Enkelikoira: TURRE

Syntymäaika: 2006-2007
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

3.9.2015
IVANAHelsinki on suomalainen muotialan tuotemerkki ja yritys. Nimen takaa löytyy muotisuunnittelija Paola Suhonen. Noin viisitoista vuotta sitten Paola matkasi Viroon ja adoptoi sieltä itselleen rescuekoiran, Affen, koiran. Affe matkusti sateenkaarisillalle ja Paolan sydämeen jäi aukko. Hän halusi täyttää aukon tarjoamalla apuaan Kulkureille, joka otti sen iloisena vastaan. Pitkän ja huolellisen suunnittelun jälkeen Paola matkasi Romaniaan elo- ja syyskuun vaihteessa 2015.

Matkallaan Paola tapasi Kulkurien yhteistyötahoja ja osallistui eläinsuojelijoiden arkeen paahtavassa, miltei neljänkymmenen asteen helteessä. Hänen matkansa vei myös Rosioriin, jossa hän vierailli Rosiorin kunnallisessa tarhassa. Paolan kuvia ja tunnelmia voit lukea myös reissublogista.

Rosiorin tarhalta muutama onnekas pääsi Paolan poimimana Kulkurien adoptio- ohjelmaan. Turre oli yksi heistä. Turre on asunut nyt jo 2 vuotta Rosiorin tarhan sisähäkissä. Paolan tavatessa Turren se kyyhötti häkin muovipedissä hiljaa ja seurasi Paolaa katseellaan. Paolan kantaessa Turren ulos katseli se taivasta kuin ei olisi koskaan ennen sitä nähnyt.

Turre on rauhallinen, paljon kokeneen oloinen, nöyrä seniorikoira. Turre tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joten sitä voisi olla odottamassa koirakaveri tulevassa kodissa. Tarhalla Turre ei haukkunut lainkaan eli sen koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Kooltaan Turre on keskikokoinen koira ja painaa noin 15-18kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

8.9.2015
Turre on siirtynyt Rosiorin tarhalta Onevet-klinikan hoitolaan ja on siten nyt paremmassa turvassa odottamassa ikioman kodin löytymistä.

23.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Turren OneVet-klinikan hoitolassa 10.9.2015. He kertoivat Turren olevan hieman ujo sekä hyvin vaatimattoman ja rauhallisen oloinen koira. Pienestä ujoudesta huolimatta Turre kuitenkin piti selvästi ihmisten huomiosta ja halusi olla ihmisen lähellä. Turre on todella kiltti ja lempeä vanha pappa, joka  selvästi kaipaisi vain omaa kotia, paljon rakkautta ja pehmeää sohvaa missä köllötellä. Lisätty uusia kuvia Turresta.

17.11.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Turren marraskuussa 2015. Turre oli aluksi jonkin verran varautunut ja jännitti vieraan ihmisen lähestyessä sitä. Ihmisten mennessä Turren häkkiin, meni se koppiin, mutta antoi kuitenkin koskea itseään. Hetken kuluttua Turre itse hieman hakeutui kättä kohti ikäänkuin se ajattelisi, miltä tuntuisi olla koira, jolla olisi ihan ikioma käsi, johon turvata. Lisätty video ja uusia kuvia Turresta.

8.12.2015
Ilouutisia! Turre on varattu tänään ikiomaan kotiin Suomeen!

14.1.2016
Turre on tänään matkustanut ikiomaan kotiin Suomeen! Onnea Turre ja perhe!

15.2.2017
Turre on tänään nukutettu ikiuneen vanhuuteen liittyvien vaivojen ja kipukohtausten vuoksi. Turre sai elää hieman yli vuoden onnellista ja rakastettua elämää, se oli hyvin onnekas koira. Kiitos Turren perheelle ja lämmin osanottomme suruun.

——————————————————————————————————————————–

Turre saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Turre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Niinalle.

Video 11/2015:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: