Kodin saanut koira: TIGER

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

15.10.2016
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Romaniassa koiria hylätään päivittäin ja myös Tiger on löydetty kerrostalon pihalta OneVetin työntekijän toimesta ja tuotu tarhalle etsimään parempaa elämää.

Tiger on noin 1-vuotias leikattu uros. Tiger on erittäin energinen, jopa hieman riehakas pikkumies. Pienet esteet eivät tunnu Tigeriä haittaavan, vaan pikkumies häslää tiensä joka paikkaan ja viipottaa korvat pystyssä ympäriinsä tarhalla. Sylissä Tiger sai kunnon hepulin, ja tämä ihmisrakas viipottaja kiipeilikin syliin ja hyppi ihmisiä vasten saadakseen huomiota. Tiger on selvästikin rohkeammasta päästä ja aktiivisuutensa puolesta sopisi mainiosti erilaisiin harrastuksiin tai juoksukaveriksi, vaikka pienikokoinen onkin, kunhan oikean motivaattorin avulla pikkumiehen saisi keskittymään. Tigerin toinen takajalka näyttää hieman lyhyemmältä kuin toinen, jonka takia askellus näyttää välillä hieman hassulta. Jalassa ei kuitenkaan näyttäisi olevan mitään varsinaista vikaa. Tiger on noin 30cm korkea ja painoa pikkumiehellä on vain 7kg.

14.11.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa ja tapasivat myös aivan mahdottoman valloittavan Tigerin. Tigeriä kuvaa parhaiten hepulointi. Tämä hullunkurinen energiapakkaus on vähän toispuoleinen, sillä Tigerin toinen korva on hieman pienempi kuin toinen, ja samaten on yksi jalka vähän pienempi kuin muut. Tämä ei kuitenkaan Tigerin menoa haittaa pätkäätään, kuten alla olevasta videosta voitte päätellä. Tiger valaisee huoneen ja saa väsyneemmänkin ihmisen hymyilemään vain olemalla läsnä ja oma itsensä. Tiger on varsinainen ikiliikkuva makkarapötkö, kaikella rakkaudella. Tiger myös rrrakastaa ruokaa, joten se on helposti motivoitavissa sen avulla. Ihmisen huomio tai maharapsutukset eivät kuitenkaan jää täysin ruoan varjoon, vaan nekin ovat Tigerin mielestä todella hakemisen arvoisia asioita. Tigerillä onkin paljon mielen päällä ja tylsistyessään keksii omia aktiviteetteja. Tiger tulee siis vaatimaan kodiltaan aikaa ja paneutumista, jotta tämä tiikerinpoikanen saadaan kesytettyä ja pysymään rauhallisena, mutta yhtälailla Tiger tulee palkitsemaan vaivannäön miljoonin hymyin ja ilopompuin. Tigerille lisätty myös uusia kuvia, sen vähän mitä kamera ehti poikaan tarkentamaan.

4.2.2017
Onni on suosinut pientä vauhtikone Tigeria, sillä poika on tulossa kotihoitoon Suomeen 11.2. Parasta tietenkin olisi jos poika pääsisi suoraan omaan kotiin, mutta mikäli Tigerin koti ei häntä vielä ole löytänyt, jatkaa Tiger kotinsa etsintää kotihoidosta käsin.

8.2.2017
Tigerilla on onni puolellaan, sillä Tiger on juuri varattu omaan kotiinsa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tiger saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiger on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tigerin yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: