Kodin saanut: PAMELA (nyk. Neela)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

PAMELA

* N. 8vk

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

02.07.2013

Kesäkuun alussa Glinan tarhan liepeille hylättiin emo ja kolme pentua.  Emo oli luonteeltaan hyvin kiltti ja hellä ja pennut olivat löytöhetkellä n. neljän viikon ikäisiä. Yksi pennuista oli kuitenkin matkalla päässyt harhautumaan porukasta ja löytyi n. 2 km päästä muista yksin. Jälleenäkeminen tarhalla oli sydäntäsärkevä, pentu ja emo ”itkivät” ilosta päästessään taas yhteen. Tämän pienen Dallas-perheen Miss-Ellie emon ja pentujen Pamelan, Lucyn ja Bobbyn tarina alkaa tästä.

Lucy, Bobby ja Pamela ovat kaikki reippaita, leikkisä, koirasosiaalisia ja vauhdikkaita ”perus”pentuja. Juuri sellaisia kuin  tämän ikäisten lapsosten kuuluukin.

Tämä siskoaan Lucya huomattavasti kookkaampi tyttö on nimeltään Pamela. Pamela on nyt n. 8 viikon ikäinen ja kasvaa aikuisena arviolta keskikokoiseksi n. 15-20 kiloiseksi koiraksi. Pamelan äiti, Miss-Ellie on sirorakenteinen ja arviolta n. 45 cm korkuinen etelän kaunotar.

Pamela on hyvin reipas ja vauhdikas etelän kukka, joka varmasti soveltuisi mukavasti sohvannurkkaan ihan minkälaiseen asumismuotoon tahansa. Kissoja Pamela ei ole nähnyt, mutta tytön nuoresta iästä johtuen sopeuttaminen uusiin asioihin tulee olemaan hyvin helppoa. Pamela on sosiaalinen ja ystävällinen tyttö, jonka luonteesta varmaankin paljastuu uusia piirteitä neidon kasvaessa ja kehittyessä.

Glinalla on tällä hetkellä paljon pentuja ja yleensä nämä saavat olla päivisin vapaina alueella reippailemassa. Pamela pärjää tässä porukassa veljensä Bobbyn tavoin mainiosti. Pamela on hyvin reipas ja tulee toimeen kaiken kokoisten kavereiden kanssa.

Pamelalle etsitään nyt kotia, jossa muistetaan että pentuna otettu koira kasvaa ja vaatii sitoutumista jopa 10-15 vuoden päähän.  Uuden kodin on myös hyvä ottaa huomioon että Pamela on kovin nuori ja pentujen erityispiirteet ja luonne saavat tarkemman suuntansa jo nyt. Pamelaa miettiessä tämä kannattaa ottaa huomioon jo nyt.

Pamela on valmis matkustamaan omaan kotiinsa aikaisintaan elokuun loppupuolella. Pamela luovutetaan omaan kotiinsa sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kera.

17.07.2013

Pamela on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

24.8.2013

Pamela matkasi omaan kotiinsa Suomeen

24.9.2013

Tässä kuulumisia Neelan (ex-Pamela) kotoa:

Neela tottui meihin erittäin nopeasti ja nukkui jo automatkalla syvää
unta Nooran sylissä. Kotona teki heti tarpeensa takapihalle ja siitä
asti on ollut sisäsiisti ilman minkäänlaista panostusta osaltamme,
pyytää kiltisti takapihalle pääsyä hädän iskiessä.

Hihnassa kulkemista on opeteltu ja alkuarkuuden jälkeen se sujuu jo
hyvin, kaikkialta löytyy nuuskuteltavaa ja koirakavereita on löytynyt
sekä lenkeiltä että rivitalomme seinänaapurista, joiden samanikäinen
poikakoira on Neelan kestosuosikkileikkikaveri. Läheisellä syrjäisellä
joutomaa-alueella sekä vanhempien maatilamökillä vapaana kulkeminen
sujuu mainiosti, Neela tarkistaa välillä että isi ja äiti ovat
tallella ja pysyy n. 30 metrin säteellä omatoimisesti.
Joutomaa-alueella on varsinkin kiva kirmata ja leikkiä satunnaisten
koirakaveruuksien kanssa.

Luoksetulo, istuminen ja maahanmeno ovat tulleet tutuksi herkkujen
avustuksella. Suosikkileluksi on muodostunut tärisevä karvahamsteri,
jonka viritysnarun Neela osaa itse vetää.

Kaikenkaikkiaan Neela on osoittautunut leikkisäksi ja
lempeäluoteiseksi pikku energiapakkaukseksi ja kotiutunut erittäin
hyvin. 🙂

Kiitos Neelan kodille ihanista terveisistä, lisätty kuvia kotoa.

 

Varaajana toimi Johanna

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: