Päivitetty 13.02.2017

Kodin saanut koira: CERA


Syntymäaika: 2/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

 

25.2.2016
Asociatia Suflete Dragi on kahden naisen, äidin ja tyttären ylläpitämä yhdistys. Kulkurien tukemana äiti Anda Murgu ja tytär Alina Murgu ostivat maata, jolle pystytettiin Sintestin tarha. Tarhalla asuu Murgujen talteenottamia koiria kaikista mahdollisista elinolosuhteista. Suuri osa niistä on omistajansa hylkäämiä, joten tarhalle joutuminen on niille raskas ja hämmentävä kokemus. Hylkäämisen syyksi Romaniassa riittää, että se nälissään syö palasen leipää, joka oli omistajalle tarkoitettu tai jahtaa samasta syystä kanaa. Nartun tuleminen tiineeksi tai synnyttäminen ovat myös yleisiä hylkäämisen syitä.

Cera on hylätty Sintestin tarhalle emonsa Ynan ja sisarensa kanssa. Cera on todella kaunis ja sympaattinen koira, joka viihtyy ihmisten lähellä ja pitää kovasti ihmisen kosketuksesta ja rapsuttelusta. Se myös mielellään tilaisuuden tullen antaa pusun rapsuttelijalle. Sen perusluonne on rauhallinen, mutta löytäessään roskan maasta se innostuu leikkimään. Tarhalla sen ei kuultu haukkuvan.

Cera on kooltaan noin 15 kiloa ja 45-50 senttiä.

10.5.2016
Toukokuisella vierailullaan Romaniaan aktiivimme tapasivat myös kauniin Ceran.  Alkuun Cera on vähän ujo, mutta jää on helppo rikkoa nameilla. Sen jälkeen Cera hääräilee ihmisen lähellä ja pyytää nameja sekä rapsutuksia. Vierailun lopussa alkaa Ceraa myös vähän leikityttää, kun jännitys laukeaa. Cera on todella sympaattinen koirakaveri, joka reipastuu varmasti kotona.

Lisätty Ceralle myös kuvia.

17.7.2016
Kun vieraat heinäkuun alussa saapuvat Ceran häkille, se haukkuu vieraat, mutta kun he tulevat Ceran häkkiin sisälle, se pakenee koppiinsa ja luimistelee sieltä ujosti, mutta uteliaasti. Sen verran sen herkkuhammasta kolottaa, että se ei malta olla kurottamatta ottamaan tarjottuja nameja ja samaan aikaan paljastuu, että kopin perukoilla sen häntä heiluu. Cera on erittäin kaunis ja tarhallakin se on onnistunut säilyttämään turkkinsa puhtaana. Ajan kanssa Cera rohkaistuu niin, että se tulee jo kokonaan ulos koppinsa turvasta. Aktiivimme kertovat Ceran olevan sympaattinen ja ihana koira, joka välillä saattaa pitää jöötä saman kopin asukeille. Se tulee niiden kanssa kuitenkin moitteetta toimeen.

Lisätty kuvia ja video.

13.11.2016
Kaunis ja herttainen Cera odottelee edelleen Sintestin tarhalla löytäjäänsä. Marraskussa tarhalla vierailleet aktiivimme kertovat, etä Cera on säilyttänyt lempeän luonteensa ja se tulee hakemaan namit niitä ollessa tarjolla ja kutsuu vieraat takapuoli pystyssä leikkiin kanssaan. Se arvostaisi kärsivällistä ja sitoutunutta kotia ja varmasti palkitsee perheensä monin kerroin ihanalla ja leikkisällä luonteellaan.

Lisätty kuvia marraskuulta.

13.2.2017
Suloinen Cera on saanut kodin Ranskasta. Onnea matkaasi, Cera.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ceran yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Videon Cerasta pääset katsomaan täältä.

Cera heinäkuussa 2016:

Pienen vilahduksen häntäänsä heiluttavasta Cerasta näet myös täältä:

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.