelius odottelee edelleen omaa kotiaan Anda Murgun hoivissa Romaniassa. Kulkureiden Salla, Jenni ja Nea tapasivat pojan matkallaa heinäkuussa. Sibelius on edelleen kovin arka, mutta pieniä valopilkkuja on jo nähtävissä.

Sibelius tuotiin omasta häkistään ja kopin turvasta suuren koiralauman ja vieraiden ihmisten sekaan ja poikaa jännitti niin, että syliinotettaessa laski alleen. Tämän jälkeen Sibelius viihtyi kuitenkin Sallan sylissä hyvän tovin ja antoi ihan vieraankin ihmisen koskea ja olla lähellä. Sibelius myös liikkuessaan uskaltautui varovasti haistelemaan omaehtoisesti vieraita, eikä säikkynyt kopin taakse tai yrittänyt piiloutua.

Sibelius on todella herkkä ja arka poika ja se asettaakin tulevalle kodille joukon kriteerejä. Kokemus arasta ja herkästä koirasta ennestään, sekä turvallinen ympäristö ja reipas koirakaveri lienevät näistä tärkeimmät. Vaikka edistystä onkin pienin askelein tapahtunut, olisi Sibeliukselle nyt hyvin tärkeää päästä omaan kotiin opettelemaan maailman turvallisuutta ja normaalia koiranelämää sen omilla ehdoilla.

12.09.2013

Sibelius on varattu omaan kotiinsa Ranskaan.

24.9.2013

Sibelius pääsi omaan kotiinsa Ranskaan

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: