Päivitetty 15.02.2017

Kodin saanut koira: TUTI


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

17.7.2015
Romanian kaduilla elää todella paljon kulkukoiria. Tilanteen muuttaminen vie paljon aikaa ja ponnisteluja, mutta se on mahdollista. Yksi jo vuosia asian eteen töitä tehnyt paikallinen eläinsuojelija on Kulkurien toisen pääyhteistyökumppanin Asociatia Suflete Dragin toinen ylläpitäjä Anda Murgu. Yhdessä tyttärensä Alina Murgun kanssa he huolehtivat tarhalla olevista koirista. Alkuperäisen Jilavan tarhan turvattomuuden vuoksi Asociatia Suflete Dragi joutui etsimään toisen tontin uudelle, Sintestiksi nimetylle tarhalleen, jonka rakentamista myös Kulkurit ovat olleet aktiivisesti tukemassa.

Tällaisen suuren tontin löytäminen, jossa koirat ovat turvassa ilkivallalta, on Romaniassa vaikeaa. Hyväsydäminen henkilö oli kuitenkin onnistunut löytämään Asociatia Suflete Dragille sopivan tontin ja hieman myöhemmin tämän henkilön veli oli tuonut Tutin uudelle tarhalle.

Tuti oli tarhalle joutuessaan aluksi ymmärrettävästi hämillään ja jännittänyt kovasti uusien ihmisten tapaamista. Hetken tarhalla oltuaan Tuti on kuitenkin ymmärtänyt, että ihmiset ovatkin mitä parhain asia ja nykyään se tulee reippaasti tervehtimään uusiakin vieraita. Tutista on tarhalla kuoriutunut todella sosiaalinen ja reipas tyttö, joka tulee mainiosti toimeen sekä muiden koirien että ihmisten kanssa. Sen perusluonne on todella iloinen ja nauravainen ja tarhalla sen häntä heiluu aivan lakkaamatta.

Tuti on erittäin leikkisä ja energinen nuori koira. Tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että Tuti tulee kodissaan tarvitsemaan tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Tuti on noin 50 senttiä korkea ja painaa 15 kiloa.

21.9.2015
Hassu ja sympaattinen Tuti oli jälleen iloisesti aktiivejamme vastassa Sintestin tarhalla. Uusien ihmisten seura sai tytön alkuun hieman jännittämään ja hetken aktiivimme jo luulivat, että Tuti on rauhoittunut. Sitten seuraan liittyi tuttu ja turvallinen Alina ja Tutin todellinen persoona pääsi taas esiin. Se hyppi ja pomppi ja yritti haastaa kaikkia leikkiin kanssaan. Tuti on äärimmäisen elämäniloinen hassuttelija, joka viihtyisi varmasti aktiivisessa kodissa missä sille tarjotaan tarpeeksi tekemistä. Se tulee hienosti toimeen ihan kaikkien koirien kanssa ja on kaikin puolin niin positiivinen tyttö, ettei sitä katsellessa voi välttyä hymyilemästä. Persoonallisuutta lisää Tutin hervottoman kokoinen kieli, joka tietysti oli hymyileväisellä tytöllä jatkuvasti esillä.

15.11.2015
Aktiivimme tapasivat myös Tutin marraskuun reissullaan. Tuti on edelleen aivan yhtä kiltti ja iloinen kuin aiemminkin. Alkuun se pysytteli hieman kauempana ja tutkaili vieraiden ihmisten touhuja, mutta todettuaan uudet tulokkaat mukaviksi se tuli reippaasti tutustumaan. Tuti on tarhalla äärimmäisen iloinen pikku väkkärä, joka tuntuu koko ajan hyörivän ja nauravan. Se onkin olosuhteista huolimatta todella hyvässä kunnossa fyysisesti ja jopa sen turkki on terveen kiiltävä. Pieneltä ilopilleriltä puuttuukin enää vain ikioma koti, jonka päiviä se voisi mahtavalla persoonallaan piristää.

3.2.2016
Aktiivimme tapasivat Tutin jälleen tammikuussa. Tuti on tarhaoloihin nähden todella hyvässä fyysisessä kunnossa, mikä varmasti johtuu osaksi siitä että se touhottaa jatkuvasti jotakin. Tuti on todellinen energiapakkaus ja se on aivan varmasti turhautunut häkissä, jossa se ei saa juuri lainkaan liikuntaa tai tekemistä. Tästä huolimatta se on edelleen itse positiivisuus. Iloisesti pyörien se tervehti nytkin häkkiinsä tulijoita. Tuti oli äärimmäisen helposti motivoitavissa nameilla ja siitä saisikin varmasti todella hyvän harrastuskaverin monenlaiseen harrastamiseen. Tuti tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen eikä se hauku tarhalla juuri lainkaan.

25.3.2016
Kuvankaunis Tutikin odottaa edelleen Romaniassa omaa ihmistään. Se alkuun hieman ujostelee uusia vieraita, mutta lämpenee nopeasti ja tulee hakemaan rapsutuksia. Maaliskuussa tarhalla vierailleet aktiivimme kuvailivat Tutia kertakaikkisen ihanaksi ilopilleriksi. Se hyöri vieraiden ympärillä häntä villisti vispaten ja intoutui jopa hyppimään vasten, kun tarhaa ylläpitävä Alina tuli sisälle häkkiin. Tuti vaikuttaakin hyvin ihmisrakkaalta ja huomionkipeältä tytöltä, jolla olisi paljon annettavaa omalle perheelleen.

15.5.2016
Myös kaunis Tuti odottelee edelleen Sintestin tarhalla omaa kotiaan. Se ottaa vieraat vastaan tuttuun tapaan innokkaasti pomppien, mutta malttaa myös rauhoittua kun saa rapsutuksia. Tuti tulee edelleen hienosti toimeen muiden koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Se on kiltti ja ystävällinen, tasapainoisen oloinen koira.

14.7.2016
Tuti on edelleen oma upea itsensä. On mysteeri miksi tämä iloinen ja ystävällinen pikku touhottaja odottaa edelleen tarhalla sitä omaa kotiaan. Tuti ottaa vieraat vastaan tuttuun tapaan iloisesti pomppien. Se tulee heti vieraiden luokse hakemaan huomiota ja pysytteleekin tyytyväisenä ihmisten lähellä koko vierailun ajan. Tuti jakaa häkkinsä useamman muun koiran kanssa, joista osa on villejä pentuja. Tuti tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Sen häntä vispasi onnellisesti koko vierailun ajan. Tutille ihmisen seura on selvästi rakas asia. Sen soisi jo pääsevän omaan kotiin jossa se saisi touhuta ihmisen kanssa.

Lisätty video Tutille heinäkuulta.

12.11.2016
Herttainen Tuti on odottanut Sintestin tarhalla omaa kotiaan jo lähes puolitoista vuotta. Tästä huolimatta sen upea luonne ei ole muuttunut lainkaan, vaan Tuti jaksaa kuukaudesta toiseen pysyä iloisena ja reippaana tyttönä. Se otti marraskuussa aktiivimme vastaan iloisesti pomppien ja pusuja jaellen. Alun innostuksen jälkeen se kuitenkin rauhoittui ja asettui nätisti nauttimaan huomiosta. Tuti on aktiiviemme mukaan edelleen kertakaikkisen ihana tyttö. Se on kiltti ja ystävällinen kaikille.

15.2.2017
Iloisen Tutin odotus on vihdoin päättynyt, sillä se on varattu omaan kotiinsa Belgiaan.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tuti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.