Kodin saanut koira: SILJA (nyk. Cilla)

Syntymäaika: 10/2022
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

19.06.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Ihastuttava Silja tyttö löytyi kylästä läheltä Carpen tarhaa ja onnekkaana hän pääsi Romaniassa kotihoitopaikkaan asustelemaan ja odottelemaan oman kodin löytymistä. Aktiivien vieraillessa Carpen tarhalla toukokuussa, tuotiin Silja myös näytille ja hän valikoituikin uutena Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Siljan saapuessa tarhalle aktiivien olon ajaksi, oli hän ymmärettävästi hämillään ja sekä jännittynyt tilanteesta. Uudesta ja jännittävästä tilanteesta huolimatta, Silja pärjäsi hienosti ja eikä turhaa välittänyt muista innokkaista koira kavereista ympärillään. Sylissä olo Siljaa hieman jännitti, mutta hänet laskiessa maahan tyttö asetti etutassunsa aktiivin syliin ja kaipaisi lähemmäs ihmistä. Silja vaikuttaisikin hieman hakevan turvaa ihmisestä. Kokonaisuudessaan tämä suloinen ja hurmaava pikku Silja vaikuttaa rauhalliselta ja ihmisystävälliseltä koiralta. Siljan ei myöskään kuultu haukkuvan tarhalla. Carmen kertoi Siljan tulevan toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa sekä tulevan juttuun myös lasten kanssa.

Silja voisi soveltua monenlaiseen kotiin, tärkeintä Siljalle olisi ehdottoman sitoutunut perhe sekä koti jossa hänelle tarjotaan aikaa ja tukea uuden elämän alkutaipaleella. Silja nauttisi elämästään varmasti perheen ainoana silmäteränä, mutta pärjäisi myös kodin muiden karvakaverien kanssa. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin. Toivotaan, että Silja pääsisi piakkoin oman rakastavan perheensä luokse!

Kooltaan Silja on noin 40-45 cm korkea ja hän painaa noin 10-12 kg. Siljaa ei ole vielä steriloitu, mutta se tullaan tekemään vielä ennen Suomeen matkustamista.

Päivitykset

29.07.2023

Silja pikkuinen matkusti pitkän matkan Suomeen ja saapui vihdoin perheensä luokse. Silja, joka sai nimekseen Cilla, aloittaa nyt aivan uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä.

09.07.2023

Silja sai ilouutisia sillä hänet on varattu omaan kotiin Suomeen!

19.06.2023

Silja sai elämänsä mahdollisuuden ja aloittaa nyt oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Silja saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Silja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Siljan yhteyshenkilönä toimii Ilona Lahti-Nuuttila

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: