Päivitetty 13.09.2016

Kodin saanut koira: SMARTIE


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan

 

06.04.2015
Toisinaan koiralla ei ole tarinaa, ei mitään dramaattisia käänteitä, mitään ihmeellistä tai erikoista. Niin on myös tämän alunperin nimettömän uroskoiran kohdalla. Asociatia Suflete Dragin Alina Murgu löysi tämän aikuisen uroskoiran matkallaan tarhalle, otti pojan kiinni ja kuljetti turvaan. Kulkurien aktiivit tapasivat pojan maaliskuun matkallaan ja nyt pojalla on ainakin sivujamme varten nimi Smartie.

Smartiella on ikää n. 3-vuotta ja kooltaan poika on keskikokoinen n. 40 cm korkea ja painoltaan 12-15 kiloinen. Smartie on hieman dominoivan oloinen muiden koirien kanssa. Samaan kotiin toisen uroksen kanssa Smartie ei sovi, mutta narttujen kanssa kemiat toimivat paremmin. Smartiella on tällä hetkellä mutaisista ja kosteista oloista johtuen iho-ongelmaa naamassa, mutta tätä hoidetaan parhaillaan.

Smartie on vauhdikas ja energinen tapaus, sen tavanneiden yhdistyksemme aktiivien sanoin jopa ”sählä”. Ihmisten seurassa Smartie on reipas ja iloinen, kokoajan liikkeessä ja mukana jutuissa. Smartie voisikin sopia mukaan aktiiviseen ja mahdollisesti harrastavaan perheeseen, ketteryytensä ja vauhdikkuutensa ansiosta. Smartiella on myös takajaloissa kannuskynnet. Alaleussa Smartiella on yksi hyvin kulunut hammas, mutta tämä tuskin tulee aiheuttamaan mitään toimenpiteitä, muuten hampaat ovat hyvässä kunnossa. Smartien kanssa peruskäsittely sujui hyvin, eikä poika haukkunut tarhalla.

15.08.2015
Komea Smartie odotta edelleen kotiaan Suflete Dragin Jilavan tarhalla. Touko- ja heinäkuun reissuilla tavattiin Smartie myös aktiivien toimesta. Smartie on reipas ja sosiaalinen kaveri, ei kuitenkaan päällekäyvällä tavalla. Smartie on luoteeltaan leikkisä ja reipas, sekä ystävällinen ja sosiaalinen. Smartie on aktiivinen luonteeltaan, joten kodissa olis hyvä olla kokemusta aktiivisista koirista ennestään, jotta tekemisen puutos ei pääse vaivaamaan.

1.10.2015
Jilavan tarhalla vierailleet aktiivimme olivat iloisia tavatessaan silminnähden hyväkuntoisen Smartien, jonka iho oli parantunut ja karvat kasvaneet takaisin. Tämän koirapojan soisi pian löytävän oman kodin ja ihmisen, sillä muut koirat kiusaavat sitä tarhalla ja Smartie hakee kovin turvaa ihmisistä. Luonteeltaan poika on aivan ihana: erittäin sosiaalinen, leikkisä, hyväntahtoinen ja vähän hassukin nuori herrasmies.

23.11.2015
Smartie sai Jilavan tarhan muiden asukkien ohella vieraita yhdistyksemme aktiivien vieraillessa tarhalla. Se on edelleen innokas, aktiivinen, sosiaalinen, iloinen ja leikkisä häärääjä. Smartie hyppii ja touhuaa, eli säheltää ilopillerinä ympäriinsä. Fysiikaltaan Smartie on erinomaisessa vireessä, nuorimies on timmissä rantakunnossa jo marraskuussa. Smartie voisi hyvin olla kerrostalomatskua, sillä sen ei edelleenkään juurikaan kuultu haukkuvan tarhalla. Uusia kuvia lisätty!

7.2.2016
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat iloisen ja hyväntahtoisen Smartien tarhavierailullaan ja saivat napattua tästä ihanasta ja aktiivisesta poikakoirasta hauskan pätkän videokuvaa. Smartie on edelleen hiljainen haukkumisen suhteen ja innostuu kovasti ihmisten seurasta. Smartie on melkoinen herkkusyöppö ja aktiivisuutensa suhteen voisi todella sopia hyvin myös harrastuskaveriksi. Smartien uusissa kuvissa näkyy takapäässä pieni karvaton laikku, mikä on sikaripunkin aiheuttama. Karvat ovat hyvää vauhtia kasvamassa takaisin. Uusia kuvia lisätty Smartien galleriaan.

18.6.2016
Smartie sai kevään / alkukesän aikana vieraita yhdistyksemme aktiiveista kun he vierailivat Romaniassa adoptio-ohjelmamme koiria tervehtimässä. Smartie on edelleen iloinen, sosiaalinen, kiltti ja nykyisellään hiukan pullea poika. Smartie vaikutti nyt hieman turhautuneelta ja kaipaisi selvästi muita aktiviteetteja tarhalla hengailun sijaan. Eniten se toivoisi varmasti pääsevänsä vihdoin omaan kotiin, paikkaan jossa se saisi huolenpitoa ja hellyyttä. Kuten jokainen koira, myös Smartie ansaitsisi oman ihmisen, jonkun jota rakastaa. Tämä hellyyttävän pieni ja pyylevä koira on todellinen sydänkäpynen, joka rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia. Smartien iho näyttää parantuneen normaaliksi ja turkki on komeassa kunnossa.

4.8.2016
Smartie jakaa häkkinsä nartun ja uroksen kanssa ja elo sujuu koko konkkaronkan kesken leppoisasti. Smartie on säilyttänyt positiivisen luonteenlaatunsa ja jaksaa edelleen iloita pienistäkin asioista. Ei ole liioiteltua sanoa koirapojan olevan perso herkuille ja tämä otus onkin helposti motivoitavissa namujen avulla. Erittäin hellyydenkipeä ja ihana pakkaus, jonka soisi jo viimein pääsevän valloittamaan ihmissydämiä omaan kotiin.

13.9.2016
Smartie on adoptoitu Ranskaan. Toivotamme pienelle pojalle hyvää matkaa ja leppoisaa eloa uudessa kotimaassa!

—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Smartie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Smartie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Lilli Lanér.

Video Smartiesta 01/16
Video Smartiesta tarhalta 07/15

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.