Päivitetty 22.03.2017

Kodin saanut koira: SONIANA


Sonia-Sandy profiili

 

SONIANA

* n. 2-3 v.

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

2.5.2014
Ihanan partanaaman Sonianan aikaisemmasta elämästä emme osaa paljoakaan kertoa. Tiedossamme on vain se fakta, että Soniana on yksi niistä harvoista onnekkaista, jotka ovat päässeet elävänä pois kunnalliselta tarhalta. Tästä meidän käy kiittäminen Kulkureiden kanssa yhteistyössä toimivaa eläinsuojelijaa Anda Murgua, jonka tarhalla Soniana nyt asustaa odotellen sitä suurinta mahdollista onnenpotkua eli Omaa Kotia.

Vaikka pienen Sonianan elämän alkutaival ei ole ollut aivan helpoimmasta päästä, niin se ei ole vaikuttanut Sonianan luonteeseen: ihmisiä kohtaan tämä neiti on sosiaalinen ja ystävällinen. Muiden aikuisten koirien kanssa Soniana tulee toimeen hyvin, mutta jostain syystä tämä tyttö ei erityisemmin viihdy pentukoirien seurassa, joten pentukoiran seuralaiseksi tästä neidistä ei ole. Myöskään kissojen kanssa samaan kotiin Sonianaa ei tulla luovuttamaan.

Soniana ei ole kooltaan suuren suuri; painoa tytöllä on vain noin 9-10 kg. Sonianalle etsitään kissatonta kotia, jossa lapset ovat jo vähintään kouluikäisiä. Tulevassa kodissa voi olla jo aikuiseen ikään ehtinyt koirakaveri odottamassa, mutta Soniana sopii varmasti myös ainoaksi koiraksi. Tärkeintä kuitenkin on, että tuleva koti on sitoutunut Sonianaan ja pystyy tarjoamaan tytölle kodin sen koko loppuelämän ajaksi. Huomioithan, että Sonianan sisäsiisteydestä tai hihnakäyttäymisestä ei ole mitään tietoa, joten tulevan kodin tulee varautua opettamaan nämä kaikki alusta alkaen.

21.5.2014
Voimme ilolla kertoa, että Sonianaa odottaa Oma Koti Suomessa!

26.5.2014
Soniana matkasi Omaan Kotiin viime perjantaina, ja ensimmäiset kuulumiset uudesta kodista kertovat, että tyttö on sopeutunut suureen elämänmuutokseen hienosti!

22.3.2017
Saimme pitkästä aikaa ihania kuulumisia Sonianan, nykyisin nimeltään Sonjan kodilta. Hyvinhän tytöllä menee:

Olen Sonianan, nykyisin Sonja, omistajan sisko, ja asumme samassa taloudessa. Sonjasta on tullut Turun Murre. Neiti on asustanut Suomessa kohta kolme vuotta.

Sonja on aivan ihana ja persoonallinen koira. Kotikoiraksi se on sopeutunut alun jännityksen jälkeen hienosti. Se oli alusta alkaen sisäsiisti ja osasi kulkea hihnassa. Rapsutusten suhteen se on pohjaton kaivo. Muihin koiriin se suhtautuu hienosti, se on leikkisä mutta varovainen, ei koskaan haasta riitaa kenenkään kanssa, vaan väistää itse mieluummin.

Se ei juuri koskaan hauku. Joskus kun se päivystää ikkunan äärellä ulkomaailmaa tarkkaillen,saattaa se sanoa vienosti Wuf! tai jopa murista Sitten kun omat ihmiset kurkkaavat ulos, eikä siellä edes näy liikkuvan mitää, niin ne ihmettelevät että mitä menninkäisiä siellä oikein näkyy….

Sonjan lempipuuhia ulkona on säntäily, lumessa kieriskely, ja jos omistajan silmä välttää, niin ojissa uiminen….”

Lisätty myös kuvia tytölle.

Sonianaa kodinetsinnässä auttoi Johanna R.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.