Päivitetty 15.03.2017

Kodin saanut koira: SOFI


Syntymäaika: 5/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Veera Nuri)
steriloitu

 

20.10.2016
Rosiori De Veden kaupungissa järjestettiin 13. sterilointipäivä 9.9. Matkalla sterilointipäivään Kulkurien aktiivit Veera ja Rosa löysivät ja ottivat mukaansa Okoil huoltoaseman pihasta neljä pentua ja kaksi aikuista koiraa, joista toinen oli suloinen Sofi. Ihastuttava Sofi on ollut tästä asti kotihoidossa Romaniassa Veeran luona.

Luonteeltaan Sofi on leikkisä, sosiaalinen ja innokas pikkuriiviö, joka tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Muita koiria kohtaan neiti voi välillä olla liiankin innokas, mutta tarvittaessa se osaa alistua ja rauhoittua. Nuorten pentujen kanssa ihana Sofi jaksaa leikkiä tuntikaupalla. Sofi on todella sydämellinen ja erittäin sympaattinen pikkukoira, josta löytyy myös mukavuudenhaluinen puoli, sillä sateella se pissaa mielummin sisälle kuin ulos.

Iloinen Sofi on aina mukana siellä missä tapahtuu ja neiti on sen verran seikkailumielinen ja omatoiminen, että se on muutaman kerran karannut aidanraosta naapurin pihaan. Hupsu Sofi ei ehkä ole koirista se viisain tapaus ja neiti tuntuisi ymmärtävän joitakin asioita ja tilanteita hieman keskimääräistä hitaammin. Tulevan kodin täytyykin kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti opastaa ja neuvoa Sofia mm. vähärasvaisten namien, kehujen ja rapsutusten avulla. Sofin silmät eivät myöskään aina osu kohteeseensa ensimmäisellä kerralla, vaan ne saattavat harottaa hieman sinne suuntaan. Joihinkin tilanteisiin Sofi reagoi helposti haukkumalla ja tulevan kodin tulisikin opastaa neidille myös kärsivällisyyttä ja itsehillintää.

Sofi on adoptio-ohjelmassa erityisadoptiossa, koska sillä on lievä patellaluksaatio ja sen lantiossa on vanhoja, jo luutuneita murtumia, jotka ovat todennäköisesti tulleet auton töytäisystä tai muusta kovasta iskusta. Sofin polvilumpioiden sijoiltaanmenoa ei kannata operoida lantion vanhojen murtumien vuoksi. Polvilumpioiden operoinnilla siis todennäköisesti ei saataisi korjauttua Sofin virheasentoa, sillä virheasento johtuu osittain vanhoista lantion murtumista. Tilanne ei Sofin suhteen ole tällä hetkellä akuutti, koska neiti on täysikasvuinen, kooltaan hyvin pieni ja sillä ei tuntuisi olevan kipuja. Herttainen Sofi etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä osataan ja pystytään hoitamaan realistisesti tilanteen vaatimalla tavalla. Sofin vanhojen vammojen ja todetun patellaluksaation takia on erittäin tärkeää, ettei sille kerry lainkaan ylipainoa sen tulevassa kodissa.

Kerrassaan rakastettavalla Sofilla on painoa noin 5 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

12.12.2016
Ihanan Sofin kodin etsintä jatkuu yhdistyksemme aktiivin Veeran luona Romaniassa. Tässä hieman kuulumisia neidistä:

Sofi on hieman oppinut hillitsemään äänen käyttöään. Neiti on iloinen, ihana ja innokas, mutta osaa myös rauhoittua. Kaikkien muiden koirien kanssa Sofi tulee todella hienosti toimeen  ja se ottaa uudet tulokkaat riemulla vastaan. Valjaissa Sofi on oppinut kulkemaan hyvin ja uusissa paikoissa se rentoutuu nopeasti, vaikka alkuun vähän jännittääkin. Suloinen Sofi oli  yhden päivän Veeran mukana autossa “assarina” ja se käyttäytyi ihan uskomattoman hyvin; moikkaili uudet ihmiset reippaasti, mutta odotti rauhassa nukkuen autossa, kun jäi yksin. Sofilla oli matto etupenkkien välissä ja se oli siellä kerällä, eikä reagoinut edes tarhan haukkukuoroon. Pikkuinen Sofi kävi ulkona pissalla tarhan edustalla ja oli hieman hämmentynyt ja jännittynyt hetken, mutta rentoutui sitten ja nuuski ja touhotti ihan kuin hoitopaikassa. Sofin käyttäytymisessä ei ole mitään kipuun viittaavaa. Herttainen ja hupsu Sofi tykkää kiivetä laatikoiden ja penkkien päälle ja tähystää sieltä yläilmoista.

16.02.2017
Suloinen ja kiltti Sofi on edelleen reipas ja leikkisä oma itsensä, jonka haukkuminen vähentyy koko ajan. Sofi on aivan täydellinen neiti, joka tasapainoittaa olemuksellaan muitakin koiria ja se pärjää loistavasti erilaisten koirien kanssa tekemällä itsestään tykätyn uusien koirien kanssa heittämällä. Sofille varmasti olisi mieluisaa, jos sen tulevassa kodissa asuisi jo valmiiksi koirakaveri. Ihana Sofi tulee myös hienosti toimeen kissojen kanssa.

Lisätty neidille kuvia helmikuulta ja muutama video.

24.02.2017
Sofi on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joten neidistä ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sofi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sofi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiranoppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

25.02.2017
Herttainen Sofi on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Sofille ja sen tulevalle perheelle <3

14.3.2017
Sofi on tänään saapunut kotiin Suomeen.

 

Sofin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.