Päivitetty 15.12.2014

Kodin saanut koira: STU


1411b-stu-prof

STU

* Synt. arviolta 1.7.2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

24.11.2014

Viime elokuussa rakastettu, pyyteettömänä tunnettu eläinlääkäri Ana-Lucia Luana Udrescu joutui traagiseen onnettomuuteen uuden klinikkansa kunnostustöissä. Nuori nainen taisteli elämästään sairaalassa viimeiseen saakka, mutta menehtyi saamiinsa vakaviin vammoihin. Tragedia kosketti ihmisiä laajalti, ei pelkästään Euroopassa, vaan ympäri maailmaa. Modernin romanialaisen eläinten oikeuksien puolestapuhujan ennenaikainen poismeno riipaisi syvältä. “No life is too small not to be worth saving” oli Luanan motto, ja hän toimi kaikessa sen mukaisesti. Luanalle järjestettiin viimeinen lepopaikka läheltä Bukarestia, uinuvalta alueelta, jossa hänen äitinsä, sulhasensa ja sukulaisensa vierailevat päivittäin.

Kun eräänä syyskuisena päivänä he taas saapuivat rakkaansa haudalle, he kuulivat epätoivoista huutoa ja vinkumista läheltä Luanan viimeistä leposijaa. He löysivät neljä ikävissään itkevää koiranpentua, jotka kilpaa hakeutuivat heitä lähestyneiden ihmisten luo. Oli selvää, että joku joku vastuuton ihminen oli ne aivan vastikään hylännyt.

Mitäpä muutakaan Luanan sukulaiset olisivat voineet tehdä kuin ottaa pennut mukaansa ja pelastaa ne takuuvarmalta kuolemalta. Siitä saakka pennut ovat eläneet Luanan äidin luona rakastavassa ympäristössä. Ne alkavat nyt olla sen ikäisiä, että tarvitsevat enemmän virikkeitä, toimintaa ja ohjausta kuin mitä niille on tällä hetkellä tarjolla. Pentujen olisi hyvä päästä elämään kunnon kotikoiran arkea motivoituneissa ja aktiivisissa kodeissa pikimmiten. Ne ovat täysin valmiita matkustamaan Suomeen omiin perheisiinsä.

Tumma tyttöpentu on jo adoptoitu Saksaan, ja vaaleat veijaripojat, kultaista noutajaa paljolti muistuttavat Sam, Simon ja Stu odottavat nyt omia kotejansa. Pojat painavat nyt noin 10 kiloa ja niistä kasvaa aikuisina keskikokoisia koiria.

Stu, kuten veljensäkin, on utelias, touhukas ja sosiaalinen kaveri. Sillä riittää intoa ja vauhtia, ja tuota samaa se toivoo myös tulevalta kodiltaan, kodilta, jossa oltaisiin myös kiinnostuneita nuoren ja energisen koiran koulutuksesta, mahdollisesti myös harrastusten muodossa. Stu tulee tarvitsemaan reilusti fyysistä liikuntaa sekä erilaisia virikkeitä ja aktivointia, jotta se voisi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Adoptiokoiraa harkitsevan tulee olla valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen, pehmein keinoin tapahtuvaan kouluttamiseen sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen. Nuoren iän vuoksi Stuia ei välttämättä kastroida ennen Suomeen tuloa. Luovutussopimuksen mukaisesti tulevan omistajan on kastroitava koira kohtuullisen ajan kuluessa adoptoinnista. Kulkurit osallistuu kastrointikustannuksiin 25 %:lla.

Stu tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omaavana.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

08.12.2014

STU saapui kotihoitoon Suomeen 6.12. Poikaa voi päästä tapaamaan sovitusti kotihoitopaikkaansa Helsinkiin.

12.12.2014

STU on varattu omaan kotiinsa <3

 

Stun kodinetsinnässä auttoi Jenni Huuskonen.

Video: pennut löytöhetkellä 14.9.2014 >

Video: pentujen touhuilua 2.10.2014 >

Video: pentujen touhuilua 2.10.2014 >

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.