Kodin saanut: EMIL

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

EMIL

* n. 1v.

* uros

 

 

 

 

10.01.2013

Yhteistyökumppaniimme Anda Murguun otettiin yhteyttä kun Bukarestin liepeillä asuva vanha rouva ei enää pärjännyt yksin koiralaumansa kanssa. Rouva Ioana on erittäin köyhä, mutta sydämellinen ja hyvin eläinrakas. Alunperin hän oli pelastanut kadulta luokseen kaksi narttukoiraa, mutta koska hänellä ei ollut varaa steriloida niitä, ne tekivät pennut ja toisetkin, kunnes koiria oli yli 20. Tässä vaiheessa sana kiiri Andan ja muiden romanialaisten eläinsuojelijoiden korviin ja yhdessä he järjestivät rouva Ioanalle apua. Kaikki nartut steriloitiin ja osalle etsittiin uudet kodit. Tällä hetkellä Ioanan suojissa on 18 koiraa, joista alkuun seitsemälle Kulkurit etsivät omia koteja. Kaikki koirat tulevat Suomeen steriloituina, rokotettuina, madotettuina, ulkoloishäädettyinä, sairauksien varalta testattuina ja niillä on omat eu-passit.

Komea pikkumies Emil on luonteeltaan kiltti ja tulee toimeen muiden koirien sekä kissojen kanssa. Emil saattaa aluksi olla hieman ujo uusien ihmistuttavuuksien suhteen, mutta lämpenee kyllä kun saa rauhassa totutella. Pieneltä töppöjalkaiselta Emililtä löytyy isomman koiran elkeitä, eli pikkuherralta löytyy kroppaa isompi ego 🙂 Emil saattaa ilmaista itseään haukkumalla, joten kerrostalo ei välttämättä ole ideaalikoti pojalle. Emil on kaikkinensa hyvin valloittava persoona ja ansaitsee itselleen kodin jossa saa rakkautta, lämpöä ja huomiota. Emil tulee tarvitsemaan rauhallista ja palkitsevaa opastusta kotikoiran tavoille, koska ei nykyisessä paikassaan ole kaikkia  taitoja päässyt opettelemaan. Koska Emil on ihmisten kanssa aluksi varuillaan, mutta pojasta luonnetta kuitenkin löytyy, ei Emiliä suositella ensimmäiseksi koiraksi, vaan perheeseen jossa on jo ennestään koirakokemusta.

Emil on n. 1v. ikäinen, arviolta 9-10kg painoinen makkaramallinen koira. Emil tullaan luovuttamaan kastroituna, sirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä.

09.02.2013

Emil on nyt tullut noin vuoden ikään. Emil jatkaa kodinetsintää pienikokoisten aikuisten kategoriassa. Mistä löytyisi tälle oman arvonsa tuntevalle, mutta ihmisten suhteen ujohkolle herralle se ikioma koti?

21.02.2013

Emilin varaaja päivitetty

04.04.2013

Tapasimme maaliskuun puolessa välissä myös “makkaraperheen” koirat, joihin kuuluvat myös Suuret Pienet koirat Emil ja Ursu. Kokoa kummallakaan pojalla ei ole yli kymmentä kiloa tai 35 cm, mutta egoa ja asennetta sitäkin enemmän. Ursu on edelleen lauman kiistaton pomo ja Emil kirii hyvänä kakkosena. Yhdessä ne johtavat joukkoja, käskevät kuka syö missäkin, milloin on syytä haukkua varoituksia aidan vieressä ja kuka nukkuu milläkin paikalla. Molemmat pojat ovat itsevarmoja ja viisaita. Ne leikkivät, ihme kyllä, keskenään päivät pitkät ja vauhtia riittää, mutta toki välillä nuorten miesten egot kolahtavat yhteen ja syntyy rähinää. Vieraita ihmisiä kohtaan pojat ovat alkuun varautuneita, kaksikosta Emil tulee nopeammin tutustumaan ja Ursu pysyttelee uteliaana metrin päässä.

On ehdottoman tärkeää että näiden poikien tulevat kodit omaavat koirakokemusta ja kodeissa osataan asettaa selkeät rajat nuorille miehille. Ursua ja Emiliä ei tulla luovuttamaan toisten urosten kanssa samaan kotiin (ei siis myöskään yhteiseen kotiin) eikä ensimmäisiksi koiriksi.

Ihastuttava ja haastava Emil-poika on siis edelleen vailla omaa sohvannurkkaa, jossa pötkötellä. Olisiko sinusta ottamaan tämä Napoleon-haaste vastaan ja saamaan Emilistä oman kultapojan kotiisi. Lisätty uusia valokuvia.

 

11.06.2013

Reipas pötkyläjötkylä Emil odottelee edelleen omaa kotiaan Rouva Ioanan luona Romaniassa. Emil on edelleen vahvaluonteinen ja periksiantamaton tyyppi ja aluksi kuitenkin hieman ujohko uusien ihmisten kanssa, joka purkaa turhautumistaan rouvan luona Ursun kanssa tappelemiseen. Emiliä ei siis missään tapauksessa luovuteta toisen uroksen kaveriksi.

Emil on luonteeltaan haastava koira ja varmasti uudella kodilla riittää Emilin kanssa reilusti töitä, että yhteinen sävel löytyy. Tästä huolimatta Emilistä saa varmasti mukavan ja reippaan kaverin, kunhan peruskäytöstapoihin ja kotiutumiseen puututaan sopivalla määrätietoisuudella ja motivaatiolla.

11.09.2013

Emil on varattu omaan kotiinsa Ranskaan.

24.9.2013

Emil on päässyt omaan kotiinsa Ranskaan.

Varausta hoiti Johanna

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: