Päivitetty 16.10.2016

Kodin saanut koira: COLTULET


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

13.8.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa Rosiorin kunnallisella koiratarhalla heinäkuussa paikallisen eläinsuojelija Cornelia Stanin kanssa. Kunnallisella tarhalla koirien olot eroavat huomattavasti eläinsuojelijoiden tarhoista. Romanian kunnallisilla löytöeläintarhoilla on työntekijöitä, mutta yleensä eläimille tarkoitetut varat katoavat työntekijöiden omiin taskuihin. Eläinsuojelija Cornelia on kuitenkin  neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden hoitaa ja toimittaa ruokaa koirille sekä järjestää eläinlääkintäpalveluja kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Adoptio onkin näille koirille ainoa mahdollisuus, ilman sitä koirat lopulta kuolevat tarhalle. Cornelian sinnikkäällä työllä myös nyt Coltulet saa mahdollisuuden parempaan elämään ja omaan rakastavaan kotiin.

Coltulet on noin 1-2 vuotias miehen alku, joka on löydetty kadulta harhailemasta. Löydettäessä Coltulet oli hyvin hoikassa kunnossa, eikä poika ole vieläkään saanut kerättyä tarpeeksi massaa, vaikka on viettänyt tarhalla jo noin 5kk. Varmasti uudessa kodissa monipuolisella ravinnolla ja liikunnalla Coltulet saavuttaa ihannepainonsa ja terveen ulkomuodon. Coltulet tulee hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa, ja nauttii myös saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Aluksi Coltulet oli hyvin innoissaan vieraista, mutta rauhoittui nopeasti ja keskittyi nauttimaan hyvästä seurasta. Coltulet on noin 45-50cm ja 16kg.

13.9.2016
Coltulet on varattu omaan kotiin Suomeen.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Coltulet saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Coltulet on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Coltuletin yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.